Μ. Λαζαρίδης: «Σημαντικές διευκολύνσεις για τους επιχειρηματίες της χερσαίας ζώνης του λιμένα»

0

Στη διευκόλυνση των επιχειρηματιών της Καβάλας, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στη χερσαία ζώνη του λιμένα και επλήγησαν οικονομικά από την πανδημία, προχώρησε η κυβέρνηση. Δίνεται σε αυτούς η δυνατότητα επέκτασης του χώρου, για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων και ομπρελών σκίασης, ή μείωσης του μισθώματος το οποίο καταβάλλουν έως και 50%. Η συγκεκριμένη απόφαση, που αναφέρεται στο νόμο 4706 και περιλαμβάνεται στο Φ.Ε.Κ.  136/17-7-2020 (τεύχος Α), έχει αναδρομική ισχύ από την 1η Ιουνίου 2020 και θα διαρκέσει έως και τις 31 Οκτωβρίου 2020.

Όπως αναφέρει δελτίο Τύπου: «Είναι το αποτέλεσμα σειράς επαφών, που είχε ο βουλευτής Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, Μακάριος Λαζαρίδης, με εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Καβάλας, τον πρόεδρο του Τ.Α.Ι.Π.Ε.Δ., τον υπουργό ναυτιλίας και νησιωτικής πολιτικής και τη διοίκηση της Ο.Λ.Κ. Α.Ε. Παρά τις εξ αρχής δυσκολίες της προσπάθειας, αλλά και αυτές που προέκυψαν στην πορεία των συγκεκριμένων επαφών, τελικά η επιθυμητή, αλλά και αυτονόητη στήριξη των επιχειρηματιών επιτεύχθηκε».

Με αφορμή την εξέλιξη αυτή, ο Μ. Λαζαρίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η πανδημία, η κυβέρνηση δεσμεύτηκε ότι θα βρεθεί με κάθε τρόπο δίπλα στους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις που βιώνουν έντονα τις συνέπειές της. Στο πλαίσιο αυτό, εξαίρεση δεν θα μπορούσαν να αποτελέσουν και οι επιχειρηματίες της Καβάλας, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στο χώρο ευθύνης του Ο.Λ.Κ. Θέλω να ευχαριστήσω τον υπουργό ναυτιλίας και νησιωτικής πολιτικής, τον πρόεδρο του Τ.Α.Ι.Π.Ε.Δ., καθώς και τη διοίκηση της Ο.Λ.Κ. Α.Ε., για την ανταπόκριση και τη συμβολή τους στη θετική εξέλιξη του δίκαιου αιτήματος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Καβάλας. Η δέσμευσή μας, να είμαστε διαρκώς δίπλα στους πολίτες, γίνεται και σε αυτή την περίπτωση πράξη. Και αυτό θα συνεχίζουμε να κάνουμε με όλες μας τις δυνάμεις».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ