Καταλαβαίνουμε πως είναι πολύ δύσκολη η θέση του Δήμου Καβάλας στο ζήτημα της διοργάνωσης χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων, δεδομένου ότι σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να ανταγωνιστεί την Ονειρούπολη της Δράμας. Από την άλλη, δεν μπορεί να αφήσει το κέντρο της πολύς χωρίς καμιά τέτοια δραστηριότητα, επειδή όλοι οι καβαλιώτες δεν έχουν τη δυνατότητα να πάνε στη Δράμα, ίσως να μην έχουν και τον χρόνο, για να χαρούν τις εκεί εκδηλώσεις.

Άλλωστε και η αγορά της πόλης της Καβάλας χρειάζεται το απαραίτητο κλίμα, την γιορταστική ατμόσφαιρα, για να κατέβουν οι καβαλιώτες από τα σπίτια τους και να κάνουν τα χριστουγεννιάτικα ψώνια τους. Είπαμε ότι δεν πρέπει να μπει ο Δήμος Καβάλας στην διαδικασία να ανταγωνιστεί την Ονειρούπολη, αλλά δεν πρέπει να φτάσει και ακριβώς στο αντίθετο σημείο, της φτωχής διακόσμησης και της ανυπαρξίας των εκδηλώσεων. Πρέπει να βρεθεί η χρυσή τομή κι αυτό ελπίζουμε να γίνει, δεδομένου ότι η εικόνα της πλατείας τη χθεσινή μέρα δεν μας άφησε και πολλά περιθώρια αισιοδοξίας, ότι θα διακοσμηθεί αξιοπρεπώς όπως αξίζει στην πόλη της Καβάλας.

Ωστόσο, με λίγες και φτηνές παρεμβάσεις, αλλά με φαντασία, μπορούμε να έχουμε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα, όπως το πέτυχε ο Δήμος Παγγαίου στην Ελευθερούπολη, φωτίζοντας τον ουρανό του κεντρικού δρόμου της πόλης με χιλιάδες λαμπιόνια. Μόνη επαινετή, (προς το παρόν) εξαίρεση στην Καβάλα, το φωτισμένο καραβάκι που στήθηκε και πάλι χθες στο Φάληρο και σίγουρα και φέτος θα αποτελέσει τη Χριστουγεννιάτικη ατραξιόν της Καβάλας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ