Μ. Λαζαρίδης: «Να τεθεί υπό το θεσμικό κύρος της Βουλής των Ελλήνων η μετονομασία της σήραγγας Συμβόλου σε «Νικολάου Μάρτη»

0

Να τεθεί υπό το θεσμικό κύρος της Βουλής των Ελλήνων, η μετονομασία της σήραγγας Συμβόλου στην Εγνατία οδό, σε σήραγγα «Νικολάου Μάρτη», ζήτησε από τον πρόεδρο του Κοινοβουλίου, Κωνσταντίνο Τασούλα, ο βουλευτής Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, Μακάριος Λαζαρίδης. Στη διάρκεια συνάντησης που είχαν, ο Μ. Λαζαρίδης έθεσε υπόψη του προέδρου την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της «Εγνατία Οδός Α.Ε.» για τη μετονομασία της σήραγγας έπειτα από πρότασή του. «Θεωρώ ότι χρήζει της θεσμικής σας ευαισθησίας και προσοχής», είπε και στην επιστολή που παρέδωσε στον πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων ανέφερε ότι: «Η συμβολική αξία της μετονομασίας μεγεθύνεται εφόσον τεθεί υπό το θεσμικό κύρος της Βουλής των Ελλήνων, θα σας παρακαλούσα όπως μεριμνήσετε για τον καλύτερο δυνατό τρόπο απότισης τιμής στη μνήμη του μεγάλου Καβαλιώτη και Μακεδόνα πολιτικού, Νικολάου Μάρτη».

Εξηγώντας το σκεπτικό του αιτήματος αναφέρει: «Να τιμήσουμε τη μνήμη της ασυμβίβαστης προσωπικότητας του Νικολάου Μάρτη, με καταγωγή από την Μουσθένη Καβάλας, αλλά και την καταλυτική συμβολή του στην μελέτη, τεκμηρίωση και προαγωγή της ελληνικότητας της Μακεδονίας καθ’ όλη τη διάρκεια του βίου του και απ’ όλες τις θέσεις που υπηρέτησε».

Ιδιαίτερη αναφορά κάνει και στο βιβλίο «Η πλαστογράφηση της ιστορίας της Μακεδονίας», για το οποίο ο Ν. Μάρτης, το 1985, τιμήθηκε από την Ακαδημία Αθηνών και συγκίνησε κάθε Έλληνα. «Παράλληλα, αφόπλισε κάθε πλαστογράφο με την αυθεντικότητα, την πολυσυλλεκτικότητα των στοιχείων και την σφαιρική θωράκιση της ελληνικότητας και μοναδικότητας της Μακεδονίας και των Μακεδόνων», επισημαίνει ο Μ. Λαζαρίδης. Η επιστολή κοινοποιήθηκε στον υπουργό υποδομών και μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, καθώς και στον πρόεδρο και τον διευθύνοντα σύμβουλο της «Εγνατία Οδός Α.Ε.».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ