• Αυτές τις ημέρες, καρντάσια, μερικοί θα εκμεταλλευτούν τη σοβαρότητα των καταστάσεων με την κρίση στα χερσαία ελληνοτουρκικά σύνορα, κατά μήκος του ποταμού Έβρου, αλλά και της εξάπλωσης του λεγόμενου κορονοϊού στον κόσμο, για να «ρίξουν λάδι στη φωτιά» και για να κάνουν «χαβαλέ».
  • Πως μπορεί να ληφθεί στα σοβαρά, η ανακοίνωση που εξέδωσε ο σύλλογος εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Νομού Καβάλας, με αφορμή τα κρούσματα κορονοϊού και στην Ελλάδα, όταν ζητάει, μεταξύ άλλων, να προσληφθεί μόνιμο, επαρκές και πλήρους ωραρίου προσωπικό καθαριότητας για τις σχολικές μονάδες, μόνιμο και επαρκές βοηθητικό προσωπικό, με πλήρη εργασιακά δικαιώματα και μόνιμοι σχολικοί νοσηλευτές; Μπορούν να υπολογίσουν τα καρντάσια οι συνδικαλιστές εκπαιδευτικοί, πόσα χρήματα θα χρειαστούν, για να πληρώνει το κράτος τους μόνιμους καθαριστές, τους βοηθητικούς και τους σχολικούς νοσηλευτές;
  • Υπεύθυνοι για την υγεία των μαθητών είναι οι γονείς και των εκπαιδευτικών, οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί. Όταν κάποιο παιδί είναι άρρωστο, όχι μόνο λόγω κορονοϊού, είναι εγκληματικό οι γονείς του να το στείλουν στο σχολείο. Το ίδιο ισχύει και για τον εκπαιδευτικό, ο οποίος οφείλει να πάρει αναρρωτική άδεια. Οι συνδικαλιστές, μάλιστα, ζητούν να θεσμοθετηθεί η χορήγηση ειδικής άδειας λόγω εποχικής γρίπης και πρόληψης κορονοϊού, για όλους τους εκπαιδευτικούς. Ξέχασαν το ειδικό επίδομα της άδειας αυτής, αλλά είμαι βέβαιος πως θα προστεθεί στην επόμενη ανακοίνωση.
  • Καλούν, επίσης, τις σχολικές επιτροπές των Δήμων, να προμηθεύσουν με το απαιτούμενο φαρμακευτικό και προληπτικό υλικό όλα τα σχολεία. Και άμεσα! Εάν το κράτος δώσει χρήματα στους Δήμους, για να προμηθευτούν το υλικό και γίνει ο απαραίτητος διαγωνισμός, πολύ ευχαρίστως να ανταποκριθούν στο αίτημα. Αλλά, πρέπει κάποτε στις κρίσιμες περιόδους, να μάθουμε, καρντάσια, να λειτουργούμε με σοβαρότητα και ως σύγχρονη και πολιτισμένη κοινωνία.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.