Ο χαρακτήρας μιας ομάδας που κάνει πρωταθλητισμό, όπως η ομάδα ποδοσφαίρου του Αθλητικού Ομίλου «Καβάλα», δεν φαίνεται στα λεγόμενα «ντέρμπι», αλλά σ’ εκείνα με αντίπαλες που είναι χαμηλότερης δυναμικότητας. Απέναντι στις ομάδες αυτές, ο Α.Ο.Κ. δείχνει το πραγματικό αγωνιστικό πρόσωπο, με πειθαρχία, σοβαρότητα και με «δομημένο» ποδόσφαιρο, όπως είπαν ο προπονητής, Σάββας Αηβάζης και ο ποδοσφαιριστής, Βαγγέλης Χατζητουλούσης, του Π.Α.Ο. Κοσμίου. Ο πρώτος σημείωσε, μετά τη λήξη του παιχνιδιού που ανέδειξε νικήτρια την ομάδα της Καβάλας με σκορ 7-0, ότι ο Α.Ο.Κ. βρίσκεται μία κλάση ψηλότερα από τις υπόλοιπες ομάδες του ομίλου, ενώ ο δεύτερος πρόσθεσε ότι παίζει το πιο οργανωμένο ποδόσφαιρο στην κατηγορία.

Τα ίδια ειπώθηκαν και από άλλους προπονητές και ποδοσφαιριστές ομάδων που αντιμετώπισαν τον Α.Ο.Κ. στις προηγούμενες αγωνιστικές ημέρες. Κι όταν κάτι επαναλαμβάνεται δεν είναι τυχαίο. Η ομάδα της Καβάλας προσπαθεί να κάνει πρωταθλητισμό και συγχρόνως να παίξει ελκυστικό ποδόσφαιρο, σε μία κατηγορία που κυριαρχούν η δύναμη και η σκοπιμότητα για το αποτέλεσμα. Όπως σημείωσε ο Παύλος Δερμιτζάκης, όταν οι ποδοσφαιριστές είναι συγκεντρωμένοι και εφαρμόζουν το αγωνιστικό πλάνο, μπορούν να νικήσουν οποιαδήποτε αντίπαλο ομάδα. Ωστόσο, δεν είναι δυνατό να κατακτήσει το πρωτάθλημα μία ομάδα χωρίς απώλειες βαθμών, γιατί υπάρχουν κι άλλοι παράγοντες που διαμορφώνουν το αποτέλεσμα ενός παιχνιδιού. «Εμείς δουλεύουμε, για να μειώσουμε τις απώλειες αυτές και, τελικά, να πετύχουμε τον στόχο που βάλαμε. Είμαι βέβαιος, ότι έως τη λήξη του πρωταθλήματος θα συμβούν κι άλλες απώλειες βαθμών. Από την πλευρά μας, θα κάνουμε ότι μπορούμε, για να τις ελαχιστοποιήσουμε», δήλωσε και συμπλήρωσε πως τον ικανοποίησε η αγωνιστική συμπεριφορά των ποδοσφαιριστών στο παιχνίδι με τον Π.Α.Ο. Κοσμίου. «Οι ποδοσφαιριστές είναι καλοί δέκτες και ανταποκρίθηκαν σ’ αυτά που είπαμε πριν την έναρξη και στην ανάπαυλα του παιχνιδιού. Διότι, η αντίπαλη ομάδα, μας έβαλε προβληματισμούς με τη διαφορετική τακτική που έπαιξε στα δύο ημίχρονα. Στα παιχνίδια με αντιπάλους που θεωρητικά είναι υποδεέστεροι, αν δεν υπάρχει σοβαρότητα και πειθαρχία, μπορεί να πάθουμε «ζημιά». Το επεσήμανα στους παίκτες και έδειξαν το πρόσωπο που έπρεπε», είπε.

Πράγματι, τα στοιχεία που άρεσαν σ’ εμάς, ήταν η πειθαρχία και το ομαδικό πνεύμα, στα οποία οφείλεται, κατά την άποψη μας, το ευρύ σε έκταση τελικό σκορ. Τα πέντε, τουλάχιστον, τέρματα που σημείωσε ο Α.Ο.Κ. προήλθαν από ωραίες συνεργασίες των ποδοσφαιριστών. Κάτι που δείχνει, ότι η ομάδα είναι μία «δεμένη οικογένεια», όπως τόνισε ο πολυτιμότερος παίκτης του παιχνιδιού, Κώστας Μαρκόπουλος, ο οποίος σκόραρε δύο φορές (σ.σ. στο 22ο και στο 36ο λεπτό).

Κι είναι αξιοσημείωτο, πως τα επτά τέρματα σημείωσαν έξι παίκτες. Εκτός του Κ. Μαρκόπουλου σκόραραν, ακόμα, οι: Βαγγέλης Κέρθι (2ο λεπτό), Τσούτσης (42ο λεπτό), Ζέρης (45ο λεπτό), Βαλαβανόπουλος (78ο λεπτό), Λίτσκας (80ο λεπτό).

Θα μας επιτρέψετε να κάνουμε ιδιαίτερα μνεία, για την εμφάνιση των νεαρών Δημήτρη Θωμαΐδη και Βαγγέλη Κέρθι, οι οποίοι έπαιξαν «βασικοί». Ο Α.Ο.Κ. αγωνίστηκε χωρίς τις δύο «κολώνες» στη μεσαία γραμμή, τον Βασίλη Γαβριηλίδη και τον Χάρη Ψάλτη, ωστόσο οι δύο νεαροί ανταποκρίθηκαν επάξια στο νευραλγικό ρόλο τους.

Ο Δ. Θωμαΐδης είναι «εργάτης», ενώ ο Βαγγέλης Κέρθι έχει σωματικά προσόντα για να παίξει με επιτυχία στο χώρο της μεσαίας γραμμής. Το κυριότερο προσόν και των δύο είναι ο χαρακτήρας. Είναι παιδιά που κάνουν υπομονή, δουλεύουν στην προπόνηση και είναι έτοιμοι όταν τους δίνεται η ευκαιρία από τον προπονητή. Αξίζουν συγχαρητήρια στον πρώην προπονητή του Α.Ο.Κ., Κώστα Ανυφαντάκη, διότι έδειξε εμπιστοσύνη στους ποδοσφαιριστές αυτούς στην προηγούμενη μεταβατική και πολύ δύσκολη περίοδο για την ομάδα. Αναμφίβολα, είναι η «παρακαταθήκη» που άφησε στο σύλλογο και στον Π. Δερμιτζάκη, για να «χτίσει» τον Α.Ο.Κ. που θα πρωταγωνιστήσει.

Αξίζει, τέλος, να αναφέρουμε το κολακευτικό σχόλιο του προπονητή του Π.Α.Ο. Κοσμίου στη συνέντευξη Τύπου, ο οποίος χαρακτήρισε τον Π. Δερμιτζάκη «ήρεμη δύναμη» και ευχήθηκε να οδηγήσει την ομάδα της Καβάλας στις υψηλότερες εθνικές κατηγορίες, εκεί που αξίζει και αρμόζει να αγωνίζεται.

Στο παιχνίδι με την ομάδα του Κοσμίου έπαιξαν και οι: Δήμιζας, Λυμπεράκης, Τόσκας, Κασμερίδης, Παπαδόπουλος, Μπλιος, Μαλαμίδης και Γιαϊτσίνοβιτς.

Στα άλλα παιχνίδια της 20ης αγωνιστικής ημέρας του πρωταθλήματος του 1ου ομίλου της Γ΄ εθνικής κατηγορίας, που διεξήχθησαν την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2019, σημειώθηκαν τα ακόλουθα αποτελέσματα: Πανσερραϊκός-Απόλλων Παραλιμνίου 0-0, Αλέξανδρος Κιλκίς-Καλαμπάκι 1-0, Άρης Αβάτου-Νέστος Χρυσούπολης 1-0, Κεραυνός Πέρνης-Ορφέας Ξάνθης 0-1, Εθνικός Σιδηροκάστρου-Ασπίς Ξάνθης 1-3, Αετός Οφρυνίου-Εθνικός Αλεξανδρούπολης 5-1.

Η βαθμολογία, μετά την πρώτη ήττα του Νέστου Χρυσούπολης στο πρωτάθλημα, διαμορφώθηκε ως εξής: Νέστος Χρυσούπολης 49, Καβάλα 48, Αετός Οφρυνίου 35, Απόλλων Παραλιμνίου 34, Πανσερραϊκός 33, Ορφέας Ξάνθης 31, Άρης Αβάτου 31, Αλέξανδρος Κιλκίς 29, Κεραυνός Πέρνης 27, Καλαμπάκι 22, Εθνικός Αλεξανδρούπολης 15, Π.Α.Ο. Κοσμίου 13, Ασπίς Ξάνθης 13, Εθνικός Σιδηροκάστρου 10.

Την ερχόμενη Κυριακή 3 Μαρτίου 2019 θα διεξαχθούν τα παιχνίδια: Απόλλων Παραλιμνίου-Καλαμπάκι, Νέστος Χρυσούπολης-Πανσερραϊκός, Εθνικός Αλεξανδρούπολης-Αλέξανδρος Κιλκίς, Ορφέας Ξάνθης-Άρης Αβάτου, Ασπίδα Ξάνθης-Αετός Οφρυνίου, Π.Α.Ο. Κοσμίου-Κεραυνός Πέρνης, Καβάλα-Εθνικός Σιδηροκάστρου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ