«Η Ελλάδα διατηρεί στο ακέραιο το αναφαίρετο δικαίωμά της να επεκτείνει, όποτε το κρίνει, όπως το κρίνει, τα χωρικά της ύδατα στα δώδεκα μίλια. Το δικαίωμα αυτό δεν τίθεται υπό αίρεση. Ήδη, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας πρώτη το άσκησε αρχίζοντας από το Ιόνιο, ενώ θα υπάρξει επέκταση των χωρικών μας υδάτων στα δώδεκα ναυτικά μίλια και σε περιοχές που οριοθετήθηκαν με τη συμφωνία της Αιγύπτου. Στο πλαίσιο αυτό, έχει αρχίσει η εργασία των ωκεανογράφων, ώστε να προχωρήσουμε στις επόμενες κινήσεις μας», δήλωσε ο βουλευτής Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, Μακάριος Λαζαρίδης και πρόσθεσε: «Οι πρόσφατες συμφωνίες με Ιταλία και Αίγυπτο, αλλά και η ευρύτερη εξωτερική πολιτική της χώρας, που προφανώς επικεντρώνεται στο διπλωματικό επίπεδο, είναι η καλύτερη απόδειξη, είτε αρέσει σε κάποιους, είτε όχι, ότι η Ελλάδα, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη μπροστά, μεγαλώνει. Από εκεί και πέρα, είναι ξεκάθαρο ότι, η χώρα μας θα υπερασπιστεί την εθνική της κυριαρχία και τα κυριαρχικά της δικαιώματα με τον πιο αποφασιστικό τρόπο, εφόσον χρειαστεί. Οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις, άλλωστε, βρίσκονται σε βαθμό απόλυτης ετοιμότητας για κάθε πιθανό ενδεχόμενο. Όποιος τολμήσει να κάνει το βήμα παραπάνω, θα πληρώσει ένα πολύ βαρύ τίμημα».

Σχολιάζοντας την αντιπαράθεση μεταξύ των προέδρων της Γαλλίας και της Τουρκίας, Εμ. Μακρόν και Τ. Ερντογάν, είπε πως τα θλιβερά γεγονότα του τελευταίου διαστήματος, δίνουν την αφορμή να αντιληφθούν κι άλλοι έμπρακτα τον τρόπο του πολιτεύεσθαι του Τούρκου προέδρου και να διαπιστώνουν την μέγιστη απειλή που βιώνει και καταγγέλλει όλο αυτό τον καιρό η Ελλάδα, θέτοντας το ζήτημα στις διεθνείς συνόδους. «Ο κύριος Ερντογάν, με τη ρητορική που χρησιμοποιεί και στην προσπάθειά του να αποδείξει ότι είναι αυτόκλητος ηγέτης του ισλαμικού κόσμου, ρίχνει λάδι στη φωτιά και δίνει άλλοθι στον εξτρεμισμό, καθιστώντας τον εαυτό του ηθικό αυτουργό για πολλά από τα αποτρόπαια γεγονότα που συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες. Όπου κρίση και πόλεμος, η Τουρκία είναι παρούσα. Έχει μετατραπεί σε ταραξία της ευρύτερης περιοχής», ανέφερε.

Σχετικά με τη συμφωνία των Πρεσπών, υπενθύμισε την τοποθέτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στις 24 Ιανουαρίου 2019 από το βήμα της Βουλής, ότι: «Αν αυτή κυρωθεί, τότε δεν μπορεί να ακυρωθεί, καθώς διαθέτει μεγαλύτερη ισχύ από κάθε νόμο». «Αυτό που προτιμούσαμε να έχει γίνει τότε, να μη ψηφιστεί η κακή συμφωνία, στην πράξη μας το απαγόρευσαν ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και η αλλοπρόσαλλη πλειοψηφία που υπήρξε στη ψηφοφορία, εκχωρώντας μακεδονική γλώσσα, ταυτότητα και εθνότητα στην σκοπιανή πλευρά. Αυτό που μένει σ’ εμάς είναι, να φροντίσουμε να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας, ώστε να μην ανθίζει η δυνητική ρίζα του αλυτρωτισμού», σημείωσε και συμπλήρωσε πως: «Όχι μόνο δεν μπορούμε να αλλάξουμε τους όρους της συμφωνίας, αλλά και δεν μας συμφέρει, αφού, πέρα από τη δέσμευση που επέβαλε ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στη χώρα, δεν πρέπει η Ελλάδα να γίνει αυτή που θα ανοίξει τον ασκό του Αιόλου αμφισβητώντας διεθνείς συνθήκες. Θα δίναμε το απόλυτο άλλοθι στην Τουρκία να προσθέσει επιχειρήματα στον αναθεωρητισμό της και να αμφισβητήσει ακόμα και τη συνθήκη της Λωζάνης, όπως ήδη το επιδιώκει. Και φυσικά, στην παρούσα περίοδο όλοι αντιλαμβανόμαστε πόσο καταστροφικό θα ήταν αυτό».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ