• Διαβάζοντας τις δηλώσεις που έκανε ο Απόστολος Μουμτσάκης, πρόεδρος των δασκάλων και των νηπιαγωγών στο Νομό Καβάλας, σχετικά με την απόφαση (του Υπουργείου Παιδείας) για την ένταξη των Δήμων Καβάλας, Παγγαίου, Θάσου και Νέστου στο πρόγραμμα της διετούς προσχολικής εκπαίδευσης, πιστεύω ότι δεν υπήρχε λόγος να συγκροτηθούν οι λεγόμενες τριμελείς επιτροπές γνωμοδότησης.
  • Μπορούσαν ο Απόστολος Μουμτσάκης και ο Κώστας Μπαντίκος, να καταγράψουν τις αίθουσες που χρειάζονται, να συντάξουν μία θετική εισήγηση και να τη στείλουν στο καρντάσι τον υπουργό Παιδείας.
  • Είπε ο Απόστολος, σε ραδιοφωνικό σταθμό, ότι: «Υποδείξαμε στους δημάρχους τις αίθουσες και είπαμε πως μπορούμε να φιλοξενήσουμε όλα τα νήπια». Εάν δεν έγραφα, καρντάσια, ότι τη δήλωση αυτή έκανε ο πρόεδρος των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Νομού Καβάλας, είμαι βέβαιος ότι θα μπορούσε να εκληφθεί και ως δήλωση ενός εκ των δημάρχων των Δήμων του Νομού (αν αφαιρούνταν οι λέξεις “στους δημάρχους”)!
  • Πως γίνεται τα σχολικά κτίρια να ανήκουν στους Δήμους και να υποδεικνύουν τις αίθουσες ένας υπηρεσιακός παράγοντας και ένας συνδικαλιστής; Έχει περιθώριο το τρίτο μέλος της επιτροπής, ο δήμαρχος, να απαντήσει αρνητικά;
  • Γι’ αυτό σας είπα, καρντάσια, ο δήμαρχος ήταν η «γλάστρα» στην επιτροπή. Ο Μουμτσάκης και ο Μπαντίκος έκαναν την έρευνα, έβαλαν κάτω τους αριθμούς και έβγαλαν το συμπέρασμα. Οι δήμαρχοι μπορούν να διαμαρτυρηθούν μέσω των οργάνων τους (Περιφερειακές Ενώσεις Δήμων, Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας) προς το Υπουργείο Παιδείας, για την επιλογή που έγινε.
  • Με «ξένα κόλλυβα» (δημοτικά σχολικά κτίρια) το Υπουργείο Παιδείας και οι υπηρεσιακοί παράγοντες κάνουν εκπαιδευτική πολιτική. Όταν θα χρειάζεται υγρομόνωση η στέγη ενός σχολείου, ή νηπιαγωγείου, Απόστολε καρντάσι μου, θα σου στείλει ο δήμαρχος τον λογαριασμό, για να πληρώσει την επισκευή ο σύλλογος εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ