«Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε, από τις 21 έως και τις 23 Ιανουαρίου 2019, ευρεία άσκηση εκπαίδευσης της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης στις χερσαίες εγκαταστάσεις της Energean Oil and Gas στη Νέα Καρβάλη. Η άσκηση, στο πλαίσιο της οποίας η Energean χορήγησε και τα απαραίτητα μέσα πυρόσβεσης, έφερε την κωδική ονομασία «En.O.G. 2019» και είχε ως αντικείμενο τη συνεκπαίδευση του προσωπικού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καβάλας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας αερολιμένα Καβάλας στις τεχνικές κατάσβεσης πυρκαγιών υγρών καυσίμων στο ειδικά διαμορφωμένο πεδίο ασκήσεων της Energean». Τα παραπάνω αναφέρονται σε δελτίο Τύπου της Energean Oil and Gas, που συνεχίζει ως εξής: «Σκοπός της άσκησης ήταν, η εξοικείωση των πυροσβεστών με τις πυρκαγιές υγρών καυσίμων, ώστε να αυξηθεί η ετοιμότητα και η αποτελεσματικότητα στην αντιμετώπισή τους, μέσα από: την προσαρμογή των πυροσβεστών στις συνθήκες που δημιουργεί η θερμική ακτινοβολία, τη χρήση του εξοπλισμού που διαθέτουν οι πυροσβεστικές Υπηρεσίες και οι εγκαταστάσεις της Energean για την αντιμετώπιση πυρκαγιών υγρών καυσίμων και την αφομοίωση των τεχνικών εφαρμογής αφρού πυρόσβεσης από τους πυροσβέστες.

Με αφορμή την επιτυχή ολοκλήρωση της En.O.G. 2019, ο Βασίλης Τσέτογλου, διευθυντής Υγείας, Ασφάλειας και Περιβάλλοντος της Energean για την Ελλάδα και την Αδριατική, δήλωσε τα εξής: «Ήταν τιμή και χαρά μας, να παραχωρήσουμε το πεδίο ασκήσεων του εργοστασίου επεξεργασίας και αποθήκευσης υδρογονανθράκων «ΣΙΓΜΑ», για τη διεξαγωγή των ετήσιων εκπαιδευτικών ασκήσεων της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και, βεβαίως, ήταν ιδιαίτερα ωφέλιμη για τους εργαζόμενους της εταιρείας η ενεργός παρακολούθησή της. Πέρα της σταθερής συνεργασίας της Energean με την Πυροσβεστική, με την πραγματοποίηση της En.O.G. 2019 στις εγκαταστάσεις μας, θέλουμε να δηλώσουμε, για άλλη μια φορά, ότι η ασφάλεια εργαζομένων, εγκαταστάσεων και περιβάλλοντος για την Energean, είναι πάνω απ’  όλα και είναι αδιαπραγμάτευτη».

Ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του αερολιμένα Καβάλας, επιπυραγός Κυριάκος Τσακιρίδης, δήλωσε τα εξής: «Θέλουμε να ευχαριστήσουμε την εταιρεία Energean Oil & Gas, για τη διάθεση του ειδικά διαμορφωμένου πεδίου ασκήσεων, αλλά και για τη χορήγηση του φθοριοπρωτεινικού αφρού και όλων των πυροσβεστήρων που χρησιμοποιήθηκαν το τριήμερο της εκπαίδευσης. Η παρουσία και τεχνική υποστήριξη του διευθυντή Υγείας, Ασφάλειας και Περιβάλλοντος, Βασιλείου Τσέτογλου, καθώς και όλης της έμπειρης ομάδας του τμήματος safety, ήταν σημαντική για τις σαφείς, συμβουλευτικές και εξειδικευμένες πληροφορίες που παρείχε στο πυροσβεστικό προσωπικό. Η απόκτηση γνώσεων και η λήψη κρίσιμων πληροφοριών στη διαφορετικότητα και τις απαιτήσεις του ιδιαίτερου χώρου, όπως αυτού των πυρκαγιών υγρών καυσίμων, είναι μείζονος σημασίας τόσο για τη διασφάλιση της επιχείρησης επέμβασης, όσο και για την επίτευξη της μέγιστης επιχειρησιακής ετοιμότητας».

Να σημειωθεί ότι, στο πλαίσιο στήριξης του έργου της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, η Energean μερίμνησε πρόσφατα και για τη βαφή της εξωτερικής όψης του κτιρίου, στο οποίο στεγάζεται η Πυροσβεστική Υπηρεσία Καβάλας».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ