Την άμεση κινητοποίηση της Πυροσβεστικής προκάλεσε φωτιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στον Βαρνάβα Αττικής.Μεγάλη επιχείρηση κατάσβεσης έχει οργανωθεί, με επίγειες κι εναέριες δυνάμεις. Σάββατο 10 Ιουλίου 2021 (EUROKINISSI / ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ)

Συνάντηση με στελέχη της εταιρείας Hellenic Seaplanes πραγματοποίησε ο υφυπουργός άμυνας, Νίκος Χαρδαλιάς, για το δίκτυο των υδατοδρομίων και λειτουργία υδροπλάνων στην Ελλάδα. Στην διάρκεια της συνάντησης, έγινε συζήτηση και για ένα παράλληλο δίκτυο βάσεων για υδροπλάνα πυρόσβεσης σε υφιστάμενα και μελλοντικά υδατοδρόμια. Ο στόχος είναι, το 2022 να δούμε τα υδροπλάνα να αποθαλασσώνονται από τις ελληνικές θάλασσες.

Να θυμίσουμε πως, ο Οργανισμός Λιμένα Καβάλας (Ο.Λ.Κ.) έχει καταθέσει τεχνικό φάκελο για την κατασκευή υδατοδρομίου στο λιμάνι «Απόστολος Παύλος». Μπορεί, επίσης, να προταθεί η στάθμευση κι ενός πυροσβεστικού υδροπλάνου στο λιμάνι. Το πυροσβεστικό υδροπλάνο, μαζί με τα πυροσβεστικά αεροσκάφη PZL, που σταθμεύουν στον αερολιμένα «Μέγας Αλέξανδρος», θα αυξήσουν την προστασία της ανατολικής Μακεδονίας από τις δασικές πυρκαγιές.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ