ÓõíÝíôåõîç ôýðïõ ôïõ áíôéðñïÝäñïõ ôçò ÍÝáò Äçìïêñáôßáò êáé õðåýèõíïõ ãéá ôï êõâåñíçôéêü ðñüãñáììá ôïõ Êüììáôïò ÊùóôÞ ×áôæçäÜêç êáé ôçò âïõëåõôïý Åðéêñáôåßáò êáé ÊïéíïâïõëåõôéêÞò Åêðñïóþðïõ ôçò ÍÝáò Äçìïêñáôßáò, Íßêçò ÊåñáìÝùò, ôçí ÄåõôÝñá 18 Éïõëßïõ 2016. Óôçí óõíÝíôåõîç ðáñïõóéÜóôçêáí 8 óõãêåêñéìÝíåò ðñïôÜóåéò ôçò ÍÝáò Äçìïêñáôßáò ãéá ôç âåëôßùóç ôïõ êáèåóôþôïò ôùí åãêáôáëåëåéììÝíùí ðáéäéþí, ôçò áíáäï÷Þò êáé ôçò õéïèåóßáò óôçí ÅëëÜäá. (EUROKINISSI/ÃÉÙÑÃÏÓ ÊÏÍÔÁÑÉÍÇÓ)

«Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, κύριος Παπαγγελόπουλος, παρενέβαινε, με την πολιτική ανοχή της κυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α., σε ανοικτές ποινικές υποθέσεις. Πρόκειται, όπως προκύπτει και από τα στοιχεία που είδαν τελευταία το φως της δημοσιότητας, για ένα καλά οργανωμένο παρακράτος, με πρωταγωνιστές κορυφαία στελέχη της συγκυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΑΝ.ΕΛ.», δήλωσε ο βουλευτής Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, Μακάριος Λαζαρίδης, σε συνέντευξη που έδωσε επικαλούμενος το πόρισμα των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίοι συμμετέχουν στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής. Δήλωσε βέβαιος ότι: «Η παραδικαστική λειτουργία της κυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α. υποκινείτο, κατευθυνόταν και τελούσε εν γνώσει της ηγετικής ομάδας του κόμματος και του πρωθυπουργού, κυρίου Τσίπρα. Στην παρούσα φάση, όμως, δεν θα μπορούσαν να ερευνηθούν οι σχετικές ευθύνες, καθώς η εντολή της Βουλής προς την προανακριτική περιόρισε τις έρευνες αποκλειστικά στις ποινικές ευθύνες του κυρίου Παπαγγελόπουλου. Υποχρέωσή μας είναι, να αναζητήσουμε την αλήθεια μέχρι τέλους και αυτό θα κάνουμε».

Σχετικά με την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τέμενος εκτιμά ότι: «Ο Ερντογάν, με την προκλητική απόφαση, το μόνο που καταφέρνει είναι τη διεθνή απομόνωση της χώρας του και τη διατάραξη των σχέσεών της με την παγκόσμια κοινότητα. Ουσιαστικά, επιλέγει να αλλάξει προσανατολισμό και απομακρύνεται από τη Δύση. Καθοριστικός είναι ο ρόλος της διεθνούς κοινότητας. Έως τώρα, υπάρχει σύσσωμη αντίδραση σε επίπεδο δηλώσεων. Ήρθε η ώρα, η Ευρώπη να αναλάβει τις ευθύνες της και, εφόσον χρειαστεί, να καταδικάσει και εμπράκτως την συμπεριφορά του Ερντογάν».

Αναφερόμενος στο ένα έτος διακυβέρνησης της χώρας από τη Νέα Δημοκρατία επεσήμανε ότι, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, παρά τις δυσκολίες, χωρίς λαϊκίστικες κορώνες και με περισσότερα έργα από λόγια, ανταποκρίθηκε απόλυτα στις απαιτήσεις, βάζοντας στέρεες βάσεις για την καλυτέρευση της ποιότητας ζωής των πολιτών και βελτιώνοντας την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό. «Η Ελλάδα κατάφερε μέσα σε αυτό το διάστημα, να ξανακερδίσει τη χαμένη αξιοπιστία και αξιοπρέπεια της. Κομβικό σημείο, κατά τη γνώμη μου, είναι και η αποκατάσταση του αισθήματος εμπιστοσύνης μεταξύ πολιτών και πολιτικών. Προφανώς, ο δρόμος είναι ανηφορικός, όμως είμαι βέβαιος ότι όλοι μαζί, θα πετύχουμε τον στόχο μας, που δεν είναι άλλος από την επανεκκίνηση της οικονομίας», σημείωσε.

Σε άλλη συνέντευξη είπε τα εξής: «Οι απίστευτες αποκαλύψεις από την περίοδο της διακυβέρνησης Τσίπρα πραγματικά δεν έχουν τελειωμό. Αποδεικνύεται μία κυβέρνηση παρακράτους, με παραδικαστικά κυκλώματα, με συγκάλυψη εγκλημάτων, με εκβιασμούς. Όλα αυτά δεν είναι φυσιολογικά και παραπέμπουν σε άλλες εποχές και άλλα πολιτεύματα. Όλη η διακυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΑΝ.ΕΛ. συνοψίζεται σ’ εκείνο το βράδυ στο Μάτι και στη διαχείριση μετά. Βασικό τους δόγμα ήταν «θάψτα όλα, μη σας σκίσουμε». Η χυδαία προσπάθεια συγκάλυψης της υπόθεσης που αποκαλύφθηκε, είναι ακόμα χειρότερη από την ίδια την τραγωδία και αδυνατώ να διανοηθώ σε τι περιπέτειες θα μπορούσε να είχε μπει η πατρίδα μας, αν ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. είχε καταλάβει και τους αρμούς μαζί με την εξουσία, όπως είχε πει ο κύριος Τσίπρας. Τελικά, η συγκυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου μοιάζει με την Λερναία Ύδρα. Πάνω που ένα σκάνδαλο αποκαλύπτεται και πιστεύει κάποιος ότι δεν μπορεί να έχει παρακάτω, ξεσκεπάζονται δύο άλλα».

Υπενθύμισε πως ο Ματθαιόπουλος, που ήταν ο επιχειρησιακός υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος στην καταστροφική πυρκαγιά στο Μάτι, επιβραβεύτηκε από την τότε κυβέρνηση, αναβαθμιζόμενος σε αρχηγός του Σώματος και εκτίμησε ότι, η ελληνική Δικαιοσύνη θα πρέπει να κινηθεί ταχύτατα, προκειμένου να διαλευκανθεί τι πραγματικά συνέβη. Με αφορμή τις τελευταίες αποκαλύψεις υπογράμμισε: «Αποδεικνύονται κι άλλα ζητήματα, όπως για παράδειγμα, ότι η προηγούμενη κυβέρνηση δεν ήθελε, ή δεν μπορούσε, να ελέγξει απολύτως τίποτα». Αναφέρθηκε στα «προσωπικά παιχνίδια» που προκύπτουν από τις ηχογραφημένες συνομιλίες για τον προηγούμενο αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος και τον επιχειρησιακό υπαρχηγό στις πυρκαγιές στα Κύθηρα και στη Μάνη.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ