Με τα επτά τέρματα που σημείωσε εναντίον του Π.Α.Ο. Κοσμίου, την περασμένη Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2019, η ομάδα ποδοσφαίρου του Αθλητικού Ομίλου «Καβάλα» έφτασε, αισίως, τα εβδομήντα (70) συνολικά στην αγωνιστική περίοδο που διανύουμε (2018-2019). Συγκεκριμένα, στις τέσσερις διοργανώσεις που συμμετέχει (πρωτάθλημα Γ΄ εθνικής κατηγορίας, κύπελλο Ελλάδας, κύπελλο Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καβάλας, super cup Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καβάλας) σκόραρε: 48 τέρματα στο πρωτάθλημα Γ΄ εθνικής κατηγορίας, 20 τέρματα στο κύπελλο Ε.Π.Σ. Καβάλας και 2 τέρματα στο super cup Ε.Π.Σ. Καβάλας, σε 26 παιχνίδια, δηλαδή 2,7 τέρματα μέσο όρο σε κάθε παιχνίδι.

Επίσης, ήταν το δεύτερο παιχνίδι που σκόραρε επτά (7) τέρματα, μετά από εκείνο με αντίπαλο της «Ελπίδες» Καβάλας στο γήπεδο της Ε.Π.Σ. Καβάλας, για τη διοργάνωση του κυπέλλου. Αναλυτικά τα παιχνίδια με τα υψηλότερα σκορ (τρία τέρματα και άνω) είναι τα ακόλουθα: Καβάλα-Ασπίς Ξάνθης 8-0, Καβάλα-Π.Α.Ο. Κοσμίου 7-0, «Ελπίδες» Καβάλας-Καβάλα 0-7, Εθνικός Σιδηροκάστρου-Καβάλα 0-6, Ηρακλής Ποταμουδίων-Καβάλα 0-6, Δόξα Αμυγδαλεώνα-Καβάλα 1-5, Καβάλα-Πανσερραϊκός 4-0, Π.Α.Ο. Κοσμίου-Καβάλα 0-3, Καβάλα-Καλαμπάκι 3-0.

Ο Βαγγέλης Κέρθι σημείωσε το πρώτο φετινό τέρμα στη νίκη (7-0) επί του Π.Α.Ο. Κοσμίου και έγινε ο δέκατος έκτος (16ος) ποδοσφαιριστής του Α.Ο.Κ., που σκόραρε στην περίοδο 2018-2019. Στη λίστα των σκόρερ προηγείται ο Κώστας Μαρκόπουλος με 12 τέρματα και έπονται οι: Αλέξης Τσούτσης (11), Νίκος Βαλαβανόπουλος (11), Ιορδάνης Αδαμάκης (10, εκ των οποίων τα 9 στη διοργάνωση του κυπέλλου της Ε.Π.Σ. Καβάλας. Ο νεαρός επιθετικός είναι «κεφάλαιο» για τον Α.Ο.Κ. και πρέπει να πάρει περισσότερες συμμετοχές στο πρωτάθλημα της Γ΄ εθνικής κατηγορίας), Σβεν Γιαϊτσίνοβιτς (5), Στέφανος Χατζηκυριάκου (3, μεταγράφηκε στον Κεραυνό Πέρνης), Γρηγόρης Παπαδόπουλος (3), Βασίλης Γαβριηλίδης (3), Αλέξης Ζέρης (2), Γιώργος Λίτσκας (2), ενώ από ένα τέρμα σημείωσαν οι: Γιώργος Γεμιστός, Χρήστος Μαλαμίδης, Αργύρης Μπαρέτας (αποδεσμεύτηκε), Θανάσης Παυλίδης (μεταγράφηκε στον Κεραυνό Πέρνης), Θεοχάρης Ψάλτης, Βαγγέλης Κέρθι.

Να σημειωθεί, ακόμα, ότι από τα 70 τέρματα, τα τέσσερα (4) επιτεύχθηκαν από ισάριθμα εύστοχα κτυπήματα πέναλτι και άλλα δύο (2) με αυτογκόλ στα παιχνίδια με τον Πανσερραϊκό (στο στάδιο “Ανθή Καραγιάννη”) και τον Αετό Οφρυνίου.

Στο παιχνίδι της Κυριακής 24 Φεβρουαρίου 2019 καταγράφηκε ένα ακόμα ρεκόρ, αφού τα επτά τέρματα σκόραραν έξι ποδοσφαιριστές (Μαρκόπουλος 2, Κέρθι, Τσούτσης, Ζέρης, Βαλαβανόπουλος, Λίτσκας). Το προηγούμενο ήταν στο παιχνίδι εναντίον της Ασπίδας Ξάνθης, στο οποίο τα οκτώ τέρματα σημείωσαν πέντε ποδοσφαιριστές (Τσούτσης 4, Ζέρης, Γαβριηλίδης, Λίτσκας, Αδαμάκης). Πέντε ποδοσφαιριστές σκόραραν και στη νίκη 0-6 επί του Εθνικού Σιδηροκάστρου (Μαρκόπουλος 2, Τσούτσης, Γεμιστός, Γιαϊτσίνοβιτς, Βαλαβανόπουλος).

Στον αντίποδα, πέντε είναι τα παιχνίδια στα οποία η ομάδα της Καβάλας, δεν κατάφερε να παραβιάσει την εστία της αντιπάλου. Συγκεκριμένα: Καβάλα-Γιαννιτσά 0-1 (κύπελλο Ελλάδας), Καβάλα-Κεραυνός Πέρνης 0-0, Άρης Αβάτου-Καβάλα 0-0, Πανσερραϊκός-Καβάλα 1-0, Καβάλα-Νέστος Χρυσούπολης 0-0.

Όσον αφορά την αμυντική λειτουργία του Α.Ο.Κ., που είναι εξίσου σημαντική, με αντίπαλο τον Π.Α.Ο. Κοσμίου συμπλήρωσε είκοσι (20) παιχνίδια με ανέπαφη την εστία: 17 στο πρωτάθλημα της Γ΄ εθνικής κατηγορίας, 2 στο κύπελλο της Ε.Π.Σ. Καβάλας και ένα (1) στο super cup της Ε.Π.Σ. Καβάλας (σ.σ. με αντίπαλο τον Κεραυνό Πέρνης). Για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος της Γ΄ εθνικής κατηγορίας υπολείπονται έξι (6) αγωνιστικές ημέρες.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ