Ο Α.Ο.Κ. παρουσιάζει βελτίωση σε κάθε παιχνίδι, αλλά απέχει ακόμα από την ομοιογένεια και την σταθερότητα στην απόδοση. Επιπλέον, έχει «αντίπαλο» την επιβάρυνση, λόγω των διαδοχικών αγώνων, που επηρεάζει την αγωνιστική προσπάθεια.

Οι παραπάνω παράγοντες έπαιξαν ρόλο στην εμφάνιση που πραγματοποίησε στο β΄ ημίχρονο του παιχνιδιού απέναντι στην δεύτερη ομάδα του Π.Α.Ο.Κ. στο γήπεδο του Μακεδονικού στην Θεσσαλονίκη. Αν και ισοφάρισε στο 38ο λεπτό το τέρμα με το οποίο προηγήθηκε ο Π.Α.Ο.Κ. Β, στο δεύτερο μισό του αγώνα και παρά τις αλλαγές ποδοσφαιριστών που έκανε ο Alexander Nouri, η απόδοση της ομάδας έπεσε και δεν μπόρεσε να σκοράρει κι άλλο τέρμα.

Ο Π.Α.Ο.Κ. Β άνοιξε το σκορ στο 21ο λεπτό με τον Τζίμα, ο Α.Ο.Κ. έκανε το 1-1 με ωραία απευθείας εκτέλεση φάουλ από τον Σουλεϊμάν Οκάν στο 38ο λεπτό, ενώ λίγο πριν από την λήξη του α΄ ημιχρόνου είχε οριζόντιο δοκάρι, σε δυνατό σουτ του Caiuby Francisco da Silva. Κάθε βαθμός είναι πολύτιμος και ιδιαίτερα όταν κατακτιέται σε εκτός έδρας παιχνίδι.

Την Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2022, με αντίπαλο τον Π.Α.Ο.Κ. Β, πραγματοποίησαν την πρώτη τους συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Super League 2 με την φανέλα του Α.Ο.Κ., ο Ιρανός μέσος ποδοσφαιριστής, Saeid Hosseinpour και ο Γάλλος ακραίος επιθετικός, Yanis Ammour. Ο δεύτερος έχει μερικές συμμετοχές και με την Α.Ε.Κ. Β.

Ο Α.Ο.Κ. αγωνίστηκε, επίσης, με τους: Κυρίτση, Καζαντζίδη, Στίκα, Πανουργιά, Καραγιάννη, Ρέτσο, Οκάν Σουλεϊμάν, Spacic, Stamenkovic, Musija, Caiuby.

Σε άλλα παιχνίδια εξ αναβολής στον βόρειο όμιλο σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Τρίκαλα-Ολυμπιακός Βόλου 1-2, Ξάνθη-Πανσερραϊκός 0-0. Η βαθμολογία του ομίλου διαμορφώθηκε ως εξής: Βέροια 36, Λάρισα 33, Ξάνθη 29, Αναγέννηση Καρδίτσας 25, Ολυμπιακός Πειραιώς Β 25, Νίκη Βόλου 23, Αλμωπός Αριδαίας 21, Τρίγλια/Ηρακλής 20, Π.Α.Ο.Κ. Β 19, Θεσπρωτός 18, Απόλλων Πόντου 16, Τρίκαλα 16, Πιερικός 15, Ολυμπιακός Βόλου 13, Πανσερραϊκός 13, Απόλλων Λάρισας 13, Καβάλα 10.

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Σίγουρα ο ένας βαθμός εκτός έδρας είναι θετικό αποτέλεσμα, όμως από αυτό το ματς περίμενα το διπλό. Θεωρώ ότι αυτό το ματς η διοίκηση το είχε κυκλώσει για διπλό. Για τα ματς με ΑΕΛ κ Βέροια δεν σχολίασα κάτι γιατί πολύ απλά δεν περίμενα κ κάτι, αν κ με τη Βέροια με λίγη τύχη ίσως να ήταν καλύτερα τα πράγματα. Σίγουρα η κόπωση παίζει σημαντικό ρόλο, αλλά στο τέλος της ημέρας αυτό που μετράει είναι η βαθμολογική συγκομιδή. Λοιπόν σε 8 αγώνες έχουμε 10 βαθμούς με απόλυτη ισορροπία 1Ν 2Ι 1Η τόσο εντός όσο κ εκτός δλδ από 5 βαθμούς κ συνολικά 2Ν 4Ι 2Η. Η μεγάλη νίκη είναι εκτός με τον Ηρακλή που αντισταθμίζει σχεδόν τις δύο ισοπαλίες με Απόλλωνα Λάρισας κ Σέρρες εντός. Επιμένω για το διπλό με τον ΠΑΟΚ Β’ γιατί μιλάμε για μια ομάδα που δεν καίγονταν για βαθμούς, δεν την ενδιαφέρει σε τι θέση θα τερματίσει κ επιπλέον την Κυριακή παίζουν με τον Ολυμπιακό Β’, δλδ έχουν ντέρμπυ. Οπότε δεν θα έχουμε πολλές τέτοιες ευκαιρίες στο μέλλον. Επίσης μην ξεχνάμε ότι από τις ομάδες που κινδυνεύουν, μόνο Καλαμαριά κ Πιερικό έχεις εντός, δλδ έχεις να πας σε Τρίκαλα, Σέρρες, Ολυμπιακό Βόλου κ Απόλλωνα Λάρισας. Από αυτούς μόνο τα Τρίκαλα κέρδισες εντός. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να κερδίσεις τα περισσότερα παιχνίδια εντός έδρας κ να πάρεις βαθμούς εκτός έδρας σε δύσκολες έδρες, τώρα αν θα είναι οι έδρες των προαναφερθέντων ανταγωνιστών σου ή οι έδρες της Ξάνθης, της Καρδίτσας κ της Βέροιας δεν γνωρίζω. Για την Βέροια ίσως να μιλάμε από διαφορετική οπτική γωνία γιατί θα είναι τελευταία αγωνιστική κ η άνοδος μπορεί να έχει κριθεί. Όπως επίσης κ το ματς στην Αριδαία έχει κάποιες ιδιαιτερότητες αν δεν κάνω λάθος. Πάντως για όλους τους παραπάνω λόγους θεωρώ σήμερα έπρεπε να γυρίσουμε από την Θεσσαλονίκη με το διπλό. Βέβαια δεν το κρύβω ότι πιστεύω η βελτίωση της ομάδας στο επόμενο διάστημα θα είναι πολύ μεγάλη κ οι νίκες θα έρχονται πιο εύκολα κ ίσως κ σε δύσκολες έδρες. Ούτως ή άλλως τώρα ξεκινάει ο β’ γύρος. Ίδωμεν.

    • Χρειάζεται υπομονή, πίστη και να κοιτάζουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Στο ποδόσφαιρο μπορούν να συμβούν ανατροπές, γι’ αυτό είναι παρακινδυνευμένο να γίνονται προβλέψεις, εκτιμήσεις και υπολογισμοί. Ισχύει ότι, το “ταμείο” θα γίνει στο τέλος του πρωταθλήματος. Από την κατάκτηση κάθε βαθμού, ο Α.Ο.Κ. “χτίζει” αγωνιστικά και σε ψυχολογία. Το ρόστερ έχει συμπληρωθεί και απομένει να βρεθεί η απαραίτητη “χημεία”. Το ευχάριστο είναι, ότι ο προπονητής έχει πληθώρα επιλογών και θα διαχειριστεί πιο άνετα τα διαδοχικά παιχνίδια, ενώ άλλες ομάδες δεν διαθέτουν την πολυτέλεια αυτή. Οι τραυματισμοί και οι απουσίες ποδοσφαιριστών με κάρτες, παίζουν ρόλο στην πορεία κάθε ομάδας. Ας αναμένουμε την εξέλιξη με αισιοδοξία.

  2. Συμφωνώ μαζί σου Κωνσταντίνε κ μάλιστα πολλοί αστάθμητοι παράγοντες θα παίξουν ρόλο στην πορεία του πρωταθλήματος. Ίσως αν προσεγγίσουμε κ λίγο διαφορετικά το χθεσινό ματς θα παρατηρήσουμε ότι ο ΠΑΟΚ Β’ στα τελευταία παιχνίδια ήταν πάρα πολύ ανεβασμένος κ προέρχονταν από συνεχείς νίκες κ ισοπαλίες με ΑΕΛ κ Νίκη Βόλου. Οι μόνες ομάδες που έχουν κερδίσει μέχρι τώρα τον ΠΑΟΚ Β’ είναι η Βέροια κ η Ξάνθη. Άρα το χθεσινό αποτέλεσμα, δεν το λες κ άσχημο υπό αυτήν την οπτική γωνία.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ