Την δεκαετία του 1970, η ομάδα ποδοσφαίρου του Αθλητικού Ομίλου «Καβάλα» πήρε το «προσωνύμιο» της «ελαφράς Ταξιαρχίας του βορρά», γιατί έπαιζε γρήγορο και θεαματικό ποδόσφαιρο. Έπειτα από πέντε δεκαετίες, ο Α.Ο.Κ. πραγματοποιεί πορεία πρωταθλητισμού στον 1ο όμιλο της Γ΄ εθνικής κατηγορίας και θυμίζει την «ελαφρά Ταξιαρχία του βορρά» της δεκαετίας του 1970.

Την Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2023, στο μικρό γήπεδο της Κρηστώνης του Νομού Κιλκίς, παρά τις αρκετές αλλαγές που πραγματοποίησε ο προπονητής, Τιμόθεος Καβακάς, στην αρχική σύνθεση, ο Α.Ο.Κ. έδειξε την ανωτερότητα του και πήρε την νίκη με σκορ 3-2. Το στείρο, στην κυριολεξία, α΄ ημίχρονο του παιχνιδιού, από απόψεως θεάματος και τερμάτων, δεν προμήνυε ότι θα σημειωθούν πέντε τέρματα στο β΄ ημίχρονο. Ο Α.Ο.Κ. «μπλοκαρίστηκε» από την έξυπνη αμυντική τακτική της γηπεδούχου ομάδας και παρά το υψηλό ποσοστό κατοχής της μπάλας, δεν μπόρεσε να κάνει μία ορθολογική επιθετική ενέργεια. Η καλύτερη στιγμή, ήταν ένα «τακουνάκι» του Αντώνη Δερμιτζάκη, που προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον τερματοφύλακα της ομάδας της Κρηστώνης. Βεβαίως, στην επιτυχή τακτική του Π.Α.Ο.Κ. Κρηστώνης συνετέλεσε και η «στατικότητα» στο παιχνίδι του Α.Ο.Κ. Κι αυτό φάνηκε στην έναρξη του β΄ ημιχρόνου, που οι ποδοσφαιριστές του Α.Ο.Κ. μπήκαν με ενέργεια και στο πρώτο λεπτό είχαν μία καλή τελική προσπάθεια. Μέσα στο πρώτο πεντάλεπτο, επίσης, σκόραρε δύο φορές! Στο 3ο λεπτό (48ο λεπτό του παιχνιδιού), έπειτα από ακριβή μακρινή μεταβίβαση του Λάζαρου Τζελίδη, ο Βασίλης Παπαδόπουλος, αν και έχασε αρχικώς το κοντρόλ της μπάλας, με δεύτερη προσπάθεια άνοιξε το σκορ. Στο επόμενο λεπτό, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, ο Αντώνης Δερμιτζάκης βρέθηκε στην «καρδιά» της άμυνας του Π.Α.Ο.Κ. Κρηστώνης και με κοντινό πλασέ έκανε το 0-2. Πλέον, ο Α.Ο.Κ. «απελευθερώθηκε» και έπαιξε το γρήγορο και επιθετικό ποδόσφαιρο που τον διακρίνει ως ομάδα. Και στο 22ο λεπτό του β΄ ημιχρόνου (67ο λεπτό του παιχνιδιού), ο Φίλιππος Δημητριάδης αξιοποίησε την ταχύτητα και την τεχνική κατάρτισή του και με ωραία ατομική ενέργεια, από την αριστερή πτέρυγα, σημείωσε το 0-3.

Τα δύο τέρματα που δέχτηκε ο Α.Ο.Κ. στην συνέχεια του αγώνα, στο 30ο λεπτό (75ο λεπτό του αγώνα) και στο 41ο λεπτό (86ο λεπτό του αγώνα), δεν ήταν προϊόν της πίεσης που άσκησε η γηπεδούχος ομάδα, αλλά του «ανοιχτού» γηπέδου που βρήκε, επειδή ο Α.Ο.Κ. συνέχισε να παίζει επιθετικά για να σκοράρει κι άλλο τέρμα. Η νίκη που πέτυχε η ομάδα της Καβάλας, η όγδοη διαδοχική, είναι απολύτως δίκαιη και σημαντική, διότι επαληθεύτηκε ο Τ. Καβακάς, που περίμενε ένα παιχνίδι σε δύσκολη έδρα.

Την πρώτη συμμετοχή στο πρωτάθλημα πραγματοποίησε ο νεαρός αριστερός οπισθοφύλακας, Τάσος Μαγκαφίνης, ενώ αγωνίστηκαν και οι: Σταθάκης, Δαλιανόπουλος, Δημητριάδης, Μπιμπισίδης, Παύλος Δερμιτζάκης, Τζελίδης, Γερονικολός, Χατζής, Καρακώστας, Παπαδόπουλος, Αντώνης Δερμιτζάκης και στο β΄ ημίχρονο οι: Σαλπιγγίδης, Γκέντζογλου, Γκέκας.

Την προσπάθεια του Α.Ο.Κ. στο γήπεδο της Κρηστώνης παρακολούθησαν εκατό περίπου φίλαθλοι, που μετακινήθηκαν με ναυλωμένο λεωφορείο και με αυτοκίνητα.

Συνοπτικά τα αποτελέσματα της 8ης αγωνιστικής ημέρας είναι τα ακόλουθα: Αετός Βαρβάρας-Μέγας Αλέξανδρος Αγίας Μαρίνας 2-0, Ποσειδών Νέας Μηχανιώνας-Δόξα Δράμας 4-2, Αναγέννηση Επανομής-Άρης Πετεινού 2-2, Πανθρακικός-Νέστος Χρυσούπολης 0-1, Θύελλα Σαρακηνών-Απόλλων Παραλιμνίου 0-1, Π.Α.Ο.Κ. Κρηστώνης-Καβάλα 2-3, Άρης Αβάτου-Νίκη Ευκαρπίας 0-0, Ορέστης Ορεστιάδας-Βέροια 3-0, Θερμαϊκός-Χανιώτης 0-1.

Η βαθμολογία του ομίλου είναι η ακόλουθη: Καβάλα 24 βαθμοί, Νέστος Χρυσούπολης 19, Πανθρακικός 16, Θερμαϊκός 16, Ορέστης Ορεστιάδας 15, Χανιώτης 15, Θύελλα Σαρακηνών 14, Ποσειδών Νέας Μηχανιώνας 14, Απόλλων Παραλιμνίου 13, Άρης Αβάτου 12, Νίκη Ευκαρπίας 7, Αναγέννηση Επανομής 7, Αετός Βαρβάρας 6, Δόξα Δράμας 5, Π.Α.Ο.Κ. Κρηστώνης 4, Βέροια 4, Μέγας Αλέξανδρος Αγίας Μαρίνας 4, Άρης Πετεινού 4.

Την 9η αγωνιστική ημέρα θα διεξαχθούν τα παιχνίδια: Μέγας Αλέξανδρος Αγίας Μαρίνας-Δόξα Δράμας, Άρης Πετεινού-Αετός Βαρβάρας, Νέστος Χρυσούπολης-Ποσειδών Νέας Μηχανιώνας, Απόλλων Παραλιμνίου-Αναγέννηση Επανομής, Καβάλα-Πανθρακικός, Νίκη Ευκαρπίας-Θύελλα Σαρακηνών, Βέροια-Π.Α.Ο.Κ. Κρηστώνης, Χανιώτης-Άρης Αβάτου, Θερμαϊκός-Ορέστης Ορεστιάδας.

Υπάρχει αίτημα της διοικούσας επιτροπής του Α.Ο.Κ., το παιχνίδι με τον Πανθρακικό να διεξαχθεί το Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2023.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ