Αρκετά και ενδιαφέροντα, ήταν τα ζητήματα που τέθηκαν στην τακτική γενική συνέλευση του συλλόγου επαγγελματιών Νέας Περάμου, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2023, στην αίθουσα εκδηλώσεων του 2ου δημοτικού σχολείου. Μεταξύ άλλων, ο σύλλογος θα αιτηθεί στον Δήμο Παγγαίου την κατάργηση της καλοκαιρινής συναυλίας, γιατί δεν συμβάλλει στην αύξηση της επισκεψιμότητας και δεν θα συμμετέχει στις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις, που δεν έχουν επαρκή φωτισμό και στολισμό. Αναλυτικά το δελτίο Τύπου αναφέρει τα ακόλουθα: «Η γενική συνέλευση άρχισε με τον χαιρετισμό του προέδρου της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Καβάλας, Θεόδωρου Χατζηχρήστου και μέλους του διοικητικού συμβουλίου της Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε. Στην συνέχεια, δέχθηκαν ερωτήσεις από τα μέλη του συλλόγου μας και ενημέρωσαν σχετικά με τις δράσεις των συνδικαλιστικών οργάνων. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκαν:

-Στην έλλειψη τραπεζικής χρηματοδότησης στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, παρόλο που οι ελληνικές τράπεζες έχουν ανακαιφαλαιοποιηθεί επανειλημμένως τα τελευταία χρόνια.

-Στην χορήγηση εργατικής βίζας σε πολίτες τρίτων χωρών στον ξενοδοχειακό κλάδο και στον κλάδο της εστίασης.

-Στην δικαστική εξέλιξη του ζητήματος παρελθόντων οφειλών εμπόρων στο πρώην Τ.Ε.Β.Ε.

Ακολούθησε η κοπή της βασιλόπιτας και ο τυχερός ήταν ο Ευάγγελος Σάλιαγκας, στον οποίο ευχόμαστε υγεία και καλές δουλειές. Ο τυχερός κέρδισε τις εισφορές ενός χρόνου στον σύλλογο. Η γενική συνέλευση ενέκρινε την εγγραφή των νέων μελών του έτους 2022. Η συνέλευση συνεχίστηκε με τους απολογισμούς των διοικητικών και οικονομικών πεπραγμένων, που εγκρίθηκαν ομόφωνα από τα παρόντα μέλη. Στην συνέχεια, ενημερώθηκαν τα μέλη για τις μελλοντικές δράσεις και έθεσαν τα δικά τους ζητήματα. Η γενική συνέλευση πήρε τις ακόλουθες αποφάσεις:

-Αποφασίστηκε να γίνει νέο αίτημα προς τον Δήμο Παγγαίου, για την δημιουργία λαϊκής αγοράς στην Νέα Πέραμο, το οποίο θα εισαχθεί προς ψήφιση στο δημοτικό συμβούλιο, διότι η αρνητική απάντηση του Δήμου στο προηγούμενο αίτημα, δεν έλαβε υπόψιν την θετική γνώμη του σωματείου των παραγωγών του Νομού Καβάλας, παρά μόνο την αρνητική γνώμη των εμπόρων και αυτή αφορούσε την ημέρα τέλεσης της λαϊκής αγοράς.

-Θα συνεχίσουμε να αποστέλλουμε πρόσκληση στα σχολεία της βορείου Ελλάδας, για να πραγματοποιούν την ημερήσια εκπαιδευτική εκδρομή την άνοιξη στον τόπο μας.

-Μας προτάθηκε και θα προσπαθήσουμε να επικοινωνήσουμε με τις εταιρείες κρουαζιέρας που προσεγγίζουν το λιμάνι Καβάλας, ώστε αυτές να εντάξουν την Νέα Πέραμο για την έξοδο των τουριστών από το πλοίο.

-Συζητήθηκε η έλλειψη συντονισμού εκ μέρους του Δήμου Παγγαίου, όσον αφορά τις πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνουν οι διάφοροι σύλλογοι και ειδικά αυτών εκτός θερινής περιόδου (Χριστούγεννα, Απόκριες, κ.λπ.). Η γενική συνέλευση αποφάσισε ότι, ο σύλλογος δεν θα συμμετάσχει ξανά σε Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις που δεν συνοδεύονται από επαρκή φωτισμό και στολισμό, όπως έγινε φέτος. Προτείνουμε, επίσης, στον Δήμο Παγγαίου, να παύσει την καθιερωμένη μεγάλη συναυλία του καλοκαιριού, που γίνεται μέσα στον Αύγουστο και δεν προσφέρει κάτι σε επισκεψιμότητα στην περιοχή και επιπλέον, η μεγάλη δαπάνη που γίνεται, να επιμεριστεί σε μικρότερες και με μικρότερο κόστος πολιτιστικές εκδηλώσεις εκτός θερινής περιόδου.

-Μας ζητήθηκε να συναντηθούμε με την Υπηρεσία καθαριότητας και τον εργολάβο αποκομιδής των απορριμμάτων τους θερινούς μήνες, ώστε να τον ενημερώσουμε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι.

-Συζητήθηκε το στάσιμο εμπόριο και οι θέσεις που ανοίγει ο Δήμος Παγγαίου σε παραγωγούς και εμπόρους. Στα πεύκα, όπου τον χειμώνα οι παραγωγοί και έμποροι δεν βρίσκονται στον χώρο, να φροντίζουν να μένει ο χώρος περιποιημένος και καθαρός, αφού είναι η είσοδος μας. Οι δε θέσεις στον πεζόδρομο, να μείνουν ως έχουν και να μην δοθούν άλλες. Οποιοδήποτε άλλο πρόβλημα δημιουργείται με το στάσιμο εμπόριο, αρμόδιες είναι οι Αρχές και ο Δήμος Παγγαίου.

-Τα μέλη ζήτησαν να ενημερωθούν επίσημα, αν υπάρχει σχεδιασμός ανάπλασης σε εμπορικούς δρόμους στο κέντρο της Νέας Περάμου (οδός Μεγάλου Αλεξάνδρου, οδός Αγίου Νικολάου), στον παραλιακό δρόμο μετά το «Γεφυράκι» και για ασφαλτοστρώσεις πεζοδρομήσεις στην περιοχή «ΚΟΡΕΛΚΟ», όπως και σε άλλες περιοχές, όπου νεόδμητες κατοικίες παραμένουν χωρίς  βασικά έργα υποδομής. Επίσης, μέλη μας κτηματομεσίτες και εργολάβοι, ζήτησαν απάντηση για τον νέο πολεοδομικό σχεδιασμό στην Νέα Πέραμο.

-Οι κοινόχρηστοι χώροι στα πεύκα και στην παραλία κάτω από το «Φραγκόκοτα», να γίνουν κανονικοί χώροι στάθμευσης, με σήμανση, διαγράμμιση και επαρκή φωτισμό, πράγμα που ζητήσαμε και πέρυσι, πριν από την θερινή περίοδο, αλλά δεν έγινε.

-Σε σχέση με την πορθμειακή γραμμή Νέας Περάμου-Θάσου, θα αιτηθούμε προς το Υπουργείο ναυτιλίας να νομοθετήσει, ώστε να δοθούν κίνητρα σε ενδιαφερόμενη ναυτιλιακή εταιρεία, ώστε να λειτουργήσει και πάλι, αφού ενδιαφέρον υπάρχει.

Όλα τα παρόντα μέλη ενέκριναν ομόφωνα τα παραπάνω ζητήματα και η βραδιά ολοκληρώθηκε σε φιλικό κλίμα».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ