Με επιτυχία στέφθηκε η παρουσία της Καβάλας στις διεθνείς τουριστικές εκθέσεις του Βουκουρεστίου και του Βελιγραδίου, στις οποίες η δημοτική κοινωφελής επιχείρηση του Δήμου, «Δημωφέλεια», συμμετείχε με ξεχωριστά περίπτερα. «Οι αποστολές της δημοτικής επιχείρησης στις δύο αυτές εκθέσεις, είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τον τουριστικό προορισμό «Καβάλα» τόσο στους τουριστικούς πράκτορες και διαμορφωτές κοινής γνώμης, μέσω προσωπικών (Β2Β) συναντήσεων, όσο και στο ευρύ κοινό, που παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στις δύο πόλεις, κατέκλυσε τους εκθεσιακούς χώρους αναζητώντας προτάσεις για τις διακοπές και τα ταξίδια του.

Στη διάρκεια των δύο εκθέσεων παρουσιάστηκε, για πρώτη φορά, στο εξωτερικό, η πρωτοβουλία Kavala Tales of Taste, που υλοποιεί η «Δημωφέλεια» και αφορά στο γαστρονομικό τουρισμό, η οποία διαφοροποιεί το τουριστικό προϊόν και έτυχε θερμής υποδοχής. Επιπλέον, υπήρξε ειδική προβολή για το Air Sea Show και τις υπόλοιπες εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Δήμος Καβάλας σε όλη τη διάρκεια του έτους.

Η πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης και πρόεδρος της τουριστικής επιτροπής του Δήμου, Αναστασία Ιωσηφίδου, παρουσίασε την Καβάλα σε ειδική εκδήλωση που διοργάνωσε ο Οργανισμός Τουρισμού Ρουμανίας, με κοινό που αποτελούνταν από τουριστικούς πράκτορες και εκπροσώπους των Μέσων Ενημέρωσης. Στους παρευρισκόμενους προκάλεσαν ιδιαίτερη εντύπωση τα στοιχεία από την πρόσφατη έρευνα ικανοποίησης επισκεπτών που αφορούν τους Ρουμάνους τουρίστες, ενώ στο τέλος της εκδήλωσης, έγινε παρουσίαση τοπικών προϊόντων σε συνεργασία με επιχειρήσεις του Δήμου Καβάλας, τα οποία και προσφέρθηκαν στους συμμετέχοντες. Επιπλέον, η Αν. Ιωσηφίδου είχε ιδιαίτερη συνάντηση, διάρκειας μισής ώρας, με τον πρόεδρο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, Χαράλαμπο Καρίμαλη, με τον οποίο συζήτησε θέματα που αφορούν στους κάθετους οδικούς άξονες των Βαλκανίων και τη σημασία τους στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής της Καβάλας, καθώς και το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο μεθοριακός σταθμός Νυμφαίου, αφού δεν υπάρχει η δυνατότητα διέλευσης τουριστικών λεωφορείων άνω των εννέα θέσεων. Τέλος, συζητήθηκε το θέμα της έλλειψης τουριστικών κλινών στην περιοχή και η αξιοποίηση των καπναποθηκών και των εγκαταλελειμμένων κτιρίων της πόλης, αλλά και των παραδοσιακών κτιρίων της χερσονήσου της Παναγίας.

Ο πρόεδρος του Ε.Ο.Τ., ο οποίος είναι αρχιτέκτονας στο επάγγελμα, έδειξε προσωπικό ενδιαφέρον για το συγκεκριμένο ζήτημα και ζήτησε να του αποσταλούν περισσότερα στοιχεία, προκειμένου ο Οργανισμός να συμβάλει, ώστε να προωθηθούν οι προτάσεις που έχει καταθέσει ο Δήμος Καβάλας», αναφέρει το δελτίο Τύπου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ