• Τις τελευταίες ημέρες «άνοιξε» μία συζήτηση για τα διοικητικά του Αθλητικού Ομίλου «Καβάλα» και ειδικότερα της ομάδας ποδοσφαίρου. Δεν πρόκειται για κάτι ασυνήθιστο, αφού κάθε έτος, μετά τη λήξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων της ομάδας, γίνεται συζήτηση για την εύρεση του λεγόμενου «επενδυτή», δηλαδή ενός χρηματοδότη που θα ενισχύσει οικονομικά την προσπάθεια ανόδου στη Β΄ εθνική κατηγορία (Football League).
  • Αυτό που ακούσαμε, από χείλη ανθρώπων που ενημερώνουν το φίλαθλο κοινό και θέλουμε να σχολιάσουμε, είναι η άποψη-απαίτηση, να φύγει η διοίκηση του Ερασιτέχνη Α.Ο.Κ., για να αναλάβει εκείνος που επιθυμεί να χρηματοδοτήσει την ομάδα.
  • Θεωρούμε τη συζήτηση αυτή εκ του περισσού και εκ του πονηρού. Ένα ερασιτεχνικό σωματείο δεν είναι «τσιφλίκι» των διοικούντων. Έχει καταστατικό, που είναι το «Συνταγματικό» κείμενο, μέλη και διαδικασίες. Οι διοικούντες τον Ερασιτέχνη Α.Ο.Κ., δεν είναι ούτε «επενδυτές», ούτε ανέλαβαν τη διοίκηση του συλλόγου αυθαίρετα. Για να φύγουν, επομένως, πρέπει να γίνει η διαδικασία που ορίζει το καταστατικό, δηλαδή γενική συνέλευση και αρχαιρεσίες.
  • Στη διαδικασία αυτή μπορούν να συμμετέχουν τα μέλη του συλλόγου και συγκεκριμένα αυτά που είναι τακτοποιημένα οικονομικώς, τα οποία έχουν το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι. Όποιος επιθυμεί να διοικήσει τον Α.Ο.Κ., επομένως, οφείλει να εφαρμόσει το καταστατικό. Κι αν δεν είναι μέλος, μπορεί να εγγραφεί στο σύλλογο.
  • Εάν δεν θέλει να γίνει μέλος και να διεκδικήσει τη διοίκηση στο ερασιτεχνικό σωματείο, αλλά να ενισχύσει οικονομικά το τμήμα ποδοσφαίρου, έχει τη δυνατότητα να δηλώσει την επιθυμία αυτή στο διοικητικό συμβούλιο του Ερασιτέχνη Α.Ο.Κ. Κατά την άποψη μας, η επιλογή του λεγόμενου «επενδυτή», δεν πρέπει να γίνει μόνο από τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, αλλά να συγκληθεί έκτακτη γενική συνέλευση των μελών του συλλόγου, στην οποία θα παρουσιαστεί η πρόταση του χρηματοδότη και η εισήγηση των διοικούντων, που θα τεθούν σε ψηφοφορία. Πρόκειται για μία σοβαρή απόφαση, που δεν μπορεί να αφορά μόνο το εκτελεστικό όργανο (διοικητικό συμβούλιο) του συλλόγου.
  • Από κει και πέρα, πιστεύουμε ακράδαντα, ότι ο Α.Ο.Κ. δεν θα υποβιβαζόταν από τη Β΄ εθνική κατηγορία και θα συνέχιζε να αγωνίζεται σ’ αυτή, τουλάχιστον, αν είχαν εμπλακεί οικονομικά οι δύο μεγάλες χημικές βιομηχανίες της περιοχής, τα Πετρέλαια (Kavala Oil) και τα Λιπάσματα (ELFE). Είναι θλιβερό τόσα χρόνια, η μόνη βοήθεια που έχει λάβει η ομάδα ποδοσφαίρου με το μεγαλύτερο «όνομα» στην πόλη και στο Νομό Καβάλας, από τις δύο αυτές βιομηχανίες, να είναι τα λιπάσματα για τη φροντίδα του χλοοτάπητα στα γήπεδα που χρησιμοποιεί στο Περιγιάλι και στο Κρυονέρι!
  • Στις κρίσιμες στιγμές, όμως, για τη λειτουργία των δύο επιχειρήσεων, η τοπική κοινωνία «έβαλε πλάτη» για να μη… «βάλουν λουκέτο». Είναι καιρός, λοιπόν να «βάλουν πλάτη» κι αυτές, ώστε το «καμάρι» της Καβάλας, ο Α.Ο.Κ., να επιστρέψει εκεί που είναι η (αγωνιστική και ιστορική) θέση του. Κλείνοντας, έτσι, την εφιαλτική παρένθεση, μετά την αποβολή του από τις εθνικές κατηγορίες.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ