• Την Άννα Γιοβανιού, της Οργάνωσης «Γιατροί του Κόσμου» στην Καβάλα, δεν φαίνεται να απασχολεί ιδιαίτερα ότι η κατάσταση στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στο Περιγιάλι παγιώθηκε. Άλλωστε, όπως δήλωσε, δεν συμμετέχει εδώ και καιρό στη φροντίδα των φιλοξενούμενων στο παλιό στρατόπεδο «Ασημακοπούλου».
  • Ο αριθμός των φιλοξενούμενων αντί να μειώνεται παρουσιάζει αυξομειώσεις. Με την τελευταία «φουρνιά», που ήρθε από τον Έβρο, οι πρόσφυγες και οι μετανάστες που διαμένουν στη δομή πλησιάζουν τους τετρακόσιους. «Οι χώροι επαρκούν», είπε η Α. Γιοβανιού, αλλά κανείς δεν εγγυάται για πόσο καιρό ακόμα, αφού η διαδικασία προώθησης των προσφύγων και των μεταναστών προς τους προορισμούς που θέλουν να πάνε είναι εξαιρετικά αργή, ενώ οι ροές από την Τουρκία αρχίζουν, πάλι, να αυξάνονται.
  • Στα κέντρα φιλοξενίας των νησιών του ανατολικού Αιγαίου (hot spots) επικρατεί το αδιαχώρητο και λόγω του έντονου συνωστισμού οι συνθήκες είναι πολύ δύσκολες και τα επεισόδια μεταξύ των φιλοξενούντων εκεί αποτελούν συνηθισμένο φαινόμενο της καθημερινότητας.
  • Εάν τους ερχόμενους μήνες ενταθεί η προσφυγική ροή προς τα νησιά, η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να λάβει μέτρα για την εκτόνωση της κατάστασης.
  • Είναι πολύ πιθανό, τότε, η Καβάλα να δεχτεί κι άλλους πρόσφυγες και μετανάστες στο οριακά πλήρες στρατόπεδο «Ασημακοπούλου».
  • Κατά την άποψη μου, καρντάσια, ο τρόπος που η ελληνική κυβέρνηση διαχειρίζεται τη λεγόμενη προσφυγική κρίση, δείχνει πως δεν έχει τη διάθεση να κλείσει κανένα κέντρο φιλοξενίας. Δεν αποκλείεται, μάλιστα, να δημιουργήσει κι άλλα στις στρατιωτικές εγκαταστάσεις που εγκαταλείπονται, λόγω της αναδιοργάνωσης των μονάδων.
  • Πιστεύω ότι οι κυβερνώντες εκτελούν εντολή από τον εξωτερικό παράγοντα, ώστε η Ελλάδα να γίνει ο «κυματοθραύστης» της Ευρώπης και η κρίση, να μην επεκταθεί σε περισσότερα ευρωπαϊκά κράτη.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ