Η νίκη που σημείωσε στο γήπεδο του Οφρυνίου, το απόγευμα της Κυριακής 17 Μαρτίου 2019, η ομάδα ποδοσφαίρου του Αθλητικού Ομίλου “Καβάλα”, με σκορ 1-2, θεωρούμε πως δεν αμφισβητείται. Η ομάδα της Καβάλας έδειξε πως ήθελε περισσότερο τους τρεις βαθμούς, ήταν καλύτερη στο μεγαλύτερο χρονικό διάστημα του παιχνιδιού και είχε περισσότερες ευκαιρίες, από τη γηπεδούχο ομάδα του “Αετού”, για να σκοράρει.

Και τα τρία τέρματα σημειώθηκαν στο β΄ ημίχρονο, αφού στο α΄ ημίχρονο, πλην ενός σουτ από καλή θέση του Αλέξη Τσούτση, που έστειλε την μπάλα πάνω από την οριζόντια δοκό της εστίας του “Αετού” Οφρυνίου, δεν υπήρξε η κλασική ευκαιρία. Ο Α.Ο.Κ. είχε την κατοχή της μπάλας και προσπάθησε να παίξει ορθολογικό ποδόσφαιρο, απέναντι σε μία ομάδα που αμύνεται πολύ καλά και… στον κακό αγωνιστικό χώρο του γηπέδου.

Ευτύχησε να προηγηθεί στην έναρξη του β΄ ημιχρόνου, στο 4ο λεπτό (49ο του αγώνα), με ασύλληπτο σουτ του Γρηγόρη Παπαδόπουλου έξω από την μεγάλη περιοχή. Προηγουμένως, σε μία φάση διαρκείας εντός της περιοχής, η μπάλα απομακρύνθηκε, για να “στρωθεί” στον σκόρερ και να εξαπολύσει τον “κεραυνό”, που δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στον τερματοφύλακα του “Αετού” Οφρυνίου.

Κι ενώ φαινόταν ότι ο Α.Ο.Κ. έλεγχε το παιχνίδι, είκοσι λεπτά αργότερα, στο 69ο λεπτό, ο Μοδούρογλου εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια της αμυντικής γραμμής και με έξυπνο ψηλοκρεμαστό πλασέ ισοφάρισε 1-1. Πριν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί, όμως, ο Κώστας Μαρκόπουλος “κυνήγησε” μία φαινομενικά χαμένη φάση και κατάφερε να πασάρει στον Σβεν Γιαϊτσίνοβιτς, ο οποίος ακολούθησε την προσπάθεια του συμπαίκτη του και με ψύχραιμο πλασέ, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της εστίας του “Αετού” για δεύτερη φορά.

Η ομάδα της Καβάλας είχε κι άλλες ευκαιρίες απέναντι στην ανοικτή, πλέον, άμυνα του “Αετού”, χάρη στη διάθεση που έδειχνε ο Κ. Μαρκόπουλος και στις αλλαγές που πραγματοποίησε ο Παύλος Δερμιτζάκης. Η πιο κραυγαλέα ήταν του Νίκου Βαλαβανόπουλου, στο 78ο λεπτό, όταν βγήκε μόνος απέναντι στον τερματοφύλακα και σούταρε δυνατά στη δεξιά κάθετη δοκό της εστίας! Το παιχνίδι παρακολούθησαν αρκετοί φίλαθλοι του Α.Ο.Κ., που χειροκρότησαν τους ποδοσφαιριστές για τη σημαντική εκτός έδρας νίκη, η οποία συνδυάστηκε με την επιστροφή της ομάδας στην 1η θέση της βαθμολογίας.

Στο γήπεδο του Οφρυνίου αγωνίστηκαν οι: Δήμιζας, Ζέρης, Λυμπεράκης, Κασμερίδης, Τόσκας, Κέρθι, Γαβριηλίδης, Παπαδόπουλος, Γιαϊτσίνοβιτς, Μαρκόπουλος, Τσούτσης (Βαλαβανόπουλος, Γεμιστός, Τουμανίδης, Θωμαΐδης).

Συνοπτικά τα αποτελέσματα της 22ης αγωνιστικής ημέρας του πρωταθλήματος του 1ου ομίλου της Γ΄ εθνικής κατηγορίας είναι τα ακόλουθα: Αετός Οφρυνίου-Καβάλα 1-2, Νέστος Χρυσούπολης-Απόλλων Παραλιμνίου 2-2, Εθνικός Σιδηροκάστρου-Κεραυνός Πέρνης 0-3, Καλαμπάκι-Εθνικός Αλεξανδρούπολης 1-2, Πανσερραϊκός-Ορφέας Ξάνθης 1-0, Αλέξανδρος Κιλκίς-Ασπίς Ξάνθης 3-0, Άρης Αβάτου-Π.Α.Ο. Κοσμίου 4-2.

Η βαθμολογία του ομίλου διαμορφώθηκε ως εξής: Καβάλα 54, Νέστος Χρυσούπολης 53, Απόλλων Παραλιμνίου 38, Αετός Οφρυνίου 36, Πανσερραϊκός 36, Άρης Αβάτου 35, Αλέξανδρος Κιλκίς 35, Ορφέας Ξάνθης 32, Κεραυνός Πέρνης 27, Καλαμπάκι 22, Εθνικός Αλεξανδρούπολης 18, Ασπίς Ξάνθης 17, Π.Α.Ο. Κοσμίου 13, Εθνικός Σιδηροκάστρου 10.

Την ερχόμενη αγωνιστική ημέρα θα διεξαχθούν τα παιχνίδια: Απόλλων Παραλιμνίου-Εθνικός Αλεξανδρούπολης, Ορφέας Ξάνθης-Νέστος Χρυσούπολης, Ασπίς Ξάνθης-Καλαμπάκι, Π.Α.Ο. Κοσμίου-Πανσερραϊκός, Καβάλα-Αλέξανδρος Κιλκίς, Εθνικός Σιδηροκάστρου-Άρης Αβάτου, Κεραυνός Πέρνης-Αετός Οφρυνίου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ