• Όπως συμβαίνει σε μία ομάδα ποδοσφαίρου και πολύ περισσότερο σε μία ομάδα καλαθοσφαίρισης, η Δήμητρα αναζητεί το καλύτερο δυνατό, για να ακριβολογήσω, το πιο αποδοτικό σχήμα διοίκησης του Δήμου Καβάλας. Συγχρόνως, προσπαθεί να διατηρήσει την «ισορροπία» μέσα στην ομάδα της πλειοψηφίας, για να αποφευχθούν οι έντονες τριβές.
  • Ο νέος ανασχηματισμός, ή rotation όπως αποκαλείται στον ομαδικό αθλητισμό η εναλλαγή προσώπων, είναι περιορισμένος, διότι έχουν εξαντληθεί οι επιλογές. Η Δήμητρα επιβράβευσε εκείνους (και εκείνες) που αποδίδουν στις θέσεις τους και έκανε διορθωτικές κινήσεις στους τομείς που θεωρεί ότι χρειάζεται κάτι περισσότερο στην παραγωγή έργου και στην αποτελεσματικότητα.
  • Δεν είναι τυχαίο, επίσης, ότι ορισμένα μέλη της πλειοψηφούσας παράταξης δεν έχουν αξιοποιηθεί σε κάποιο διοικητικό «πόστο» έως σήμερα, είτε γιατί δεν το επιθυμούν, είτε γιατί δεν τα εμπιστεύεται η επικεφαλής. Κατά την ταπεινή μου άποψη, όλοι και όλες οφείλουν να είναι έτοιμοι να ασκήσουν διοίκηση, ή να βοηθήσουν την προσπάθεια από μία υπεύθυνη θέση.
  • Ίσως ο ανασχηματισμός αυτός να είναι ο τελευταίος έως τις δημοτικές εκλογές, αλλά ίσως να υπάρχει περιθώριο για ένα ακόμα έως τότε. Αλλά κι αν γίνει νέο rotation, θεωρώ ότι οι αντιδήμαρχοι δεν θα αλλάξουν.
  • Όσον αφορά τους αντιδημάρχους, κρίνω τις τοποθετήσεις των προσώπων εύστοχες. Αν δεν κάνω λάθος, η Ευαγγελία Δρακονάκη είναι η πρώτη γυναίκα αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας στην ιστορία του Δήμου Καβάλας. Οι παλιότεροι, που ασχολούνται με την τοπική αυτοδιοίκηση, γνωρίζουν καλύτερα. Πάντως, είναι μία αξιόλογη επιλογή.
  • Η τοποθέτηση, επίσης, της Βαρβάρας Μπαλτζίδου στην αντιδημαρχία πρωτογενούς τομέα και Κοινοτήτων, είναι μία απόφαση επιβράβευσης της δουλειάς που έκανε η συγκεκριμένη δραστήρια δημοτική σύμβουλος.
  • Ο Δημοσθένης Τουλκίδης ανέλαβε ένα αντικείμενο που γνωρίζει, άρα και να αποδώσει, καλύτερα, ενώ οι υπόλοιποι (Ηλίας Καλανταρίδης, Γιώργος Φιλόσογλου, Ανέστης Τσουρουκίδης) διατήρησαν τα «χαρτοφυλάκια» τους. Στα Νομικά Πρόσωπα, ομολογώ, υπάρχει προβληματισμός για το rotation. Θα δείξει η πράξη.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ