Είμαστε ενθουσιασμένοι και θέλουμε να στείλουμε θερμά συγχαρητήρια, πρώτα στον Δήμαρχο Θάσου Κώστα Χατζηεμμανουήλ, για την πρόταση που έκανε στο Δημοτικό Συμβούλιο Θάσου, να τιμηθεί ο αγαπητός μας, φίλος, πρώην Λυκειάρχης, και ιστορικός ερευνητής Κωνσταντίνος Χιόνης, δίνοντας το όνομά του, στο ιστορικό και λαογραφικό αρχείο του Θεολόγου, αλλά συγχαρητήρια αξίζουν και στους Δημοτικούς συμβούλους Θάσου, που ομόφωνα ενέκριναν την πρόταση αυτή.

Όσο για τον Κωνσταντίνο Χιόνη, νομίζουμε ότι, το να τον συγχαρούμε, είναι ελαχιστότατη πράξη έκφρασης εκτίμησης από την ταπεινότητά μας και ίσως κάτι να σημαίνει γι αυτόν, το να τον διαβεβαιώσουμε ότι τον έχουμε μέσα στην καρδιά μας!!!

Όπως έγινε γνωστό, τη Δευτέρα 1η Απριλίου το δημοτικό συμβούλιο της Θάσου έλαβε ομόφωνη απόφαση, με την οποία έδωσε το όνομα του Κωνσταντίνου Χιόνη στο λαογραφικό και ιστορικό αρχείο του Θεολόγου. Η πρόταση ήταν του Δημάρχου που σχετικά είπε: « Ο Κωνσταντίνος Χιόνης είναι γνωστός σε όλους μας για τη συμβολή του στην ανάδειξη ιστορικών στοιχείων για τη Θάσο και για τη γενικότερη συμβολή του στα πολιτιστικά δρώμενα του νησιού μας. Θέλοντας πολύ περιληπτικά να μιλήσει κανείς για τη δράση του θα πρέπει να αναφέρει ότι υπηρέτησε ως καθηγητής και λυκειάρχης επί πολλά έτη. Είναι φιλόλογος, συγγραφέας και ιστορικός ερευνητής με πολύ πλούσιο συγγραφικό έργο και μάλιστα τιμήθηκε από την Ακαδημία Αθηνών για το βιβλίο του με τίτλο «Ο Μακεδονικός αγώνας στο Σαντζάκι της Δράμας». Αξιέπαινη είναι και η δράση του στη «Θασιακή Ένωση Καβάλας», της οποίας διατελεί πρόεδρος επί σειρά ετών. Για την συμβολή του στον εμπλουτισμό της ιστορικής μας γνώσης για το νησί της Θάσου καθώς και για τη γενικότερη προσφορά του προτείνω στο Δημοτικό Συμβούλιο να ονομαστεί το λαογραφικό και ιστορικό αρχείο Θεολόγου Θάσου σε αρχείο «Κωνσταντίνος Χιόνης».

Γράψαμε κι άλλη φορά στην εφημερίδα αυτή, για την άπειρη εκτίμηση και αγάπη που τρέφουμε για τον πρόσωπο του Κώστα Χιόνη, όπως άλλωστε νομίζουμε και όλοι όσοι τον γνώρισαν, καβαλιώτες και κυρίως θάσιοι, όχι μόνο ως άνθρωπο και ως προσωπικότητα, αλλά και ως ιστορικό ερευνητή και θεματοφύλακα της ιστορίας του τόπου μας και ως δάσκαλο.

Ο γράφων, χαίρεται για την αναγνώριση αυτή, αν και νομίζει ότι αξίζει πολύ μεγαλύτερης.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ