-Είναι, ή δεν είναι, εργαζόμενοι του Δήμου Καβάλας οι δεκατέσσερις, αν δεν κάνουμε λάθος, εργαζόμενοι στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» του Νομικού Προσώπου «Δημοτική Κοινωνική Αλληλεγγύη και Προσχολική Αγωγή»; Οι εργαζόμενοι αυτοί προσέφυγαν στην Δικαιοσύνη, με την «προτροπή» του Δήμου, για να πετύχουν την μετατροπή των συμβάσεων εργασίας σε αορίστου χρόνου. Το Πρωτοδικείο Καβάλας έκανε δεκτό το αίτημα, ωστόσο ο δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, δήλωσε πως ο Δήμος και συγκεκριμένα το Νομικό Πρόσωπο «Δημοτική Κοινωνική Αλληλεγγύη και Προσχολική Αγωγή», αδυνατεί να καλύψει το μισθολογικό κόστος των υπαλλήλων αυτών.

-Κι επειδή, εκείνη την εποχή, ανακοινώθηκε ότι, το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» θα περάσει στην αρμοδιότητα των Δήμων και θα γίνει διαγωνισμός, μέσω Α.Σ.Ε.Π., για την πρόσληψη νέου προσωπικού, ο δήμαρχος δήλωσε πως δεν θα ασκήσει έφεση στην πρωτόδικη απόφαση, αν οι εργαζόμενοι υποβάλλουν αίτηση για συμμετοχή στον διαγωνισμό. Πράγματι, μερικοί εργαζόμενοι υπέβαλαν αίτηση (και τα σχετικά δικαιολογητικά) στον διαγωνισμό του Α.Σ.Ε.Π., για να προσληφθούν στο νέο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι». Ωστόσο, το Υπουργείο εργασίας ακύρωσε τον διαγωνισμό, έπειτα από προσφυγή υποψηφίων που δεν ήταν εργαζόμενοι στο πρόγραμμα, που ζήτησαν το 50% των προσλήψεων στο νέο πρόγραμμα να είναι από εργαζόμενους που έχουν μοριοδότηση, λόγω συμμετοχής τους στο προηγούμενο πρόγραμμα και το υπόλοιπο 50% από νέους υποψήφιους. Η προσφυγή έγινε δεκτή και το Υπουργείο υποχρεώθηκε να ακυρώσει τον διαγωνισμό.

-«Έτσι, οι υπάλληλοι αυτοί φαίνεται πως δεν ανήκουν στον Δήμο, ούτε μπαίνουν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα. Πιστεύουμε πως το θέμα θα λυθεί γρήγορα, γιατί οι άνθρωποι αυτοί προσφέρουν πολλά στους συμπολίτες μας μεγάλης ηλικίας και πρέπει να πληρώνονται ανάλογα», είπε ο Ανέστης Δημητριάδης, πρόεδρος του Νομικού Προσώπου «Δημοτική Κοινωνική Αλληλεγγύη και Προσχολική Αγωγή» του Δήμου Καβάλας.

-Τα δεδομένα, επομένως, είναι τα εξής. Ο διαγωνισμός Α.Σ.Ε.Π. ακυρώθηκε. Η πρωτόδικη απόφαση, για την μετατροπή των συμβάσεων των εργαζομένων σε αορίστου χρόνου, ισχύει, αφού ο Δήμος Καβάλας δεν άσκησε την έφεση. Ισχύει και η δήλωση του δημάρχου, ότι οι εργαζόμενοι που δεν θα επιλεγούν στον διαγωνισμό του Α.Σ.Ε.Π., θα παραμείνουν στον Δήμο ισχύει; Η δημοτική Αρχή οφείλει να εφαρμόσει την πρωτόδικη απόφαση και να μετατρέψει τις συμβάσεις των δεκατεσσάρων εργαζομένων σε αορίστου χρόνου. Οι εργαζόμενοι αυτοί πρέπει να συνεχίσουν στο Νομικό Πρόσωπο «Δημοτική Κοινωνική Αλληλεγγύη και Προσχολική Αγωγή», όσο θα διαρκεί το σημερινό πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι». Κι όταν προκηρυχθεί ο διαγωνισμός για το νέο πρόγραμμα, θα υποβάλλουν νέες αιτήσεις. Επομένως, αγαπητέ πρόεδρε του Νομικού Προσώπου, οι εργαζόμενοι αυτοί παραμένουν στον Δήμο Καβάλας βάσει δικαστικής απόφασης. Δεν παραιτήθηκαν, επειδή έκαναν αίτηση για τον διαγωνισμό του Α.Σ.Ε.Π., ούτε απολύθηκαν από το Νομικό Πρόσωπο. Εκτός κι αν, η δημοτική Αρχή καταθέσει την έφεση, για την ακύρωση της πρωτόδικης απόφασης. Και την κερδίσει!

-Υ.Γ. Αν το πράξεις αυτό δήμαρχε, οφείλεις να ασκήσεις έφεση και στην πρωτόδικη απόφαση υπέρ της ΕΤ.Α.Δ. (Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου), που αφορά στην ακτή Καλαμίτσα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ