• Συστηματικά, εδώ και πολύ καιρό, ο Makis απαξιώνει τη λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου και το αξίωμα του δημοτικού συμβούλου. Προσπαθεί να κάνει «διάλογο» με τη διοίκηση του Δήμου Καβάλα από τα Μέσα Ενημέρωσης υποβαθμίζοντας τον ρόλο ενός αιρετού της τοπικής αυτοδιοίκησης, σε «μαϊντανό» της τηλεθέασης, της ακροαματικότητας και της αναγνωσιμότητας.
  • Στο τελευταίο δελτίο Τύπου έθεσε μία σειρά ερωτημάτων, προς τη διοίκηση του Δήμου, για τη λειτουργία της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης (Δ.Ε.Υ.Α.), τα οποία όφειλε ως δημοτικός σύμβουλος να κάνει στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, για να απαντηθούν από τον πρόεδρο της επιχείρησης. Του αρέσει περισσότερο, όπως φαίνεται, το «παιχνίδι» στα Μέσα Ενημέρωσης, γιατί αισθάνεται «σταρ» της τοπικής αυτοδιοίκησης.
  • Επειδή κάποιος άνθρωπος δύσκολα αλλάζει συνήθειες, είμαι βέβαιος ότι και ως δήμαρχος Καβάλας θα ακολουθήσει την ίδια τακτική. Δηλαδή, δεν θα απαντάει στα ερωτήματα και στην κριτική της μειοψηφίας στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, αλλά την επόμενη μέρα θα στέλνει δελτία Τύπου!
  • Η ενασχόληση με τα κοινά, Makis καρντάσι μου, δεν είναι «σόουμπιζ», για να μετράει ο αιρετός ποσοστά τηλεθέασης και ακροαματικότητας. Θέλει σοβαρότητα και ουσία. Και σεβασμό στα όργανα και στις διαδικασίες. Όταν ο έλεγχος της διοίκησης μεταφέρεται έξω από την αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου, παύει να είναι διαδικασία σ’ ένα θεσμικό όργανο και γίνεται κουτσομπολιό, ή, όπως σχολίασε ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Κ., κουβέντα καφενείου!
  • Γι’ αυτό, Makis, έχεις μεγάλη ευθύνη για την απαξίωση θεσμών που υπηρέτησαν πολλοί (και πολλές) πριν από εσένα και θα υπηρετήσουν περισσότεροι μετά από εσένα. Πιστεύω ότι οι επόμενοι και οι επόμενες, δεν θα ακολουθήσουν το παράδειγμα που «λανσάρεις», γιατί είναι προς αποφυγή.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ