-«Το φεστιβάλ Πλάι στο Κύμα ξεπεράστηκε από τον κόσμο», δήλωσε ο δήμαρχος Νέστου, Σάββας Μιχαηλίδης, ο οποίος ξεκαθάρισε πως ο Δήμος δεν θα συνεχίσει την συγκεκριμένη διοργάνωση. «Είναι μία τελειωμένη υπόθεση, που ολοκλήρωσε τον κύκλο του».

-Η πανδημία, καρντάσια, ανάγκασε τους δημάρχους να επαναξιολογήσουν ορισμένες πολιτιστικές δράσεις, οι οποίες τα προηγούμενα χρόνια ήταν «σημαία» για το πολιτιστικό πρόγραμμα των Δήμων. Το φεστιβάλ Πλάι στο Κύμα, αναμφίβολα, έδινε πανελλήνια προβολή στην Κεραμωτή και τον Δήμο Νέστου. Προσέλκυε εκατοντάδες θεατές κάθε καλοκαίρι, από την ευρύτερη περιοχή, την Ελλάδα και το εξωτερικό. Και αναδείκνυε την πολύ όμορφη κατή της «Αμμόγλωσσας».

-Εάν η προσέλευση των θεατών ήταν φθίνουσα κάθε χρόνο και δυσανάλογη προς την δαπάνη της διοργάνωσης, νομίζω πως αυτό έπρεπε να προβληματίσει τους διοργανωτές, ώστε να «ψαχθούνε» για να ανανεώσουν το φεστιβάλ και να διατηρήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον του κόσμου. Είχαν την διάθεση να «ψαχθούνε» και να συνεχίσουν να χρηματοδοτούν το φεστιβάλ; Μάλλον όχι. Ο δήμαρχος δήλωσε ότι η διοργάνωση ξεπεράστηκε από τον κόσμο και έκλεισε τον κύκλο της.

-Έχει μία πρόταση που θα ανταποκρίνεται στην εποχή, διότι μετά την πανδημία ο κόσμος θα έχει την ανάγκη για κοινωνική επαφή και διασκέδαση, να ζήσει τις ευχάριστες στιγμές που διακόπηκαν από τον covid-19 και τις μεταλλάξεις του. Οι Δήμοι, επομένως, πρέπει να προσφέρουν την διέξοδο στον κόσμο, είτε προτείνοντας νέες δράσεις, είτε συνεχίζοντας τις παλιότερες εμπλουτισμένες και ανανεωμένες.

-Στον Δήμο Νέστου, η Κεραμωτή θα είναι η «βιτρίνα» στον τουρισμό και τον πολιτισμό. Θεωρώ ότι, η δημοτική Αρχή θα σκεφτεί, ή πρέπει να σκεφτεί, μία εναλλακτική διοργάνωση, που θα κάνει ξανά την Κεραμωτή το επίκεντρο της διασκέδασης κάθε καλοκαίρι.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ