Μία νέα, φιλόδοξη επιχειρηματική κίνηση, που ετοιμάζεται εδώ και δύο περίπου χρόνια, με έδρα την πόλη της Καβάλας, πραγματοποιεί τον Αύγουστο του 2019 το πρώτο αποφασιστικό βήμα, διεκδικώντας χρηματοδότηση από τη διεθνή διαδικτυακή κοινότητα μέσω της δημοφιλούς πλατφόρμας crowdfunding (συμμετοχικής χρηματοδότησης) της Indiegogo. «Η MANTILITY είναι μία διαδικτυακή γκαλερί, που σε συνεργασία με Έλληνες σχεδιαστές δημιουργεί, παράγει και εμπορεύεται υψηλής ποιότητας μεταξωτά μαντίλια. Κάθε μαντίλι φέρει τις αξίες του σύγχρονου ελληνικού design, συνδυάζει επιμελώς τη μόδα με την τέχνη και διατίθεται σε περιορισμένα «αντίγραφα». Κι όλα αυτά, σε προσιτές τιμές σε σχέση με το προσφερόμενο πολυτελές προϊόν.

Η ιδέα «δουλεύει» ως εξής: Διαφορετικοί σχεδιαστές και καλλιτέχνες, από ποικίλες κατηγορίες του design (ζωγράφοι, αρχιτέκτονες, γραφίστες, κεραμίστες, σκηνογράφοι, καλλιτέχνες graffiti) παρέχουν στην γκαλερί τα έργα τους, ώστε να «περαστούν» σε μεταξένιο καμβά. Κατόπιν, η MANTILITY τα τυπώνει ψηφιακά επάνω σε μαντίλια διαφόρων διαστάσεων (90Χ90εκ., 45Χ45εκ., 70Χ200εκ.), τα οποία παράγονται στο Σουφλί από 100% υψηλής ποιότητας (6A/5Α) μετάξι!

Αυτές τις μέρες, η MANTILITY πραγματοποιεί το παγκόσμιο λανσάρισμά της μέσω της δημοφιλούς πλατφόρμας crowdfunding (συμμετοχικής χρηματοδότησης) Indiegogo. Η εταιρία φιλοδοξεί, με τη βοήθεια της παγκόσμιας διαδικτυακής κοινότητας, που είναι έτοιμη να αγκαλιάσει νέες αξιόλογες και καινοτόμες επιχειρηματικές προσπάθειες, να συγκεντρώσει τους απαραίτητους πόρους, που θα της επιτρέψουν να εδραιωθεί και να αναπτυχθεί. Μπορείτε κι εσείς να στηρίξετε ενεργά τη MANTILITY, επιλέγοντας να αποκτήσετε ένα από τα μοναδικά μαντίλια που προσφέρει μέσα από τη σελίδα της στην Indiegogo και μάλιστα σε ειδικά χαμηλές τιμές, που θα ισχύουν μόνο για λίγες μέρες και με έκπτωση που αγγίζει και το 50%! Να σημειωθεί ότι, η MANTILITΥ είναι η μοναδική ελληνική εταιρία (μόδας-design), που διεκδικεί χρηματοδότηση μέσα από την πλατφόρμα της Indiegogo και μάλλον και η τελευταία, αφού από τις 12 Αυγούστου 2019, η Ελλάδα δεν θα είναι επιλέξιμη!

Ιδρύτρια της MANTILITY, είναι η Καβαλιώτισσα Βασιλική-Ζαφειρία Υψηλάντη, με σπουδές στη Διοίκηση Πολιτιστικών Μονάδων. Εδώ και έξι χρόνια σχεδιάζει και υλοποιεί επιχειρηματικές ιδέες για τρίτους ως business architect, ενώ για 13 χρόνια σχεδίαζε και υλοποιούσε αναπτυξιακά προγράμματα για λογαριασμό μεγάλου δημόσιου οργανισμού από τη θέση της διευθύντριας, απ’ όπου παραιτήθηκε το 2018, ώστε να αφιερωθεί αποκλειστικά στην υλοποίηση του οράματός της για τη MANTILITY.

Η γκαλερί MANTILITY «βγαίνει» στη διεθνή αγορά σε συνεργασία, αρχικά, με έντεκα δημιουργούς, οι οποίοι έχουν σχεδιάσει μαντίλια που διαφέρουν σε τεχνοτροπία, προσέγγιση και διάθεση και περιλαμβάνουν από μοτίβα λουλουδιών και γεωμετρικά σχέδια μέχρι δημιουργική φωτογραφία και ψηφιακά επεξεργασμένα έργα ζωγραφικής που έχουν επηρεάσει την πορεία της τέχνης.

Ανάμεσα στους δημιουργούς του «κινήματος» MANTILITY, είναι και αρκετοί Καβαλιώτες, όπως ο βραβευμένος φωτογράφος Στράτος Καλαφάτης, ο διεθνώς αναγνωρισμένος κεραμίστας και ζωγράφος Κώστας Καρακίτσος, ο εικαστικός που διδάσκει στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Κώστας Γκουρτζής και ο γραφίστας Μιχάλης Τουμανίδης (Tooman Design). Επίσης, η εταιρία έχει συνεργαστεί με τη σχεδιάστρια κοσμημάτων Αντιγόνη Καπουτζή (Antigoni Jewellery), για την παραγωγή μοναδικών scarf rings, τα οποία θα διατίθενται, μαζί με τα «πακέτα» (perks) που θα προωθήσει μέσα από την πλατφόρμα του Indiegogo, ενώ την μουσική στο βίντεο της καμπάνιας MANTILITY «υπογράφει» ο συνθέτης και μουσικός (δεξιοτέχνης στο κανονάκι) Άλκης Ζοπόγλου και μιξάρει ο επίσης Καβαλιώτης Moody Sanchez (κατά κόσμο Κωνσταντίνος Καραουλάνης).

«Στη MANTILITY πιστεύουμε πραγματικά στη βιώσιμη αγοραστική συμπεριφορά αφενός και αφετέρου θέλουμε να δημιουργήσουμε μία εκλεπτυσμένη γκαλερί, που θα αποτελέσει βήμα έκφρασης και προώθησης των έργων αξιόλογων καλλιτεχνών προσφέροντας κορυφαίας ποιότητας μεταξωτά μαντίλια σε προσιτές τιμές», δήλωσε η Β. Υψηλάντη, που είναι αισιόδοξη για την πορεία της καμπάνιας στο crowdfunding. To όραμα της ιδρύτριας είναι: «να καταστεί η γκαλερί MANTILITY ένα σημείο συνάντησης, ένας νέος τόπος αυθεντικότητας, μία πολυδιάστατη εικαστική συλλογικότητα. Να γίνει η μεταξένια κλωστή, που ενώνει την πανίδα και τη χλωρίδα με τους ανθρώπους, την τέχνη και τις τεχνικές τους. Με τη στήριξη όλων μας, αυτό το όραμα μπορεί να πραγματωθεί!», αναφέρει δελτίο Τύπου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.