Ολοσχερής είναι η καταστροφή που υπέστησε το ένα κτήριο των αποθηκών της εταιρείας ειδών καπνού Μισσιριάν στον Αμυγδαλεώνα, εξαιτίας της πυρκαγιάς που ξέσπασε την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2018. Πυροσβεστικές δυνάμεις από την Καβάλα και ολόκληρη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, ακόμα, για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που εξελίχθηκε ραγδαία.

Τα καπνά ως εύφλεκτο υλικό ήταν σχεδον αδύνατον να σβήσουν παρά τη μεγάλη πυροσβεστική δύναμη και από πολύ νωρίς δόθηκε έμφαση στο να περιοριστεί η ζημιά στο ένα μόνο κτήριο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο ένα παρακείμενο κτήριο υπήρχαν εύφλεκτα υλικά, ενώ σε άλλο κτήριο, παραδίπλα βρίσκονται τα γραφεία της επιχείρησης. Η πυρόσβεση αναμένεται να συνεχιστεί για αρκετές ώρες ακόμα.

Μετά τις 9 το βράδυ χωρίς ρεύμα έμεινε μεγάλο μέρος του Αμυγδαλεώνα και της γύρω περιοχής.

Η ιστορία της εταιρείας άρχισε από το 1860, με την εμπορία καπνών από Βέλγιο, Αμερική και αναπτύχθηκε σταδιακά στην Ελλάδα, τη Βουλγαρία και την Αρμενία, με την κατασκευή παραγωγικών μονάδων. Το εργοστάσιο στον Αμυγδαλεώνα, έκτασης 37 στρεμμάτων, είναι χωρητικότητας 15.000 τόνων και σ’ αυτό απασχολούνται περισσότεροι από τριακόσιοι εργαζόμενοι. Κατέχει το 40% μεριδίου στην ελληνική αγορά και εξάγει το 95% της παραγωγής στις παγκόσμιες σιγαρετοβιομηχανίες. Οι καινοτόμες ιδέες που εφαρμόζει, άλλαξαν τον παγκόσμιο χάρτη της αγοράς των ανατολικών καπνών και δημιούργησαν μία άκρως ανταγωνιστική θέση για τα Ελληνικά καπνά. Η εταιρεία λειτουργεί βάσει των προτύπων ISO 9001, ISO 14001, ΕΛΟΤ1801.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ