Τον απολογισμό των τεσσάρων πρώτων μηνών της κυβέρνησης και της δικής του «παρθενικής» παρουσίας στο Κοινοβούλιο, έκανε ο βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, Μακάριος Λαζαρίδης, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε το πρωί της Δευτέρας 11 Νοεμβρίου 2019 στο roof garden του ξενοδοχείου Airotel Galaxy. Στην τοποθέτηση του αναφέρθηκε στα επιτεύγματα της κυβέρνησης, τις 13 νομοθετικές πρωτοβουλίες και στις ενέργειες που έγιναν για την επίλυση τοπικών ζητημάτων.

Μεταξύ αυτών, όπως είπε, είναι η συμφωνία με τις ναυτιλιακές εταιρείες, για την πραγματοποίηση τριών δρομολογίων στην πορθμειακή γραμμή Καβάλας-Πρίνου. Αλλά και η υιοθέτηση της πρότασης που έκανε στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας, μέσω νομοθετικής ρύθμισης, ώστε οι ναυτιλιακές εταιρείες να κάνουν δρομολόγια και στις δύο πορθμειακές γραμμές (σ.σ. Καβάλας-Πρίνου και Κεραμωτής-Θάσου) σε όλη τη διάρκεια του έτους.

Απαντώντας σε ερώτηση εκπροσώπου Μέσου Ενημέρωσης, πρόσθεσε ότι στις δύο συναντήσεις που έγιναν μεταξύ των πλοιοκτητών, του υπουργού και του αρμόδιου υφυπουργού Ναυτιλίας, οι ναυτιλιακές εταιρείες δεν έθεσαν κανένα αίτημα. Σχολίασε, μάλιστα, αρνητικά την ενέργεια του πλοιοκτήτη της Κοινοπραξίας «Μητσόπουλου», να αυξήσει κατά ένα ευρώ τον ναύλο για τους επιβάτες. «Είναι μία μονομερής και απαράδεκτη ενέργεια. Δεν ξέρω τι θα κάνουν οι συμπολίτες Καβαλιώτες και Θάσιοι, αλλά εγώ δεν πρόκειται να ταξιδέψω με πλοία του συγκεκριμένου πλοιοκτήτη», είπε.

Ακόμα, διέψευσε τη φημολογία περί εγκατάστασης προσφύγων και μεταναστών στην «αλάνα» της Νέας Ηρακλείτσας και στο παλιό αεροδρόμιο Αμυγδαλεώνα λέγοντας ότι δεν υφίσταται τέτοιο θέμα, ούτε συζητήθηκε ποτέ. Σημείωσε, ωστόσο, ότι είναι κρίσιμη και για εθνικούς λόγους, η μεταφορά προσφύγων και μεταναστών από τις δομές (hot spots) των νησιών του ανατολικού Αιγαίου προς την ενδοχώρα.

Σχετικά με τη σχολή Γεωλογίας του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας (ΔΙ.ΠΑ.Ε.) είπε, απαντώντας σε ερώτηση του «Κ.Τ.», ότι η υπουργός Παιδείας ανακοίνωσε την αναστολή και όχι την κατάργηση των 48 περιφερειακών τμημάτων των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων που προήλθαν από συγχωνεύσεις. Και ότι σύντομα, η υπουργός θα ανακοινώσει τον σχεδιασμό της κυβέρνησης για την τριτοβάθμια εκπαίδευση και για το ΔΙ.ΠΑ.Ε., ενώ εκμυστηρεύθηκε πως σε συζητήσεις που έκανε με τα διοικητικά στελέχη, όπως ο αντιπρύτανης, Δημήτρης Μπαντέκας, διαφάνηκε ο προβληματισμός τους για τη λειτουργία του ιδρύματος.

Τέλος, δήλωσε πως θα συνεχίσει να δημοσιεύει τα περιουσιακά του στοιχεία, γιατί η διαφάνεια και η ειλικρίνεια είναι υψίστης σημασίας για εκείνον και πρέπει να είναι για όλα τα πολιτικά πρόσωπα. «Οι πολίτες έχουν το αναφαίρετο δικαίωμα, να γνωρίζουν τι κάνουν οι πολιτικοί», τόνισε.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ