Η αύξηση των περιστατικών τηλεφωνικής απάτης στην περιοχή και στην υπόλοιπη Ελλάδα προκαλεί ανησυχία στους πολίτες, αλλά και στην Ελληνική Αστυνομία, που ανέλαβε την πρωτοβουλία ενημέρωσης της κοινωνίας. Στο πλαίσιο της ενημέρωσης αυτής, ο αστυνομικός διευθυντής Καβάλας, Ιωάννης Καραμανλής, κάλεσε τους εκπροσώπους των τοπικών Μέσων, για να μιλήσει σχετικά με τους τρόπους αντιμετώπισης του φαινομένου.

«Οι επιτήδειοι ποντάρουν στον αιφνιδιασμό των ηλικιωμένων, κυρίως, ατόμων, με στόχο να αποσπάσουν χρηματικά ποσά. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή και σε καμία περίπτωση οι πολίτες δεν πρέπει να δίνουν χρήματα στον άγνωστο που επικοινωνεί μαζί τους», είπε ο αστυνομικός διευθυντής και πρόσθεσε ότι ο πολίτης πρέπει να μιλήσει πρώτα με το συγγενικό πρόσωπο που υποτίθεται πως βρίσκεται σε κίνδυνο, ή να απευθυνθούν στην Ελληνική Αστυνομία.

Ήδη, η Διεύθυνση Αστυνομίας Καβάλας πραγματοποίησε επισκέψεις σε Κ.Α.Π.Η., για να κάνει τη σχετική ενημέρωση στα ηλικιωμένα άτομα, ενώ η προσπάθεια θα συνεχιστεί και σε άλλους χώρους. Τον τελευταίο καιρό, ανέφερε ο Ι. Καραμανλής, στο Νομό Καβάλας καταγράφηκαν πενήντα περιστατικά τηλεφωνικής απάτης και απόπειρας τηλεφωνικής απάτης. Πρόκειται για ομάδες επιτήδειων, συνήθως βαλκάνιων, που δρούνε κατά περιοχές, στις οποίες έχουν συνεργάτες, για να εισπράττουν τα χρηματικά ποσά. Μερικοί συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν ενώπιον της ελληνικής Δικαιοσύνης.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ