• Αρνούμαστε να δεχτούμε ότι η λειτουργία του Βιοτεχνικού Πάρκου Καβάλας (ΒΙΟ.ΠΑ.Κ.) είναι πιο σύνθετη και πολύπλοκη υπόθεση, από την επίλυση του ζητήματος της διχοτόμησης της Κύπρου. Εάν η διοίκηση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, που είναι ο μεγαλομέτοχος, ο Δήμος Καβάλας και το Επιμελητήριο Καβάλας, που είναι οι άλλοι δύο μέτοχοι, δεν μπορούν να βρούνε την άκρη, για να λειτουργήσει, επιτέλους, το ΒΙΟ.ΠΑ.Κ., προτείνουμε στον περιφερειάρχη, να ζητήσει τη συνδρομή του Μάθιου Νίμιτς, του διαμεσολαβητή για την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας του κρατιδίου των Σκοπίων, ο οποίος κατάφερε, με τη συνδρομή της ελληνικής κυβέρνησης, να δώσει τη λύση!
  • Ο λόγος που το θέμα του ΒΙΟ.ΠΑ.Κ. «σέρνεται» τόσα χρόνια, με αποτέλεσμα το χρέος να φτάσει στο μισό εκατομμύριο ευρώ, χωρίς να έχει λειτουργήσει ακόμα η υποδομή αυτή(!), είναι η αδιαφορία από πλευράς των μετόχων.
  • Ο πρώην, αλλά και ο νυν, πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας, ισχυρίζονται ότι κατέθεσαν πρόταση στην Περιφέρεια Α.Μ.-Θ., προκειμένου να δοθεί η διαχείριση του ΒΙΟ.ΠΑ.Κ. στο Επιμελητήριο. Ο Άρης Γιαννακίδης, πρώην περιφερειάρχης, παραχώρησε κατά κυριότητα στο Επιμελητήριο Καβάλας τη διαχείριση του εκθεσιακού κέντρου «Απόστολος Μαρδύρης» στη Νέα Καρβάλη. Ωστόσο, η συγκεκριμένη υποδομή, δεν είχε την αναπτυξιακή ώθηση που αναμέναμε. Γι’ αυτό διατηρούμε μία σημαντική επιφύλαξη στην πρόταση των διοικούντων το Επιμελητήριο Καβάλας.
  • Η υπόθεση του ΒΙΟ.ΠΑ.Κ., είναι ακόμα μία απόδειξη της αδυναμίας, για να μη χρησιμοποιήσουμε πιο καυστικό χαρακτηρισμό, των πολιτικών προσώπων, να αξιοποιήσουν ένα «εργαλείο» για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας. Ενώ θα έπρεπε το ΒΙΟ.ΠΑ.Κ. να σφύζει από επιχειρηματική ζωή, να ανθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και να έχουν δημιουργηθεί νέες θέσεις εργασίας και εισόδημα για τις οικογένειες του τόπου, ασχολούμαστε με το ποιος φορέας θα λειτουργήσει την υποδομή και ποιος ευθύνεται για το χρέος που δημιουργήθηκε.
  • Είμαστε πεπεισμένοι, πλέον, ότι τα λόγια των πολιτικών προσώπων, για αύξηση των θέσεων εργασίας, καταπολέμηση της ανεργίας και ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, είναι «ακάλυπτες επιταγές». Θεωρούμε πως ο περιφερειάρχης, Χρήστος Μέτιος, δεν επιθυμεί να λειτουργήσει το Βιοτεχνικό Πάρκο Καβάλας, ούτε να γίνει οτιδήποτε θα δώσει αναπτυξιακή ώθηση στην πόλη και στο Νομό Καβάλας.
  • Με τη στάση του, όχι μόνο μας διαψεύδει, αλλά ενισχύει την επιφυλακτικότητα που έχουμε απέναντι του. Τον καλούμε, μέχρι να λήξει η θητεία του, να δώσει λύση και το Βιοτεχνικό Πάρκο Καβάλας, να επιτελέσει τον σκοπό για τον οποίο κατασκευάστηκε. Η ανοχή μας εξαντλήθηκε στο ζήτημα αυτό. Η πίστωση χρόνου τελείωσε!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ