ÓõíÝíôåõîç ôýðïõ ôïõ áíôéðñïÝäñïõ ôçò ÍÝáò Äçìïêñáôßáò êáé õðåýèõíïõ ãéá ôï êõâåñíçôéêü ðñüãñáììá ôïõ Êüììáôïò ÊùóôÞ ×áôæçäÜêç êáé ôçò âïõëåõôïý Åðéêñáôåßáò êáé ÊïéíïâïõëåõôéêÞò Åêðñïóþðïõ ôçò ÍÝáò Äçìïêñáôßáò, Íßêçò ÊåñáìÝùò, ôçí ÄåõôÝñá 18 Éïõëßïõ 2016. Óôçí óõíÝíôåõîç ðáñïõóéÜóôçêáí 8 óõãêåêñéìÝíåò ðñïôÜóåéò ôçò ÍÝáò Äçìïêñáôßáò ãéá ôç âåëôßùóç ôïõ êáèåóôþôïò ôùí åãêáôáëåëåéììÝíùí ðáéäéþí, ôçò áíáäï÷Þò êáé ôçò õéïèåóßáò óôçí ÅëëÜäá. (EUROKINISSI/ÃÉÙÑÃÏÓ ÊÏÍÔÁÑÉÍÇÓ)

Τη διαβεβαίωση ότι, η κυβέρνηση δουλεύει καθημερινά και αξιοποιεί κάθε εργαλείο, προκειμένου η επόμενη ημέρα να μη διαφέρει από την προ κορονοϊού εποχή, έδωσε ο βουλευτής Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, Μακάριος Λαζαρίδης, σε συνέντευξή του. «Αυτό που χρειάζεται, είναι σχέδιο και στρατηγική. Χρειάζεται συνεχής εκτίμηση της κατάστασης και άμεσες επεμβάσεις όπου πρέπει. Και από εκεί και πέρα, χρειάζεται πολυμέτωπη και δυναμική επανεκκίνηση της οικονομικής δραστηριότητας σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Χρειάζεται μία «νέα συμφωνία». Ένα νέο New Deal. Είμαι σίγουρος ότι, παρά το γεγονός ότι οι δυσκολίες είναι πρωτόγνωρες και πάλι θα τα καταφέρουμε. Πρωτόγνωρες, αλλά όχι ανυπέρβλητες για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον ελληνικό λαό», είπε και συμπλήρωσε ότι: «Δεν τίθεται θέμα κρυφής ατζέντας, ή νέου μνημονίου. Οι εκλογές θα γίνουν το 2023 και θα τις κερδίσει και πάλι ο Κυριάκος Μητσοτάκης», ενώ σχετικά με τον κυβερνητικό ανασχηματισμό σχολίασε: «Η κυβέρνηση συνεχίζει απερίσπαστη να αντιμετωπίζει, με την αποτελεσματικότητα και την μεθοδικότητα που τη χαρακτηρίζουν τόσο την υγειονομική κρίση, όσο και τις συνέπειές της. Δίνουμε την μάχη και θα νικήσουμε».

Ερωτηθείς για τον τουρισμό ανέφερε ότι: «Το απόλυτο συγκριτικό πλεονέκτημα της πατρίδας μας στην προκειμένη συγκυρία, είναι ότι αναδείξαμε την αντίληψη της ασφάλειας σε αξία ισότιμη με αυτή της φυσικής ομορφιάς του τόπου μας», ενώ υπενθύμισε το τρίπτυχο δράσης που πρότεινε για τον τουρισμό της Καβάλας και της Θάσου και δήλωσε αισιόδοξος ότι, μετά την αποδοχή των προτάσεων αυτών, από τους φορείς του τουρισμού της περιοχής, η υπόλοιπη τουριστική περίοδος μπορεί να διασωθεί.

Για τις συνεχείς προκλήσεις της Τουρκίας επεσήμανε: «Η Τουρκία, σε αντίθεση με τη χώρα μας, βρίσκεται σε συνθήκες απόλυτης πίεσης. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη, αποδεικνύει καθημερινά τα οξυμμένα αντανακλαστικά της, την αποφασιστικότητα και την ετοιμότητά της τόσο σε υγειονομικό, όσο και εθνικό επίπεδο, κάνοντας τη χώρα και τους πολίτες της υπερήφανους».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ