-Ψεύδη είναι όσα δήλωσε ο Ζόραν Ζάεφ, ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα, σε συνέντευξη που έδωσε στο περιθώριο του συνεδρίου που διοργάνωσε ο Economist. Ο πρωθυπουργός του προτεκτοράτου των Σκοπίων, αφού εξασφάλισε την πλαστή ονομασία και τα άλλα προνόμια που προβλέπει η συμφωνία-διπλωματικό σκάνδαλο των Πρεσπών, βγήκε στην πιάτσα, για να βρει συμμάχους.

-Και δήλωσε ότι: «Η Ελλάδα είναι φίλη μας και αποτελεί μία από τις πιο ισχυρές υποστηρίκτριες μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Το ίδιο ισχύει και για την άλλη γειτονική χώρα μας, την Βουλγαρία».

-Είπε κι άλλα τέτοια, χαριτωμένα, ο Ζόραν, όπως ότι μετά την ένταξη του προτεκτοράτου στο ΝΑΤΟ ενισχύεται η ειρήνη και η ασφάλεια στα δυτικά Βαλκάνια. Η Ελλάδα και η Τουρκία είναι μέλη του ΝΑΤΟ και «συμμαχικές» χώρες, αλλά η ειρήνη και η σταθερότητα στην ανατολική Μεσόγειο δοκιμάζεται έντονα.

-Με την καθαρά στημένη συνέντευξη, ο Ζόραν προσπαθεί να δημιουργήσει ευνοϊκό κλίμα υπέρ των Σκοπίων, γιατί γνωρίζει ότι οι κυβερνώντες στην Ελλάδα, είναι έτοιμοι (και πρόθυμοι) για κάθε συμφωνία και παραχώρηση, στο πλαίσιο του δόγματος της «ενεργητικής διπλωματίας». Όπως έγραψα σε προηγούμενο σχόλιο, ο Αλέξης υπέγραψε τη συμφωνία στις Πρέσπες και ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα κάνει «δουλειές» με το συνεταιράκι Ζόραν, για να βελτιώσουν τις ζωές των λαών τους. Καλές «δουλειές», λοιπόν, στους συνεταίρους Κυριάκο και Ζόραν!

-Όσο κι αν προσπαθεί η Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση (Ε.Ρ.Τ.) να κάνει την ελληνική κοινή γνώμη ευαίσθητη, πάλι, για το «δράμα» των χιλιάδων παράνομων μεταναστών που βρίσκονται στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου ματαιοπονεί. Το πραγματικό δράμα που ζούνε, τα τελευταία χρόνια, οι χιλιάδες κάτοικοι των νησιών είναι βουβό! Σε κανένα ρεπορτάζ και σε καμία απευθείας σύνδεση με την Μυτιλήνη, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων, δεν παρουσιάζεται η άλλη όψη του νομίσματος.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ