-Στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Καβάλας, που ολοκληρώνει την θητεία του τον Δεκέμβριο του 2023, θα αρκετές «παλιές καραβάνες», αλλά και σχετικά νέοι δημοτικοί σύμβουλοι, δεν κατάφεραν να ανανεώσουν την συμμετοχή τους, είτε γιατί δεν εξελέγησαν στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023, είτε γιατί αποχώρησαν από την τοπική αυτοδιοίκηση. Η πιο «ηχηρή» απουσία, από το δημοτικό συμβούλιο της επόμενης (πενταετούς) περιόδου, είναι αυτή του νυν προέδρου, Κώστα Πεφάνη, ο οποίος ισοψήφησε με τον Σωτήρη Τσεκμέζογλου και «έχασε» την τελευταία εκλόγιμη θέση για τον συνδυασμό «Σύγχρονος Δήμος» στην κλήρωση! Ο Κ. Πεφάνης δεν πρόσφερε κάτι σημαντικό στην αναβάθμιση του συλλογικού οργάνου, το οποίο υποβαθμίστηκε και με την τροπολογία της προηγούμενης κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, που έδωσε την δυνατότητα στον δήμαρχο της μειοψηφίας, να έχει την πλειοψηφία στις δύο δημοτικές επιτροπές (οικονομική και ποιότητας ζωής).

-Από το σημερινό δημοτικό συμβούλιο δεν θα συνεχίσουν οι: Νίκος Ξανθόπουλος, Δημήτρης Βογιατζής, Σωτήρης Σωτηριάδης, Νίκος Μουρτασάγας, Άρης Βέρρος, Θέμης Καλπακίδης, Νίκος Βογιατζίδης, Βαγγέλης Παππάς, Παναγιώτης Ιγνατιάδης, Νίκος Μαυρίδης, Σωτήρης Δεληκάρης, Γιάννης Μούτλιας, Κώστας Κουνάκος, Γιώργος Γουνελάς, Θόδωρος Παπαδόπουλος, Γιάννης Ιακωβίδης, Γιώργος Μιχαηλίδης, Λεωνίδας Παππάς, Δήμητρα Τσανάκα, Πέτρος Πετρόπουλος, Περικλής Τελίδης, Σωτήρης Παπαδόπουλος, Γιώργος Γραμμένος, Χαράλαμπος Δράκος, Τάσος Τσαπανίδης, η αείμνηστη Μαρία Φραντζεσκάκη και ο Ανέστης Τσουρουκίδης που πήρε την θέση της.

-Θα σταθούμε στον Άρη Βέρρο, επικεφαλής της «Συμπαράταξης Πολιτών», γιατί αφενός με την αποχώρησή του, ο συνδυασμός δεν συμμετείχε στις εκλογές του Οκτωβρίου 2023(!) και αφετέρου, γιατί είναι μία απώλεια για την τοπική αυτοδιοίκηση. Μαζί με τους: Βαγγέλη Παππά, Νίκο Μαυρίδη, Κώστα Κουνάκο και την Δήμητρα Τσανάκα, ήταν τα παλαιότερα μέλη του δημοτικού συμβουλίου, ωστόσο ο Άρης είναι, κατά την άποψη μου, ο πιο «αυτοδιοικητικός». Έβαζε πάνω από το πολιτικό συμφέρον, το καλό του θεσμού της τοπικής αυτοδιοίκησης και του Δήμου Καβάλας. Ακόμα και εκείνοι που είχαν διαφορετική άποψη στα θέματα που συζητήθηκαν στις συνεδριάσεις του οργάνου, θα συμφωνήσουν πως ο λόγος του ήταν αυτοδιοικητικός. Χρειάζονται τέτοιοι άνθρωποι μέσα στο δημοτικό συμβούλιο και στην τοπική αυτοδιοίκηση.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ