Ένα παιχνίδι που φαινόταν ότι θα έληγε ισόπαλο χωρίς τέρματα και για έξι λεπτά με νίκη υπέρ της γηπεδούχου ομάδας, ολοκληρώθηκε με επικράτηση της φιλοξενούμενης! Αναφερόμαστε στο παιχνίδι “ρώσικη ρουλέτα” μεταξύ της Α.Ε. Καλαμπακίου και του Αθλητικού Ομίλου “Καβάλα”, που διεξήχθη το απόγευμα της Κυριακής 31 Μαρτίου 2019 και ανέδειξε νικήτρια την ομάδα της Καβάλας με σκορ 1-3! Μέσα σε διάστημα δεκαπέντε λεπτών, οι φίλαθλοι στην κατάμεστη κερκίδα του γηπέδου του Καλαμπακίου και οι δεκάδες όρθιοι τριγύρω από τον αγωνιστικό χώρο, είδαν να εναλλάσονται και τα τρία “σημεία” σ’ ένα παιχνίδι ποδοσφαίρου.

Ο Α.Ο.Κ. είχε την κατοχή της μπάλας, αλλά οι ποδοσφαιριστές του ήταν βιαστικοί στην τελική προσπάθεια και φανερά πιεσμένοι για τη νίκη. “Κόντρα” στην εικόνα του αγώνα, η ομάδα του Καλαμπακίου προηγήθηκε στο 78ο λεπτό, έπειτα από εκτέλεση φάουλ και “ριμπάουντ” που πήρε ο σκόρερ, μετά την απόκρουση αμυντικού του Α.Ο.Κ., που δεν έβγαλε την μπάλα εκτός της μεγάλης περιοχής.

Απέμεναν δώδεκα λεπτά, για τη συμπλήρωση των ενενήντα της κανονικής διάρκειας και ο Α.Ο.Κ. είχε να αντιμετωπίσει μία μεγάλη πρόκληση. Στο 84ο λεπτό κέρδισε φάουλ, το οποίο εκτέλεσε ο Γρηγόρης Παπαδόπουλος, η μπάλα με καμπύλη τροχιά έφτασε στο δεύτερο δοκάρι, όπου ο Νίκος Βαλαβανόπουλος ήταν αφύλακτος και με κοντινό πλασέ ισοφάρισε 1-1. Το τέρμα αυτό, έδωσε “φτερά” στα πόδια των ποδοσφαιριστών του Α.Ο.Κ. και τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Γιώργος Λίτσκας, έκανε κοντρόλ της μπάλας μέσα στη μεγάλη περιοχή και με δυνατό σουτ “τίναξε” τα δίχτυα της εστίας της γηπεδούχου ομάδας. Ωστόσο, το παιχνίδι με το αγωνιώδες και συγχρόνως απίστευτο στην εναλλαγή συναισθημάτων φινάλε, επεφύλασσε ένα ακόμα τέρμα.

Στον επιπλέον χρόνο, ο Αλέξης Ζέρης πραγματοποίησε συρτή σέντρα, παράλληλα προς την εστία και ο Ν. Βαλαβανόπουλος, που βρέθηκε πάλι στην κατάλληλη θέση, με ψύχραιμο πλασέ διαμόρφωσε το τελικό σκορ 1-3, το οποίο πανηγυρίστηκε δεόντως, μετά τη λήξη του παιχνιδιού, από τους πολυάριθμους φιλάθλους της ομάδας της Καβάλας.

Εκτός από την ικανότητα, στο ποδόσφαιρο χρειάζεται και η τύχη, την οποία είχε ο Α.Ο.Κ. στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Επιμένουμε ότι απέμειναν δύο ακόμα “βήματα” για την επίτευξη του στόχου και οι ποδοσφαιριστές του Α.Ο.Κ., οφείλουν να δείξουν ανάλογη σοβαρότητα και πάθος για τη νίκη. Να αναφέρουμε, ακόμα, ότι η γηπεδούχος ομάδα είχε προσπάθεια που δεν καρποφόρησε στο 55ο λεπτό, πάλι από “στημένη” φάση, όταν η μπάλα αποκρούστηκε από τη δεξιά κάθετη δοκό, ενώ στα επόμενα λεπτά, η ομάδα της Καβάλας έχασε δύο μεγάλες ευκαιρίες για να προηγηθεί στο σκορ, με τον Σβεν Γιαϊτσίνοβιτς και τον Κώστα Μαρκόπουλο και με πρωταγωνιστή τον τερματοφύλακα της Α.Ε. Καλαμπακίου, που έκανε δύσκολες επεμβάσεις σε κόρνερ.

Η σύνθεση την οποία παρέταξε στο γήπεδο του Καλαμπακίου ο Παύλος Δερμιτζάκης είναι η ακόλουθη: Δήμιζας, Ζέρης, Λυμπεράκης, Τόσκας, Κασμερίδης, Γαβριηλίδης, Κέρθι, Παπαδόπουλος, Γιαϊτσίνοβιτς, Τσούτσης, Μαρκόπουλος, ενώ έπαιξαν ως αλλαγή οι: Βαλαβανόπουλος, Γεμιστός, Λίτσκας, Τουμανίδης.

Συνοπτικά τα αποτελέσματα της 24ης αγωνιστικής ημέρας του πρωταθλήματος του 1ου ομίλου της Γ΄ εθνικής κατηγορίας είναι τα ακόλουθα: Καλαμπάκι-Καβάλα 1-3, Νέστος Χρυσούπολης-Π.Α.Ο. Κοσμίου 3-0, Αλέξανδρος Κιλκίς-Κεραυνός Πέρνης 2-2, Αετός Οφρυνίου-Άρης Αβάτου 1-0, Πανσερραϊκός-Εθνικός Σιδηροκάστρου 4-0, Εθνικός Αλεξανδρούπολης-Ασπίς Ξάνθης 0-3, Ορφέας Ξάνθης-Απόλλων Παραλιμνίου 1-1.

Η βαθμολογία είναι η εξής: Καβάλα 60, Νέστος Χρυσούπολης 59, Πανσερραϊκός 42, Απόλλων Παραλιμνίου 39, Αετός Οφρυνίου 39, Αλέξανδρος Κιλκίς 36, Άρης Αβάτου 35, Ορφέας Ξάνθης 33, Κεραυνός Πέρνης 31, Καλαμπάκι 25, Εθνικός Αλεξανδρούπολης 21, Ασπίς Ξάνθης 20, Π.Α.Ο. Κοσμίου 13, Εθνικός Σιδηροκάστρου 13.

Την 25η αγωνιστική ημέρα θα διεξαχθούν τα παιχνίδια: Απόλλων Παραλιμνίου-Ασπίς Ξάνθης, Π.Α.Ο. Κοσμίου-Ορφέας Ξάνθης, Καβάλα-Εθνικός Αλεξανδρούπολης, Εθνικός Σιδηροκάστρου-Νέστος Χρυσούπολης, Κεραυνός Πέρνης-Καλαμπάκι, Αετός Οφρυνίου-Πανσερραϊκός, Άρης Αβάτου-Αλέξανδρος Κιλκίς.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ