-Συνιστώ στα καρντάσια της «Συμπαράταξης Πολιτών», τον Άρη Βέρρο, τον Νίκο Μουρτασάγα και τον Σωτήρη Σωτηριάδη, να μη βιαστούν να προβλέψουν τι θα κάνει η κυβέρνηση με τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α.). Οι επόμενες δημοτικές εκλογές αργούν, θα γίνουν το 2023.

-Με την πανδημία του Covid-19, τους καταπιεσμένους μετανάστες που έκαναν εξέγερση και κατέκαψαν το κέντρο υποδοχής (hot spot) στη Μόρια της Μυτιλήνης, τον αλλόφρονα Ρετζέπ, που απειλεί θεούς και δαίμονες και θέλει να γίνει ο ισλαμάρχης και δυνάστης της Μεσογείου, δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει (στην κυριολεξία)!

-Προσωπικά, δεν έχω πρόβλημα με το εκλογικό σύστημα της απλής αναλογικής. Έχω, όμως, μεγάλο πρόβλημα (και αμφιβολία) με αυτό το εκλογικό σύστημα που διεξήχθησαν οι περασμένες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές. Ο «Κλεισθένης» ήταν επιλογή της κυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΑΝ.ΕΛ., κάτι που αποφεύγουν να αναφέρουν οι «σύντροφοι» της «Συμπαράταξης Πολιτών» στις δημόσιες τοποθετήσεις τους.

-Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας επιχείρησε να «διορθώσει» τα πράγματα, όσον αφορά τους Δήμους και τις Περιφέρειας, όπου οι εκλεγμένοι δήμαρχοι και περιφερειάρχες, δεν είχαν την πλειοψηφία των εδρών. Πως αλλιώς θα μπορούσαν οι άνθρωποι αυτοί να ασκήσουν διοίκηση;

-Η αδυναμία, απροθυμία, ή ανικανότητα, να συνεργαστούν οι παρατάξεις, προς όφελος των τοπικών κοινωνιών, δεν οφείλεται στο στρεβλό εκλογικό σύστημα, ή στις νομοθετικές παρεμβάσεις της κεντρικής διοίκησης. Ευθύνονται οι αιρετοί της αυτοδιοίκησης, όπως και για την απαξίωση του ρόλου των δημοτικών και περιφερειακών συμβουλίων, που είναι τα κορυφαία θεσμικά όργανα στην αυτοδιοίκηση.

-Εγώ προτιμώ να διατηρηθεί η απλή αναλογική, αλλά να μη διεξάγεται β΄ γύρος, για την ανάδειξη δημάρχου και περιφερειάρχη. Όπως αποδείχτηκε τα προηγούμενα χρόνια, όχι μόνο το 2019, το ποσοστό συμμετοχής των πολιτών στις επαναληπτικές εκλογές μειώνεται κατακόρυφα, με αποτέλεσμα να εκλεγεί δήμαρχος στον Δήμο Καβάλας, τον Ιούνιο του 2019, από το 19% των εγγραμμένων! Είναι αυτό κατάκτηση της δημοκρατίας και στοιχείο αντιπροσωπευτικότητας;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ