Η κατάκτηση του τροπαίου στον τελικό αγώνα της διοργάνωσης του κυπέλλου της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καβάλας, ήταν για τον Αθλητικό Όμιλο “Καβάλα” περισσότερο μία ηθική επιβράβευση της προσπάθειας που καταβλήθηκε στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, από τους ποδοσφαιριστές, τον προπονητή, τους συνεργάτες του και τη διοίκηση του συλλόγου. Ο Α.Ο.Κ. επικράτησε με σκορ 3-1 του Βύρωνα Καβάλας, στο παιχνίδι που διεξήχθη την Κυριακή 25 Μαρτίου 2018 στο δημοτικό στάδιο “Ανθή Καραγιάννη” και θα συνεχίσει στη διοργάνωση του κυπέλλου ερασιτεχνικών ομάδων της Ελλάδας.

Αρκετοί από τους “ουδέτερους” θεατές του τελικού αγώνα ήλπιζαν, ενδόμυχα, να νικήσει και να κατακτήσει τον τίτλο η ομάδα του Βύρωνα. Η ελπίδα τους αναπτερώθηκε, όταν ο Αλέξης Βλάχος ισοφάρισε 1-1 στην αρχή του β΄ ημιχρόνου (10ο λεπτό) με εύστοχο κτύπημα πέναλτι. Η συνέχεια, ωστόσο, ανήκε στον Α.Ο.Κ., που χάρη στις κινήσεις που έκανε ο Κώστας Ανυφαντάκης, αντικαθιστώντας, αρχικά, τον Βασίλη Πάλλα με τον Βαγγέλη Κέρθι και λίγο αργότερα τον Ιορδάνη Αδαμάκη με τον Στέφανο Χατζηκυριάκου, έδωσε περισσότερη “σπιρτάδα” στην ανάπτυξη του παιχνιδιού και βοήθησε τους δύο προωθημένους παίκτες, Νίκο Βαλαβανόπουλο και Παναγιώτη Ξόμπλιο, να γίνουν πιο απειλητικοί προς την αντίπαλη εστία.

Ο πρώτος, μάλιστα, σκόραρε δύο φορές, στο 73ο και στο 80ο λεπτό, “σφραγίζοντας” την υπεροχή του Α.Ο.Κ., ενώ αναδείχτηκε πολυτιμότερος παίκτης του τελικού αγώνα. Το 1-0 έγινε στο 13ο λεπτό, από επικίνδυνη σέντρα του Οδυσσέα Λυμπεράκη και αυτογκόλ του Ηλία Σεφερίδη, ο οποίος είχε κεφαλιά στο οριζόντιο δοκάρι στο α΄ ημίχρονο. Επίσης, πριν την επίτευξη του τέρματος της ισοφάρισης από τον Βύρωνα, ο Π. Ξόμπλιος, με δυνατό σουτ, “σημάδεψε” τη “ρίζα” της αριστερής κάθετης δοκού της εστίας στο 6ο λεπτό του β΄ ημιχρόνου.

Στο σημείο αυτό, θέλουμε να κάνουμε το εξής σχόλιο. Για να επιστρέψει ο Α.Ο.Κ. στις υψηλές εθνικές κατηγορίες, από τις οποίες αποβλήθηκε, με πολιτική απόφαση, ένα καλοκαίρι, δεν αρκούν τα ευχολόγια των παραγόντων της Ε.Π.Σ. Καβάλας και των άλλων σωματείων της πόλης και του Νομού, τα οποία ακούσαμε και διαβάσαμε τις προηγούμενες ημέρες, ενόψει του τελικού αγώνα κυπέλλου. Χρειάζεται συσπείρωση όλων των δυνάμεων και έμπρακτη στήριξη, που, δυστυχώς, δεν υπάρχουν. Οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν με τις ακόλουθες αρχικές συνθέσεις:

Α.Ο. “Καβάλα”

Δήμιζας, Λυμπεράκης, Μπλιος, Παυλίδης, Παπαστεριανός, Ψάλτης, Παπαδόπουλος, Αδαμάκης, Ξόμπλιος, Βαλαβανόπουλος, Πάλλας.

Βύρων Καβάλας

Μπάφας, Σάσσος, Μαυρογιάννης, Σεφερίδης, Σιαματάς, Φαρσάκογλου, Βλάχος, Δελλής, Παντελίδης, Αγγελίδης, Καρίπογλου.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. 25η Μαρτίου 2011 ΑΟΚ – ΑΡΗΣ 1-1 Ημιτελικός Κυπέλλου Ελλάδος Στάδιο Ανθή Καραγιάννη 10.000 θεατές.
    25η Μαρτίου 2018 ΑΟΚ – ΒΥΡΩΝ 3-1 Τελικός Κυπέλλου ΕΠΣΚ Στάδιο Ανθή Καραγιάννη 500 θεατές.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ