• Κατά την άποψη μας, το παιχνίδι μεταξύ των ομάδων του Χαρίλαου Τρικούπη και της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης Καβάλας, την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018, θα κρίνει, σε μεγάλο ποσοστό, την πρωταθλήτρια ομάδα του βορείου ομίλου της Β΄ εθνικής κατηγορίας. Θα υποστηρίζαμε πως είναι καθοριστικό εκατό τοις εκατό για την κατάληψη της 1ης θέσης, αλλά υπολείπονται αρκετά παιχνίδια έως τη λήξη του πρωταθλήματος και οι δύο ομάδες έχουν να ξεπεράσουν κι άλλους «σκοπέλους».
  • Θα συμφωνήσουμε με τη δήλωση του Αντώνη Μιχάλογλου, ο οποίος σημείωσε ότι η ομάδα του Χαρίλαου Τρικούπη θα παίξει με περισσότερη πίεση. Αφενός γιατί είναι γηπεδούχος και έχει να διαχειριστεί το «πρέπει» της νίκης. Και αφετέρου, γιατί θα αντιμετωπίσει μία εξίσου δυνατή ομάδα, που είναι και «φορμαρισμένη».
  • Η ομάδα του Μεσολογγίου έχει να «χάσει» περισσότερα σε περίπτωση ήττας στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Εκτός από την 1η θέση, θα απολέσει το πλεονέκτημα σε τυχόν ισοβαθμία με την Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας, διότι θα έχει ηττηθεί δύο φορές στα μεταξύ τους παιχνίδια. Επίσης, εάν νικήσει η ομάδα των Ικάρων Σερρών την ερχόμενη Κυριακή, θα βρεθεί στην 3η θέση της βαθμολογίας. Το σημαντικότερο, όμως, είναι η απώλεια του ψυχολογικού «αβαντάζ».
  • Η Ε.Κ. Καβάλας πρέπει να εκμεταλλευτεί την πίεση της γηπεδούχου ομάδας και με το παιχνίδι της, να την πολλαπλασιάσει, ώστε να ελέγξει τον ρυθμό και να φτάσει στη νίκη. Δεν υπάρχει αμφιβολία, ότι θα γίνει ένα «κλειστό» παιχνίδι όσον αφορά το σκορ. Θα είναι έκπληξη, θεωρούμε, εάν οι δύο ομάδες σκοράρουν περισσότερους από ογδόντα πόντους (η καθεμία), όπως έγινε στο παιχνίδι της Ε.Κ. Καβάλας με το Ανατόλια (85-83). Οι αριθμοί δείχνουν ότι οι δύο ομάδες δίνουν μεγάλη έμφαση στην άμυνα. Ο Χαρίλαος Τρικούπης δέχεται περίπου 59 πόντους μέσο όρο στην έδρα του, ενώ η Ε.Κ. Καβάλας, στα τελευταία πέντε παιχνίδια του πρωταθλήματος, 64,6 πόντους μέσο όρο.
  • Σε ένα παιχνίδι με «κλειστό» σκορ, επομένως, δύο είναι τα βασικά στοιχεία που κρίνουν τη νικήτρια ομάδα. Το πρώτο είναι η θέληση και το δεύτερο οι λεπτομέρειες. Δηλαδή, η ομάδα που θα δείξει ότι θέλει περισσότερο τη νίκη, θα έχει συγκέντρωση, από το πρώτο έως και το τελευταίο δευτερόλεπτο, αλλά και την τύχη μαζί της, θα είναι η νικήτρια. Κάθε κατοχή της μπάλας είναι σημαντική και θα μετρήσει στη διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος.
  • Για να συνοψίσουμε, η Ε.Κ. Καβάλας θα φτάσει στη νίκη αν ακολουθήσει (πιστά) το τρίπτυχο: Πίεση στην άμυνα, εξασφάλιση του αμυντικού ριμπάουντ και παιχνίδι στο ανοιχτό γήπεδο. Στα προηγούμενα παιχνίδια έδειξε, άλλωστε, ότι είναι ασυναγώνιστη επιθετικά, όταν βρει ρυθμό από τη σωστή αμυντική λειτουργία και πάρει το ριμπάουντ. Καλή επιτυχία, λοιπόν, στο Μεσολόγγι.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ