Την είχαν μεγάλη ανάγκη οι φίλαθλοι, αλλά και οι ποδοσφαιριστές, του Α.Ο.Κ. την νίκη επί της Αναγέννησης Καρδίτσας και ήρθε! Με δύο τέρματα του Bogdan Stamenkovic και ένα ακόμα από τον Νίκο Σαμπανίδη, με το οποίο «άνοιξε το σκορ», ο Α.Ο.Κ. «υπέταξε» το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης 20 Απριλίου 2022, στο στάδιο «Ανθή Καραγιάννη», την Αναγέννηση Καρδίτσας με σκορ 3-1 και πήρε «παράταση στην ελπίδα» για την παραμονή στην Super League 2!

Στο 6ο λεπτό του παιχνιδιού, ο Ν. Σαμπανίδης, με «καρφωτή» κεφαλιά από το «ύψος» της δεύτερης δοκού της εστίας, τελείωσε με υποδειγματικό τρόπο την εξίσου υποδειγματική ατομική ενέργεια και σέντρα του αρχηγού, Γιάννη Καζαντζίδη, από την δεξιά πλευρά.

Η καλή κυκλοφορία της μπάλας από την «Αναγέννηση» Καρδίτσας και ο «δαιμόνιος» Z. Badibanga

Απέναντι στον Α.Ο.Κ. έπαιξε μία ομάδα με πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας και με έναν «δαιμόνιο» ακραίο επιθετικό, τον Ziguy Badibanga, ο οποίος προβλημάτισε ιδιαίτερα την αμυντική γραμμή της γηπεδούχου ομάδας. Όταν στο β΄ ημίχρονο του αγώνα, ο προπονητής της Αναγέννησης Καρδίτσας, Περικλής Αμανατίδης, έδωσε εντολή στον μαύρο ποδοσφαιριστή να αλλάξει πτέρυγα, πηγαίνοντας στο αριστερό άκρο της επίθεσης, εκεί βρήκε αντίπαλο τον Γιάννη Καζαντζίδη, ο οποίος μετά την αντικατάσταση του Χριστόφορου Καραγιάννη γύρισε στην φυσική θέση του, στο δεξιό άκρο της άμυνας και η δραστηριότητα του Ziguy περιορίστηκε, έως ότου αντικατασταθεί από τον προπονητή του.

Η Αναγέννηση Καρδίτσας εκμεταλλεύτηκε την καλή κυκλοφορία της μπάλας και χωρίς να ασκήσει πίεση στην εστία του Α.Ο.Κ., στο 21ο λεπτό, ισοφάρισε 1-1 με διπλή προσπάθεια του Παναγιώτη Μανιού. Όμως, οι ποδοσφαιριστές του Α.Ο.Κ. ήταν αποφασισμένοι για την νίκη και δέκα λεπτά αργότερα ο B. Stamenkovic, με υπέροχο ψηλοκρεμαστό σουτ, έστειλε την μπάλα για δεύτερη φορά στα δίχτυα της εστίας της «Αναγέννησης». Το α΄ ημίχρονο τελείωσε με ένα έξυπνο σουτ του Patrick Ebert, που έστειλε την μπάλα στην πάνω επιφάνεια της οριζόντιας δοκού και άουτ.

Η «επέλαση» του Απόστολου Στίκα!

Στο β΄ ημίχρονο, ο Α.Ο.Κ. έπαιξε με στόχο να προστατέψει το προβάδισμα στο σκορ. Στο 19ο λεπτό (64ο του παιχνιδιού), ο B. Stamenkovic βρέθηκε στην κατάλληλη θέση και την κατάλληλη χρονική στιγμή, για να «σπρώξει» την μπάλα στα δίχτυα, έπειτα από την παράλληλη σέντρα του Απόστολου Στίκα από την αριστερή πλευρά. Η φάση αυτή, που έμοιαζε με την φάση της επίτευξης του πρώτου τέρματος, ήταν, κατά την άποψη μας, η «επιτομή» του αγώνα. Ο κεντρικός αμυντικός του Α.Ο.Κ., Απ. Στίκας, έκανε αποφασιστικό κλέψιμο της μπάλας στην μεσαία γραμμή και επέλαση μέχρι την μεγάλη περιοχή. Η ενέργεια αυτή, έδειξε το πάθος και την θέληση των ποδοσφαιριστών του Α.Ο.Κ. για την νίκη που ήταν μονόδρομος!

Στην συνέχεια, η Αναγέννηση Καρδίτσας ανέλαβε την κατοχή της μπάλας και δημιούργησε μία-δύο απειλητικές φάσεις, χωρίς να καταφέρει να σκοράρει δεύτερο τέρμα, ενώ γινόταν όλο και πιο φανερή η κόπωση μερικών ποδοσφαιριστών του Α.Ο.Κ. Το 3-1 ήταν το τελικό σκορ και έκανε τους φιλάθλους στις κερκίδες του σταδίου «Ανθή Καραγιάννη», να χειροκροτήσουν θερμά και να χαμογελάσουν, έπειτα από καιρό και να ελπίζουν στην (μεγάλη) ανατροπή!

Απέναντι στην Αναγέννηση Καρδίτσας αγωνίστηκαν οι: Κυρίτσης, Καζαντζίδης, Στίκας, Θωμαΐδης, Καραγιάννης, Σαμπανίδης, Ebert, Armalas, Stamenkovic, Caiuby Francisco da Silva, Ammour (Μπελεβώνης, Μαρινάκης, Ρέτσος).

Στα άλλα εξ αναβολής παιχνίδια σημειώθηκαν τα ακόλουθα αποτελέσματα: Πιερικός-Ολυμπιακός Βόλου 2-2, Ολυμπιακός Πειραιώς Β-Απόλλων Πόντου (άρχισε στις 5 το απόγευμα).

Έτσι, η βαθμολογία στην «ουρά» του βορείου ομίλου διαμορφώθηκε ως εξής: Θεσπρωτός 33, Απόλλων Λάρισας 32, Πιερικός 31, Καβάλα 30, Πανσερραϊκός 29, Ολυμπιακός Βόλου 26, Τρίκαλα 21.

Την 33η αγωνιστική ημέρα, την Τετάρτη 27 Απριλίου 2022, θα διεξαχθούν τα παιχνίδια: Καβάλα-Τρίγλια/Ηρακλής, Π.Α.Ο.Κ. Β-Λάρισα, Ολυμπιακός Βόλου-Απόλλων Λάρισας, Νίκη Βόλου-Ολυμπιακός Πειραιώς Β, Αλμωπός Αριδαίας-Πανσερραϊκός, Θεσπρωτός-Βέροια, Ξάνθη-Απόλλων Πόντου, Πιερικός-Αναγέννηση Καρδίτσας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.