-Αναρωτιέμαι, καρντάσια, πως θα κερδίσει η Καβάλα αυτά που αξίζει και δικαιούται, όταν οι τοπικοί «άρχοντες» λειτουργούν «κατά μόνας»; Χαρακτηριστικά είναι τα τελευταία παραδείγματα, της εκδήλωσης για την παραλαβή των καινούργιων πυροσβεστικών σκαφών από το Πυροσβεστικό Σώμα, εκ των οποίων το ένα θα έρθει στο λιμάνι της Καβάλας. Και η επίσκεψη δύο βουλευτών στον υφυπουργό ναυτιλίας.

-Στην πρώτη περίπτωση, δύο βουλευτές, του ίδιου μάλιστα κόμματος, εξέδωσαν ξεχωριστά δελτία Τύπου για το πυροσβεστικό σκάφος που έρχεται στην Καβάλα. Πάλι καλά, γιατί θα μπορούσε να βγάλει δελτίο Τύπου, για το ίδιο ζήτημα και η Διοικούσα Επιτροπή Εκλογικής Περιφέρειας (Δ.Ε.Ε.Π.) Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας! Εκεί ασχολούνται, ακόμα, με τα «απόνερα» των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών, που δημιούργησαν μία (παρατεταμένη) εσωστρέφεια. Που θα διαρκέσει έως και τις εσωτερικές εκλογές. Καλά «ξεμπερδέματα» λοιπόν!

-Στην άλλη περίπτωση, ο Γιάννης Πασχαλίδης και η Αγγελική Δεληκάρη έστειλαν δελτίο Τύπου, για να ενημερώσουν το εκλογικό κοινό τους, ότι συναντήθηκαν με τον υφυπουργό ναυτιλίας. Αυτό δείχνει, καρντάσια, ότι δεν υπάρχει επικοινωνία μεταξύ των βουλευτών που ανήκουν στο ίδιο κόμμα! Δεν μιλάνε μεταξύ τους, ούτε για να κλείσουν ένα ραντεβού με στέλεχος της κυβέρνησης. Γιατί, επομένως, να πάρουν στα σοβαρά την Καβάλα οι καρεκλοκένταυροι στην Αθήνα; «Έτσι λειτουργούν και σε άλλες Περιφερειακές Ενότητες οι βουλευτές», θα σχολιάσει κάποιος. Κι αν λειτουργούν έτσι, δεν μας αφορά τι κάνουν οι βουλευτές άλλων εκλογικών περιφερειών. Η Καβάλα χάνει πολλά, παρά κερδίζει, με την συνειδητή ασυνεννοησία μεταξύ των τοπικών «αρχόντων» της.

-Κατανοώ το «άγχος» που έχουν για την επανεκλογή τους, αλλά η εικόνα που περιγράψαμε παραπάνω είναι απογοητευτική. Δεν δίνει αισιοδοξία και ελπίδα για τον τόπο.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ