Μία νίκη που μπορεί να αποδειχθεί καθοριστική για την παραμονή στην Α2 εθνική κατηγορία, σημείωσε την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018 στα Γιαννιτσά, η ομάδα πετοσφαίρισης γυναικών του Αθλητικού Ομίλου “Καβάλα”. Οι παίκτριες του Α.Ο.Κ. έκαναν μία πολύ δύσκολη ανατροπή και επικράτησαν της γηπεδούχου ομάδας του Μεγάλου Αλεξάνδρου Γιαννιτσών με 2-3 σετ. Βρέθηκαν, στην κυριολεξία, με την “πλάτη στον τοίχο”, όταν ο Μέγας Αλέξανδρος Γιαννιτσών προηγήθηκε με 2-0 σετ (25-19, 25-22). Μπροστά στο φάσμα της ήττας, δεύτερης συνεχόμενης στη φάση των πλέι άουτ, η οποία θα έφερνε σε δυσμενή θέση την ομάδα της Καβάλας, τα κορίτσια “αφυπνίστηκαν” και αφού κέρδισαν το 3ο σετ με 11-25 πήραν ψυχολογική ώθηση και στο 4ο σετ, που έγινε μεγάλη μάχη, ισοφάρισαν 2-2 με 22-25. Στο 5ο σετ, ο Α.Ο.Κ. ολοκλήρωσε την ανατροπή με 12-15 και μπορεί να διεκδικήσει ακόμα και την 5η θέση στην τελική κατάταξη, η οποία εξασφαλίζει την απευθείας παραμονή στην κατηγορία.

Η βαθμολογία των πλέι άουτ διαμορφώθηκε ως εξής: Νέα Βύσσα 6, Καβάλα 4, Μέγας Αλέξανδρος Γιαννιτσών 2. Σε περίπτωση νίκης της Νέας Βύσσας επί του Μεγάλου Αλεξάνδρου Γιαννιτσών, την Κυριακή 4 Μαρτίου 2018, με “καθαρό” σκορ (3-0, ή 3-1 σετ), η ομάδα των Γιαννιτσών θα χρειάζεται, επίσης, “καθαρή” νίκη στις 17 Μαρτίου 2018 στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο “Αλεξάνδρα Δήμογλου”, για να κατακτήσει την 6η θέση. Εφόσον ο Α.Ο.Κ. ηττηθεί στη Νέα Βύσσα (σ.σ. στις 11 Μαρτίου 2018) χωρίς να πάρει βαθμό.

Στη Β΄ εθνική κατηγορία καλαθοσφαίρισης ανδρών, η Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας νίκησε στο Μεσολόγγι την τοπική ομάδα του Χαρίλαου Τρικούπη με σκορ 71-78 και κρατάει στα χέρια της, πλέον, την κατάκτηση της 1ης θέσης στη βαθμολογία του βορείου ομίλου. Εκτός από τη μεγάλη βαθμολογική αξία που έχει η νίκη αυτή, έδωσε και σημαντικό ψυχολογικό πλεονέκτημα στην “Ένωση” για τη συνέχεια του πρωταθλήματος. Για την Ε.Κ. Καβάλας αγωνίστηκαν οι: Ερεβμπενάζιε 11(1 τρίποντο), Μιχάλογλου 10(1τρ.), Καπινιάρης 18(2 τρ.), Τάγαρης, Αθανασιάδης 12(1 τρ.), Κουμλέλης 10, Πιεβάλιτσα 7(1 τρ.), Παππάς 7(1 τρ.), Χονδρόπουλος 3(1 τρ.).

Στα υπόλοιπα παιχνίδια της 19ης αγωνιστικής ημέρας σημειώθηκαν τα ακόλουθα αποτελέσματα: Χαλκηδόνα-Ασπίδα Ξάνθης 63-60, Στρατώνι-Αγρίνιο 48-69, Φάρσαλα-Ανατόλια 71-74, Ίκαροι Σερρών-Μαχητές Πειραματικού Πεύκων 71-65, Γέφυρα-Ερμής Λαγκαδά 53-63, Ευρώπη Πευκοχωρίου-Ελίμεια Κοζάνης 77-51. Η βαθμολογία του ομίλου έχει ως εξής: Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας 33, Ίκαροι Σερρών 32, Χαρίλαος Τρικούπης 32, Ερμής Λαγκαδά 29, Ανατόλια 29, Ευρώπη Πευκοχωρίου 29, Αγρίνιο 28, Φάρσαλα 27, Στρατώνι 27, Μαχητές Πειραματικού Πεύκων 26, Ασπίδα Ξάνθης 24, Χαλκηδόνα 24, Γέφυρα 23, Ελίμεια Κοζάνης 19, Τιτάνες Παλαμά 18.

Ο Γυμναστικός Σύλλογος Ελευθερούπολης, επίσης, πέρασε, για δεύτερη συνεχόμενη φορά, από την Κομοτηνή νικώντας, μετά την Αθλητική Ένωση Κομοτηνής και τον Γυμναστικό Αθλητικό Σύλλογο (Γ.Α.Σ.) με σκορ 57-77, στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής ημέρας του πρωταθλήματος του 4ου ομίλου της Γ΄ εθνικής κατηγορίας. Την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018 διεξήχθησαν ακόμα τα παιχνίδια: Κένταυρος Νέας Καλλικράτειας-Απόλλων Καλαμαριάς 68-76, Χ.Α.Ν.Θ.-Ορφέας Νέου Σκοπού 94-28, Αστέρας Σίνδου-Μαντουλίδης 54-71, Πολύγυρος-Αίας Ευόσμου 83-78, Μακεδονικός-Α.Ε. Κομοτηνής 74-65, Ευκαρπία-Μ.Ε.Ν.Τ. 89-84. Η βαθμολογία του ομίλου είναι η εξής: Γ.Σ. Ελευθερούπολης 33, Μακεδονικός 32, Πολύγυρος 30, Χ.Α.Ν.Θ. 27, Μ.Ε.Ν.Τ. 27, Ευκαρπία 27, Γ.Α.Σ. Κομοτηνή 27, Αίας Ευόσμου 26, Απόλλων Καλαμαριάς 26, Μαντουλίδης 24, Αστέρας Σίνδου 22, Α.Ε. Κομοτηνής 21, Κένταυρος Νέας Καλλικράτειας 18, Ορφέας Νέου Σκοπού 17.

Τέλος, στη Γ΄ εθνική ποδοσφαίρου, ο Αετός Ορφανού σκόραρε τρεις φορές, αλλά νίκησε με σκορ 1-2 τον Α.Ο. “Καβάλα” στο στάδιο “Ανθή Καραγιάννη”. Έτσι, “ζευγάρωσε” τις νίκες επί του Α.Ο.Κ. στο πρωτάθλημα του 1ου ομίλου επικρατώντας, κατά κράτος, στον τομέα της τακτικής. Η ομάδα του Οφρυνίου προηγήθηκε 0-2, με τέρματα των: Γ. Τζαπέγια, Δουμάνη και στον επιπλέον χρόνο του παιχνιδιού κι ενώ λίγο νωρίτερα αποβλήθηκε ο Κάπατζης για τον “Αετό”, ο Α.Ο.Κ. μείωσε 1-2 με αυτογκόλ του Μαυρομάτη. “Ήταν ένα δυνατό παιχνίδι, αντάξιο της βαθμολογικής θέσης των δύο ομάδων. Εμείς δείξαμε πάθος και στο β΄ ημίχρονο εκμεταλλευτήκαμε το “ατού” που έχουμε ως ομάδα, δηλαδή τη γρήγορη μετάβαση από την άμυνα στην επίθεση. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές μου”, δήλωσε ο προπονητής του Αετού Ορφανού, Δημήτρης Σίτσας, ενώ ο Κώστας Ανυφαντάκης προσπάθησε να στηρίξει ψυχολογικά τους παίκτες της δικής του ομάδας. “Ήταν μία δύσκολη ήττα, η οποία δεν πρέπει να ακυρώσει την προσπάθεια που γίνεται. Μας έλλειψαν η συγκέντρωση και η αποτελεσματικότητα. Δεν θα αφήσουμε να μας επηρεάσει στο μυαλό αυτή η ήττα. Συνεχίζουμε, για να τελειώσουμε στο πρωτάθλημα όσο καλύτερα μπορούμε”, ανέφερε. Για τον Α.Ο.Κ. αγωνίστηκαν οι: Παγκάκης, Ηλιάδης (σ.σ. ήταν ιδιαίτερα μαχητικός όσο αγωνίστηκε), Λυμπεράκης, Παυλίδης, Αλιατίδης, Ψάλτης, Παπαδόπουλος, Ντουρτμές, Αδαμάκης, Πάλλας, Βαλαβανόπουλος (Σέχου, Ξόμπλιος, Μπλιος, Χατζηκυριακού). Η απουσία του Άγγελου Παπαστεριανού, ο οποίος δεν αγωνίστηκε αφού συμπλήρωσε κίτρινες κάρτες στα προηγούμενα παιχνίδια, θεωρούμε ότι έγινε αισθητή στο κέντρο της άμυνας, αλλά και στην “καθοδήγηση” του παιχνιδιού του Α.Ο.Κ.

Στο σημείο αυτό, θέλουμε να κάνουμε το εξής σχόλιο. Τα τελευταία έτη, η ομάδα της Καβάλας έχει “εθιστεί” στις δύσκολες ήττες και αυτό δείχνει, πόσο έχει “μικρύνει” το ποδοσφαιρικό της μέγεθος. Το ελπιδοφόρο είναι, η προσπάθεια δημιουργίας μιας ομάδας με μέλλον, ωστόσο δεν αρκεί για να “ξεφύγει” από τη Γ΄ εθνική κατηγορία. Στην προσπάθεια αυτή, δυστυχώς, έχει τη στήριξη από ελάχιστους.

Στα άλλα παιχνίδια της 18ης αγωνιστικής ημέρας σημειώθηκαν τα ακόλουθα αποτελέσματα: Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου-Νέστος Χρυσούπολης 0-2, Μέγας Αλέξανδρος Ξηροποτάμου-Α.Ε. Διδυμοτείχου 1-2, Ελπίς Σκουτάρεως-Δόξα Προσκυνητών 0-0, Μέγας Αλέξανδρος Καρπερής-Απόλλων Παραλιμνίου 0-2. Η βαθμολογία του 1ου ομίλου διαμορφώθηκε ως εξής: Απόλλων Παραλιμνίου 42, Αετός Ορφανού 36, Ελπίς Σκουτάρεως 35, Καβάλα 33, Νέστος Χρυσούπολης 27, Ορφέας Ξάνθης 25, Άρης Αβάτου 25, Α.Ε. Διδυμοτείχου 21, Μέγας Αλέξανδρος Ξηροποτάμου 21, Δόξα Προσκυνητών 16, Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου 10, Μέγας Αλέξανδρος Καρπερής 9.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ