• Ο Άγγελος Τσατσούλης μπορεί να κατάφερε αρκετά πράγματα ως πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας, όμως δεν πέτυχε να κρατήσει συμπαγή την ομάδα των συνεργατών του, με τους οποίους άσκησαν τη διοίκηση τα προηγούμενα χρόνια. Αυτό δείχνει το κλίμα της προεκλογικής περιόδου, με τις λεκτικές αντιπαραθέσεις, τους χαρακτηρισμούς και την έντονη αντιπαλότητα, μεταξύ ατόμων που έως πρότινος υποτίθεται πως συνεργάζονταν και εργάζονταν για ένα κοινό σκοπό.
  • Άραγε, φέρει την ευθύνη ο επικεφαλής της ομάδας για την κατάσταση που περιέγραψα; Ασφαλώς και έχει μερίδιο, ίσως το μεγαλύτερο, κατά την άποψη μου. Το συγκρουσιακό κλίμα δεν εκδηλώθηκε ξαφνικά στην προεκλογική περίοδο. Η «κόντρα» υπόβοσκε και έγινε φανερή, αφού έπαψε να υπάρχει ο «κοινός σκοπός».
  • Από τις δηλώσεις και τις ανακοινώσεις συγκεκριμένων υποψηφίων, αντιλαμβάνομαι ότι στη διοίκηση Άγγελου Τσατσούλη είχαν σχηματιστεί «υπο-ομάδες» με διαφορετικές κατευθύνσεις και φιλοσοφίες.
  • Ο Άγγελος Τσατσούλης αγνόησε το πρόβλημα, πιθανόν το υποτίμησε και συνέχισε να διοικεί με τους συμβούλους που παρέμειναν «πιστοί» στο πρόσωπο του και στον τρόπο άσκησης διοίκησης του Επιμελητηρίου. Οι «πιστοί» θεώρησαν ότι έτσι θα γίνει ομαλά η διαδοχή του απερχόμενου προέδρου, αναλαμβάνοντας εκείνοι να συνεχίσουν την πορεία του συνδυασμού και ότι οι άλλοι, που διαχώρισαν τη θέση τους, θα πάψουν να ασχολούνται με τα διοικητικά πράγματα του Επιμελητηρίου.
  • Εάν ο Μάρκος Δέμπας έχει ελπίδες να εκλεγεί πρόεδρος, το οφείλει στη στάση του Γιάννη Παναγιωτίδη, ο οποίος μπορούσε να σχηματίσει δικό του ψηφοδέλτιο, όπως ο Παύλος Ζησίμου (και οι τρεις ανήκουν στη διοικητική ομάδα του Άγγελου Τσατσούλη), αλλά δεν είχε το σθένος να πάει «κόντρα» στον απερχόμενο πρόεδρο.
  • Συνοψίζοντας, καρντάσια, πιστεύω ότι τις φιλοδοξίες των «μνηστήρων» της προεδρίας, εντός της σημερινής διοίκησης, τις εξέθρεψε ο Άγγελος Τσατσούλης, με τρόπο που άσκησε τη διοίκηση. Αλλιώς, ο Μάρκος Δέμπας θα ήταν ο μοναδικός υποψήφιος πρόεδρος.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ