Πριν συμπληρώσει μία εβδομάδα προετοιμασίας, η ομάδα ποδοσφαίρου του Αθλητικού Ομίλου “Καβάλα” έδωσε το πρώτο αγωνιστικό “τεστ”, με αντίπαλο την ομάδα κάτω των 19 ετών (Κ19) του Π.Α.Ο.Κ. Η ομάδα της Καβάλας προηγήθηκε στο σκορ με τέρμα που σημείωσε ο Κώστας Μαρκόπουλος στην έναρξη του β΄ ημιχρόνου, αλλά η φιλοξενούμενη πήρε τη νίκη με 1-2, χάρη στα τέρματα που σημείωσε στο 65ο λεπτό και με εύστοχο κτύπημα πέναλτι στο 84ο λεπτό.

Μέσα στο πρώτο δεκαήμερο, από την έναρξη της προετοιμασίας, ο Α.Ο.Κ. θα δώσει ένα ακόμα παιχνίδι, πάλι στο στάδιο “Ανθή Καραγιάννη”, με αντίπαλο τον Απόλλωνα Σμύρνης.

Είναι προφανές ότι, με τα δύο αυτά παιχνίδια ο προπονητής, Παύλος Δερμιτζάκης, θέλει να σχηματίσει μία εικόνα για τη δουλειά που πρέπει να γίνει στο αθλητικό κέντρο του Βώλακα, όπου ο Α.Ο.Κ. θα μεταβεί μετά τον Δεκαπενταύγουστο, για να πραγματοποιήσει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του. Μετά την επιστροφή από τον Βώλακα, ο Α.Ο.Κ. θα βρίσκεται, σαφώς, σε υψηλότερο επίπεδο ετοιμότητας, ενόψει των πρώτων επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεων και κυρίως του αγώνα της 1ης αγωνιστικής ημέρας του πρωταθλήματος της Football League (Β΄ εθνικής κατηγορίας).

Στις λίγες προπονήσεις που έγιναν στο προπονητικό κέντρο του Κρυονερίου την εβδομάδα που διανύσαμε, δόθηκε έμφαση στην αφομοίωση των βασικών αρχών που θα διέπουν την αγωνιστική τακτική και φιλοσοφία του Α.Ο.Κ. Τις αρχές αυτές είδαμε στο παιχνίδι που διεξήχθη το απόγευμα του Σαββάτου 10 Αυγούστου 2019 στο στάδιο “Ανθή Καραγιάννη” απέναντι στην ομάδα Κ19 του Π.Α.Ο.Κ. Στο α΄ ημίχρονο, συγκεκριμένα, ο Α.Ο.Κ. αμύνθηκε αποτελεσματικά και προσπάθησε να επιτεθεί οργανωμένα. Εκείνο που τονίζει συνέχεια και θέλει από τους ποδοσφαιριστές ο Π. Δερμιτζάκης είναι, να έχουν προσανατολισμό στο παιχνίδι από την αρχή έως και τη λήξη. Οι παίκτες που αγωνίστηκαν: Δήμιζας, Ορφανίδης, Μαϊνδανός, Στίκας, Τουμανίδης, Γαβριηλίδης, Θωμαΐδης, Καθάργιος, Μελισσόπουλος, Παυλίδης, Βόσαλικ, δεν επέτρεψαν στη φιλοξενούμενη ομάδα να κάνει τελική προσπάθεια, ενώ δημιούργησαν δύο-τρεις καλές ευκαιρίες για να σκοράρουν, με κυριότερη εκείνη στο 9ο λεπτό, όταν ο Τσέχος ακραίος επιθετικός, Βόσαλικ, βρήκε μέσα στη μεγάλη περιοχή τον Μελισσόπουλο κι αυτός πλάσαρε αμέσως, αλλά η μπάλα αποκρούστηκε από τη “ρίζα” της δεξιάς καθέτης δοκού.

Μετά την επίτευξη του τέρματος του Α.Ο.Κ., στο β΄ ημίχρονο, η ομάδα Κ19 του Π.Α.Ο.Κ. κέρδισε την κατοχή της μπάλας, έτρεξε περισσότερο μέσα στο γήπεδο και έδειξε ότι οι ποδοσφαιριστές της είχαν περισσότερες δυνάμεις. Εκτός από τα δύο τέρματα, είχε δύο ακόμα καλές τελικές προσπάθειες. Ωστόσο, ο Α.Ο.Κ. θα μπορούσε να ισοφαρίσει από δύο στατικές φάσεις, στις οποίες ο τερματοφύλακας της φιλοξενούμενης ομάδας πραγματοποίησε δύσκολες και ωραίες αποκρούσεις. Πρώτα σε απευθείας εκτέλεση φάουλ του Γρηγόρη Παπαδόπουλου, που “σημάδεψε” τη δεξιά συμβολή των δοκών της εστίας και λίγο πριν τη λήξη του παιχνιδιού στην κεφαλιά του Άγγελου Παπαστεριανού, έπειτα από κόρνερ που εκτέλεσε ο Γρ. Παπαδόπουλος.

Στο β΄ ημίχρονο αγωνίστηκαν και οι: Σιαματάς (τερματοφύλακας), Καζαντζίδης, Κουτσούμπας, Αρναούτογλου, Δόντσος, Κέρθι, Σουλεϊμάν, Τσολακίδης. Το παιχνίδι με τον Απόλλωνα Σμύρνης θα διεξαχθεί στις 14 Αυγούστου 2019, ημέρα Τετάρτη, στις 6:30 το απόγευμα.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ