Μία εβδομάδα πριν την έναρξη του πρωταθλήματος της Α2 εθνικής κατηγορίας, η ομάδα πετοσφαίρισης γυναικών του Αθλητικού Ομίλου «Καβάλα» έδειξε ότι βρίσκεται σε καλό δρόμο! Η αγωνιστική βελτίωση ήταν εμφανής στο τελευταίο παιχνίδι προετοιμασίας, που έδωσε το απόγευμα του Σαββάτου 29 Σεπτεμβρίου 2018 στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο «Αλεξάνδρα Δήμογλου», με αντίπαλο την «Ελπίδα» Αμπελοκήπων. Αν και στα παιχνίδια προετοιμασίας το αποτέλεσμα έχει δευτερεύουσα σημασία, η νίκη με 3-2 σετ και μάλιστα με ανατροπή, είναι μία καλή «ένεση» ηθικού για τις παίκτριες του Α.Ο.Κ., ώστε να δουλέψουν με περισσότερη διάθεση στις επόμενες ημέρες, για να εμφανιστούν όσο πιο έτοιμες γίνεται στο εντός έδρας παιχνίδι της 1ης αγωνιστικής ημέρας του πρωταθλήματος απέναντι στην ομάδα του Λαγκαδά.

Η ομάδα της Καβάλας πήρε το 1ο σετ με σκορ 25-23, αφού μετά το ισόπαλο 13-13 κατάφερε να βρει ρυθμό στην επίθεση και να αποκτήσει σταθερό προβάδισμα τεσσάρων πόντων (20-16 και 24-20). Ωστόσο, στα δύο επόμενα σετ, η φιλοξενούμενη ομάδα περιόρισε τα λάθη και πίεσε περισσότερο στο σέρβις, «χαλώντας» την σχεδόν άψογη υποδοχή των παικτριών του Α.Ο.Κ. Η «Ελπίς» επικράτησε με 20-25 στο 2ο σετ και με 22-25 στο 3ο σετ.

Στο 4ο σετ, ήταν η σειρά της ομάδας της Καβάλας να κερδίσει συνεχόμενους πόντους με την εξαιρετική στο σέρβις Δομινίκη Μπαρή, η οποία έδωσε προβάδισμα πέντε πόντων (από 12-12, το σκορ έγινε 17-12), το οποίο διευρύνθηκε στη συνέχεια (22-13), για να ισοφαρίσει 2-2 στα σετ με 25-16.

Στο 5ο σετ, ο Α.Ο.Κ. προηγήθηκε με 12-9, η «Ελπίς» μείωσε 14-12 και με έξυπνο πλασέ της Δ. Μπαρή, που «διάβαζε» πολύ καλά το αμυντικό παιχνίδι της αντίπαλης ομάδας, έγινε το τελικό 15-13.

Από παιχνίδι σε παιχνίδι, η ομάδα της Καβάλας δείχνει βελτίωση, περισσότερη συνοχή ως ομάδα και βγάζει ωραίες συνεργασίες παικτριών στον αγωνιστικό χώρο. Έχει περιθώριο να ανεβάσει υψηλότερα την απόδοσή της, κάτι που θα επιτευχθεί με την αγωνιστική σταθεροποίηση. Το βέβαιο είναι, ότι οι φίλαθλοι που θα επιλέξουν να παρακολουθήσουν τα παιχνίδια του πρωταθλήματος στο Δ.Α.Κ. «Αλεξάνδρα Δήμογλου», θα βλέπουν μία ομάδα που μάχεται απέναντι σε οποιαδήποτε αντίπαλο και θα προσπαθεί να προσφέρει όμορφο θέαμα.

Εναντίον της «Ελπίδας» Αμπελοκήπων αγωνίστηκαν οι: Τσιούλκα, Μπαρή, Δικαστοπούλου, Ευθυκράτη, Βαλιδάκη, Γερακίνη (λίμπερο), Νικολάου, Αγγελοπούλου, Αναγνώστου, Παπακώστα και για μερικά λεπτά η Κατερίνα Ζαφειρίου, η τελευταία προσθήκη στο έμψυχο δυναμικό, η οποία αν και έκανε τρεις προπονήσεις την εβδομάδα που διανύσαμε, είχε θετική συμμετοχή στο παιχνίδι.

Η Energean Kavala B.C. για 35 λεπτά, αν και βρισκόταν συνέχεια πίσω στο σκορ, διατηρούσε την ελπίδα ότι μπορεί στα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού στο κλειστό γυμναστήριο του Αιγάλεω, με αντίπαλο τον Διαγόρα Δρυοπιδέων, να κάνει την ανατροπή και να «κλέψει» την πρόκριση στην επόμενη φάση του κυπέλλου Ελλάδας. Όμως, εντός τριών λεπτών, από το 35ο έως το 38ο, βρέθηκε από το -10 (73-63) στο -17 (84-67) και τελικά, η γηπεδούχος ομάδα πανηγύρισε τη νίκη με σκορ 90-69. Δηλαδή, η Energean Kavala B.C. στο τελευταίο πεντάλεπτο του παιχνιδιού σημείωσε 6 πόντους και δέχτηκε 17. Πλέον, η Καβαλιώτικη ομάδα θα επικεντρωθεί στην καλύτερη προετοιμασία της, ενόψει της «πρεμιέρας» του πρωταθλήματος της Α2 εθνικής κατηγορίας, στην οποία θα δώσει ένα δύσκολο παιχνίδι εκτός έδρας, με αντίπαλο την ομάδα του Αμαρουσίου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ