Να απολαύσουν την εμπειρία, είναι η παραίνεση μας προς τους νεαρούς καλαθοσφαιριστές, τα μέλη της αποστολής και τους φιλάθλους του Γυμναστικού Συλλόγου Ελευθερούπολης, που βρίσκονται στην Κρήτη για την τελική φάση του πανελληνίου πρωταθλήματος εφήβων. Για την ομάδα ενός συλλόγου που προέρχεται από μία κωμόπολη της ελληνικής περιφέρειας, δεν είναι σύνηθες να συμμετέχει κάθε έτος στην τελική φάση ενός πανελληνίου πρωταθλήματος. Επομένως, η ευκαιρία αυτή, ίσως να μην παρουσιαστεί ξανά στο μέλλον, γι’ αυτό όσοι τη ζούνε αυτές τις ημέρες στη Χερσόνησο της Κρήτης είναι τυχεροί.

Η προσπάθεια των παικτών του Γ.Σ.Ε. είναι δύσκολη απέναντι σε συλλόγους με μεγάλη ιστορία στην καλαθοσφαίριση και τον ελληνικό αθλητισμό, όπως ο Ολυμπιακός Πειραιώς, η Α.Ε.Κ., ο Άρης Θεσσαλονίκης και μία ανερχόμενη δύναμη από την Πάτρα, τον «Προμηθέα», που κάθε χρόνο έχουν στόχο να φτάσουν στην τελική φάση και να κατακτήσουν το τρόπαιο. Ο Γ.Σ.Ε. θα προσπαθήσει να είναι ανταγωνιστικός απέναντι τους και να πάρει μία νίκη επί της ομάδας του Ηρακλείου, για να αποφύγει την τελευταία θέση στη βαθμολογία.

Στο πρώτο παιχνίδι, που διεξήχθη την Τετάρτη 11 Απριλίου 2018, ηττήθηκε από την Α.Ε.Κ. με σκορ 70-53 (25-18, 13-5, 17-14, 15-16 το σκορ ανά περίοδο του παιχνιδιού). Το -15 του α΄ ημιχρόνου (23-38) δείχνει την απειρία των παικτών του Γ.Σ.Ε. σε τέτοιες διοργανώσεις, αφού το β΄ ημίχρονο ήταν ισορροπημένο (30-32 υπέρ της Α.Ε.Κ.).

Διαιτητές: ΝτεΛανζ (Βέλγιο), Συμεωνίδης (Ελλάδα), Τσιντσάρσκι (Βουλγαρία).

Οι συνθέσεις των ομάδων

Α.Ε.Κ. (προπονητής Νίκος Χατζής): Ιωάννου 10, Βάση 8, Ιωάννου 4, Μιχαήλ 6, Αλεξάνδρου 7, Ρούσσης 3, Ζαρκαδούλας 11, Καραβανάς 1, Πράπας 2, Ρογκαβόπουλος 10, Χατζηδάκης 4, Μακαριάδης 4.

Γ.Σ. Ελευθερούπολης (προπονητής Βασίλης Μουλάκης): Καγιόγλου, Μπάτσος, Σταυρίδης, Κελαϊδάκης, Μασάδης 12, Κουκουλίδης 3, Καραγιαννίδης 2, Απαζίδης 23, Γεωργούδης, Κωνσταντάρας, Λογοθέτης 13, Σφουγγάρης.

Στα άλλα παιχνίδια της 1ης αγωνιστικής ημέρας σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Προμηθέας Πατρών-Άρης Θεσσαλονίκης 63-58, Ολυμπιακός Πειραιώς-Ηράκλειο 89-44. Την Πέμπτη 12 Απριλίου 2018 θα διεξαχθούν τα παιχνίδια (κατά χρονολογική σειρά): Άρης Θεσσαλονίκης-Α.Ε.Κ., Ηράκλειο-Προμηθέας Πατρών, Γ.Σ. Ελευθερούπολης-Ολυμπιακός Πειραιώς.

Η επόμενη αντίπαλος ομάδα του Γ.Σ.Ε., ο Ολυμπιακός Πειραιώς, είναι το φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου και η ομάδα με τον υψηλότερο μέσο όρο ύψους στο τουρνουά. Στη σύνθεση της περιλαμβάνονται έξι παίκτες με ύψος πάνω από τα δύο μέτρα (σ.σ. ο Γ.Σ.Ε. διαθέτει μόνο τον Παναγιώτη Λογοθέτη που είναι 2,07μ.), με υψηλότερο τον Αλεξέι Ποκουσέφσκι (2,09μ.). Ο υψηλότερος παίκτης της διοργάνωσης, ωστόσο, είναι ο Στράτος Βουλγαρόπουλος, που ανήκει στον Άρη Θεσσαλονίκης, με ύψος 2 μέτρα και 16 εκατοστά!

Στο πρωτάθλημα κορασίδων, η πρωταθλήτρια της Ένωσης Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, η ομάδα της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης Καβάλας, νίκησε στο πρώτο παιχνίδι της β΄ φάσης με σκορ 62-38 την αντίστοιχη της Ιερισσού Χαλκιδικής. Η σύνθεση της Ε.Κ. Καβάλας ήταν η εξής: Τσινεκίδου, Σπανίδου 10(1 τρίποντο), Τουρετζόγλου 13(1 τρ.), Παππά, Γιαντζακλίδου 13, Τζίτζιρα, Τζελέπη 7, Ταρασίδου 2, Τζελέπη 15, Αργυρού, Κάπα, Τσαχιρίδου 2. Στα άλλα παιχνίδια της 1ης αγωνιστικής ημέρας σημειώθηκαν τα ακόλουθα αποτελέσματα: Πιερικός/Αρχέλαος Κατερίνης-Τιτάνες Παλαμά 38-54, FIBA Πήγασος-Κεραυνός Αγίου Γεωργίου Γρεβενών 58-54.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ