Βέβαιος ότι, η Ελλάδα έχει μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης, αρκεί να αξιοποιήσει τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα, δήλωσε ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Μακάριος Λαζαρίδης, ο οποίος επισκέφτηκε την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016 τη γενέτειρά του Καβάλα, προκειμένου να προετοιμάσει το επικείμενο ταξίδι του προέδρου του κόμματος, Κυριάκου Μητσοτάκη, στη Θράκη το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 17 και 18 Δεκεμβρίου 2016 και σύντομα στην ανατολική Μακεδονία.
Ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας βρέθηκε στα γραφεία της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής (ΝΟ.Δ.Ε.) Καβάλας, όπου μίλησε στους συναδέλφους του των τοπικών Μέσων Ενημέρωσης, για τις βασικές αρχές της «συμφωνίας αλήθειας» με τον ελληνικό λαό και τους άξονες του «οδικού χάρτη εξόδου της χώρας από την κρίση». «Η Ελλάδα είναι «αιχμάλωτη» στις ιδεοληψίες και στην ανικανότητα της κυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΑΝ.ΕΛ. Το κόστος της διακυβέρνησής τους είναι βαρύ. Γύρισαν τη χώρα στην ύφεση. Η οικονομία και η κοινωνία δεν αντέχουν άλλο. Η Ελλάδα δεν μπορεί να περιμένει. Η πολιτική αλλαγή είναι αναγκαία. Ζητάμε εκλογές χθες!», είπε, μεταξύ άλλων, στην τοποθέτησή του, για να επισημάνει, ακόμα, πως η Νέα Δημοκρατία πρέπει να τακτοποιήσει «τα του οίκου της», ώστε να πείσει τους πολίτες για την αξιοπιστία της να βγάλει τη χώρα από την κρίση. Ήδη, είπε, έγιναν τα «πρώτα βήματα» για την οικονομική εξυγίανση του κόμματος και κάλεσε τα μέλη και τους φίλους, να δώσουν ιδιαίτερη βαρύτητα στην «κάρτα μέλους».
Σύντομα, πρόσθεσε, η Νέα Δημοκρατία θα στηρίζεται (οικονομικά) στις εισφορές από τη βάση του κόμματος και σε άλλες πηγές χρηματοδότησης, πλην του τραπεζικού δανεισμού, ενώ το σύνολο της κρατικής επιχορήγησης θα διατίθεται για την αποπληρωμή των παλιότερων δανείων.
Απαντώντας στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων, επίσης, ανέφερε πως ο Κ. Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία, δεν θα υποσχεθούν τίποτα το οποίο δεν θα υλοποιήσουν και ότι με την αξιοπιστία τους, θα καταφέρουν να πείσουν τους δανειστές, για την ανάγκη εφαρμογής ενός άλλου, φιλελεύθερου, μοντέλου ανάπτυξης.
Σχετικά με το αποτέλεσμα των ερχόμενων εκλογών, είπε ότι η Νέα Δημοκρατία έχει βασικό στόχο να διαμορφώσει μία πλατιά πλειοψηφία μέσα στην κοινωνία. Αν δεν κερδίσει την αυτοδυναμία, θα αναζητήσει ευρύτερες συναινέσεις με πολιτικές δυνάμεις που έχουν φιλοευρωπαϊκό προσανατολισμό. Στη συνέντευξη Τύπου παραβρέθηκαν ο πρόεδρος και μέλη της ΝΟ.Δ.Ε., πολιτευτές και τοπικά στελέχη του κόμματος.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ