Με τον ερχομό του φθινοπώρου και την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου, η Διεύθυνση του Ωδείου «Νεάπολις» εύχεται μία καλή και δημιουργική χρονιά στους σπουδαστές και στους γονείς τους. Μετά από μία ιδιαίτερα παραγωγική χρονιά, με πλήθος εκδηλώσεων, συναυλιών και σεμιναρίων, η υπόσχεση, που ανανεώνεται και για φέτος, αφορά στην αδιαπραγμάτευτη ποιότητα στη διδασκαλία της μουσικής, την αγαστή σχέση θεωρίας και μουσικής πράξης και την παραγωγή πολιτιστικού έργου τόσο από τους καθηγητές του Ωδείου, όσο και από τους μαθητές, οι οποίοι καθίστανται ικανοί να παρουσιάζουν αξιόλογες συναυλίες εντός και εκτός Ωδείου σε πλήθος εκδηλώσεων στην Καβάλα. Αν και τυπικά το καλοκαίρι αποτελεί περίοδο αναψυχής και ανάπαυλας, οι δραστηριότητες δεν σταματούν ποτέ. Επιγραμματικά να αναφέρουμε τις εξής:
– To Ωδείο «Νεάπολις» συμμετείχε με το σύνολο λαϊκής-παραδοσιακής μουσικής, υπό τη διεύθυνση του N. Mπογιάρη, στα «Ελευθέρια» Καβάλας τον Ιούνιο 2016.
– Το Ωδείο «Νεάπολις» συμμετείχε με τα ροκ εργαστήρια στο Wood Water Wild Festival στην Παλιά Καβάλα, υπό τη διεύθυνση του Ε. Ταρασίδη, ενώ έδωσε δυναμικά το «παρών» και στη «Λευκή Νύχτα».
– Το τμήμα μουσικοκινητικής αγωγής – προπαιδείας έδωσε την καθιερωμένη ετήσια μουσικοθεατρική παράσταση στο θέατρο «Αντιγόνη Βαλάκου», όπου οι μικροί πρωταγωνιστές, υπό την καθοδήγηση της δασκάλας τους, Γ. Αραμπατζόγλου, παρουσίασαν το έργο: «Η πριγκίπισσα και ο βάτραχος».
– Η καθηγήτρια πιάνου του Ωδείου, Γιάννα Τριποδιαννάκη, συμμετείχε, ύστερα από πρόσκληση, ως μέλος στην κριτική επιτροπή του πανουκρανικού διαγωνισμού πιάνου στο Κίεβο, ενώ προ ημερών συμμετείχε στα σεμινάρια αυτοσχεδιασμού που πραγματοποιήθηκαν στο Πανεπιστήμιο της Δρέσδης.
– Ο σπουδαστής, Νάσος Αρβανιτίδης, μαθητής του Αν. Δέλιου, καθηγητή κιθάρας, απέσπασε το Γ’ βραβείο στην αντίστοιχη ηλικιακή κατηγορία, στο διεθνή διαγωνισμό κλασικής κιθάρας που διεξήχθη στο πλαίσιο του 33ου διεθνούς φεστιβάλ κιθάρας που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Ιούλιο στο Βόλο. Οι διακρίσεις στο τμήμα κιθάρας είναι πια καθιερωμένο γεγονός.
– Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Ωδείου «Νεάπολις» συμμετείχε ως μέλος της κριτικής επιτροπής στο διεθνή διαγωνισμό κιθάρας, όπου προέδρευε ο διεθνούς φήμης και σεβαστός σολίστας και παιδαγωγός, Hübert Käppel, στη 5η θερινή Ακαδημία κιθάρας «Αρίων» στο Μόλυβο Λέσβου. Στο πλαίσιο της Ακαδημίας, ο Κωνσταντίνος Χίζαρης πραγματοποίησε και διάλεξη, με θέμα τη ζωή και το έργο του Κουβανού συνθέτη και κιθαρίστα, Leo Brouwer και το πανανθρώπινο στοιχείο στη μουσική.
– Στις 2 Σεπτεμβρίου, το Ωδείο «Νεάπολις» πλαισίωσε μουσικά την εκδήλωση του Συλλόγου Πολυτέκνων Καβάλας, που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο «Ωκεανίς». Οι όμορφες μελωδίες και το χαρισματικό πανιστικό παίξιμο του Π. Τσίρτση, καθηγητή πιάνου, γέμισαν χαρά τους παρευρισκόμενους και τα παιδιά που κάνουν φέτος την αρχή στο δημοτικό σχολείο.
– Στις 13 Σεπτεμβρίου το Ωδείο θα συμμετέχει δυναμικά με τo ροκ εργαστήρι STICK N’ EYS, υπό τη διεύθυνση του Ε. Ταρασίδη, στη μεγάλη γιορτή εθελοντισμού ‘‘Wheeling2Help’’ στην παραλιακή οδό της Καβάλας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ