Η διοίκηση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης αντιλήφθηκε την αναγκαιότητα βελτίωσης του οδικού δικτύου για την ασφάλεια των χρηστών, αλλά και για την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος στην περιοχή. Στο πλαίσιο των παρεμβάσεων συντήρησης των δρόμων, λοιπόν, σε όλο το μήκος του επαρχιακού οδικού δικτύου, ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Θόδωρος Μαρκόπουλος, ανακοίνωσε την πραγματοποίηση ασφαλτοστρώσεων στο ηπειρωτικό τμήμα του Νομού αλλά και στη Θάσο, που αποτελεί τη «ναυαρχίδα» του τουρισμού στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης. Ειδικά για το νησί της Θάσου, ανέφερε ότι θα δαπανηθεί μισό εκατομμύριο ευρώ, για βελτιώσεις τμημάτων του οδικού δικτύου και σημείωσε ότι: «Συνεχίζουμε να επενδύουμε για την ασφάλεια των οδηγών και την ανάπτυξη του τουρισμού, διότι ένας τουριστικός προορισμός υψηλής επισκεψιμότητας, όπως είναι η Θάσος, πρέπει να διαθέτει καλό οδικό δίκτυο».

Ο Θ. Μαρκόπουλος είπε ακόμα στους εκπροσώπους των τοπικών Μέσων Ενημέρωσης, ότι παραλήφθηκαν τα ανταλλακτικά για την επισκευή και λειτουργία των καινούργιων μηχανών παραγωγής πάγου στην ιχθυόσκαλα Καβάλας και σχολίασε ότι, έπειτα από αλλεπάλληλες παρατάσεις, δώδεκα στον αριθμό(!), η αποπεράτωση του έργου ανακαίνισης της ιχθυόσκαλας εισήλθε στην «τελική ευθεία».

Τέλος, είπε ότι υπάρχει συνεργασία με το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, με στόχο την ένταξη του παραποτάμιου δάσους του Νέστου σε ένα πρόγραμμα με οικοσυστήματα υψηλής βιοποικιλότητας και ότι άρχισαν οι ηλεκτρονικές δημοπρατήσεις έργων από την Περιφέρεια Α.Μ.-Θ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ