-Ποια οικονομοτεχνική μελέτη επικαιροποιεί ο Δήμος Καβάλας, για το παλιό στρατόπεδο «Ασημακοπούλου», για να την στείλει στον υπουργό εθνικής άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο; Πριν στείλει την μελέτη αυτή στον υπουργό, δεν πρέπει η δημοτική Αρχή να ενημερώσει την τοπική κοινωνία, μέσω του δημοτικού συμβουλίου, τι θέλει να κάνει στο στρατόπεδο;

-Πως θα αξιοποιηθεί το στρατόπεδο, ενώ συνεχίζεται η λειτουργία της δομής φιλοξενίας μεταναστών μέσα σ’ αυτό; Η μεταναστευτική κρίση δεν θα τελειώσει, απλά θα υπάρχουν περίοδοι αύξησης και μείωσης των ροών προς την Ελλάδα (και την υπόλοιπη Ευρώπη). Άρα, θα εξακολουθήσει να υπάρχει ανάγκη λειτουργίας κέντρων φιλοξενίας των μεταναστών που θα περνούν τα ελληνικά σύνορα.

-Κατά την άποψη μου, καρντάσια, ο Δήμος Καβάλας πρέπει να κάνει ένα βήμα παραπάνω και εκτός από την ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου να μην δημιουργηθεί γκέτο εντός του αστικού ιστού, να ζητήσει την μετεγκατάσταση της δομής από το στρατόπεδο «Ασημακοπούλου» σε άλλο χώρο. Δηλαδή, να εκδοθεί νέα απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, η οποία θα καταθέτει επίσημα το συγκεκριμένο αίτημα.

-Ο Θίοντορ είπε πως απέμειναν 120 άτομα στην δομή. Και 10 άτομα να υπάρχουν, Θίοντορ, η δομή θα συνεχίσει να λειτουργεί, γιατί έχει διοικητή και προσωπικό! Αφού δεν βλέπουμε πολιτική βούληση να κλείσει, μπορεί να μεταφερθεί εκτός του αστικού ιστού, για να ελευθερωθεί, επιτέλους, το στρατόπεδο και να αποδοθεί στην τοπική κοινωνία.

-Αλλά, όταν δημοτικός σύμβουλος, ο Νίκος Μαυρίδης, δηλώνει πως δεν έχει πρόβλημα με την παραμονή της δομής εντός του αστικού ιστού, πως θα πάρει ομόφωνη απόφαση το δημοτικό συμβούλιο; Εσύ, Νίκο Μαυρίδη, δεν ψήφισες να μην δημιουργηθεί γκέτο μέσα στον αστικό ιστό; Πως λες σήμερα, ότι δεν έχεις πρόβλημα με την ύπαρξη της δομής στο στρατόπεδο «Ασημακοπούλου»;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ