Κατανοούμε ότι πάνω στον θυμό του, ο Μάρκος Δέμπας, αποκάλεσε τον Παύλο Ζησίμου, (και οι δύο υποψήφιοι για την Προεδρία του Επιμελητηρίου Καβάλας) «εμποράκο» στην τηλεοπτική εκπομπή του Γιάννη Χατζηεμμανουήλ. Ήταν η δική του απάντηση, όταν ο Π. Ζησίμου δήλωσε ότι ο Μ. Δέμπας, δεν είναι άνθρωπος της αγοράς και δεν γνωρίζει τον πόνο του επαγγελματία, δεδομένου ότι ο ίδιος δεν είναι επαγγελματίας, αλλά σύμβουλος επιχειρήσεων. Ωστόσο, νομίζουμε ότι οι ηγέτες δοκιμάζονται στα δύσκολα και πρέπει να συμπεριφέρονται ψύχραιμα, απέναντι σε τέτοιες καταστάσεις.

Αν τώρα ο Μάρκος Δέμπας, χάνει την ψυχραιμία του και λέει κουβέντες που δεν θίγουν μόνο τον αντίπαλό του, αλλά γενικώς τους εμπόρους που είναι μέλη του Επιμελητηρίου πως μπορεί να επιζητεί την ψήφο τους;;; Και πως θα μπορέσει, εφ’ όσον εκλεγεί Πρόεδρος, να αντιμετωπίσει διάφορες δύσκολες καταστάσεις και πιέσεις, όταν θα κληθεί να συνδιαλλαγεί με Υπουργούς ίσως και με πρωθυπουργούς, ή όταν αγνοηθεί απ’ αυτούς ή όταν θα έχει να παλέψει με μεγάλα αντιεπιμελητηριακά συμφέροντα;

Διαβάσαμε με προσοχή την απάντησή του, για το «εμποράκος» που είπε για να χαρακτηρίσει έτσι τον Π. Ζησίμου, αλλά δεν μας έπεισε ότι εννοούσε μόνο τον εκλογικό αντίπαλό του, αλλά έδειξε πως εύκολα κατηγοριοποιεί τα μέλη του Επιμελητηρίου χρησιμοποιώντας διαβαθμίσεις της επαγγελματικής τους ιδιότητας. Την μειωμένη γνώση του Π. Ζησίμου, της αγοράς, (κατά την άποψή του) την εξέφρασε ρωτώντας τον τι άραγε μπορεί να γνωρίζει από μαρμαράδες, ή από άλλα τεχνικά επαγγέλματα, οπότε δεν ήταν καθόλου απαραίτητο να τον χαρακτηρίσει ως «εμποράκο» μειώνοντας την αναμφισβήτητη επαγγελματική του ιδιότητα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ