Είναι βέβαιο, ότι κανείς φίλαθλος του Αθλητικού Ομίλου «Καβάλα» πίστευε το καλοκαίρι του 2011, όταν η ομάδα ποδοσφαίρου του συλλόγου αποβλήθηκε από τις εθνικές κατηγορίες, ότι θα καταφέρει να επιβιώσει. Η τότε απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού (Ε.Ε.Α.), αλλά στην ουσία πολιτική απόφαση, ήταν εξοντωτική για τον ιστορικό σύλλογο, που βρέθηκε από την Α΄ εθνική κατηγορία (super league) στο περιφερειακό πρωτάθλημα!

Οκτώ έτη αργότερα, στις 14 Ιουνίου 2019, έγινε το πρώτο βήμα της σύστασης νέας Ποδοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρείας (Π.Α.Ε.), ώστε η ομάδα να αγωνιστεί στο πρωτάθλημα της Β΄ εθνικής κατηγορίας (football league)! Στη γενική συνέλευση των μελών του Ερασιτέχνη, που πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο, εγκρίθηκαν: η ονομασία (Π.Α.Ε. Α.Ο. «Καβάλα» 1965), το (μίνιμουμ) μετοχικό κεφάλαιο (30.000 ευρώ), η τιμή της μετοχής (30 ευρώ) και η πενταμελής επιτροπή, η οποία θα «τρέξει» την απαραίτητη διαδικασία για τη σύσταση της Π.Α.Ε. Η επιτροπή αποτελείται από τους: Αντώνη Αντωνίου, Σωτήρη Δεληκάρη, Αντώνη Κατσαμακίδη, Χαράλαμπο Κουφατζή, Κωνσταντίνο Κανάκη).

Προηγουμένως, ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη, Αντώνης Αντωνίου, έκανε τον διοικητικό και οικονομικό απολογισμό της περιόδου από 1 Ιουλίου 2018 έως σήμερα, που εγκρίθηκαν ομόφωνα. Ευελπιστούμε ότι στην επόμενη γενική συνέλευση, εκτός από περισσότερα μέλη, η διαδικασία θα είναι πιο οργανωμένη. Έπρεπε, κατά την ταπεινή μας άποψη, ο διοικητικός απολογισμός να γίνει από τους εκπροσώπους όλων των τμημάτων του συλλόγου, γιατί ο πρόεδρος δεν ανέφερε κάτι για τα τμήματα καλαθοσφαίρισης, ράγκμπι και δυναμικών αθλημάτων. Είναι μία καλοπροαίρετη παρατήρηση.

Να θυμίσουμε, ακόμα, ότι το πρωί του Σαββάτου 15 Ιουνίου 2019, στις έντεκα, στο κλειστό γυμναστήριο του Αμυγδαλεώνα, η ομάδα καλαθοσφαίρισης σε αναπηρικά αμαξίδια θα αντιμετωπίσει την αντίστοιχη του Ηρακλείου Κρήτης, με στόχο την πρόκριση στον τελικό των πλέι οφ του πρωταθλήματος της Α2 εθνικής κατηγορίας.

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. 1. Για το όνομα συμφωνώ απόλυτα, αφού πλέον και η ΠΑΕ θα λέγεται και επίσημα ΑΟΚ και όχι σκέτο Καβάλα.
    2. Γιατί δεν τον ρώτησε κανείς τον Πρόεδρο για το μπάσκετ; Αφού ένας από τους λόγους που γίνεται η γ.σ είναι και ο δημόσιος διάλογος. Σήμερα Σάββατο 15/6/2019 και ώρα 11:00 έπαιξε ο ΑΟΚ με αμαξίδιο στον Αμυγδαλεωνα και το κλειστό ήταν γεμάτο και με πανό του ΣΦΑΟΚ. Δλδ τι πρέπει να γίνει για να ασχοληθεί ο ερασιτέχνης με το μπάσκετ; Άμα η ομάδα είχε κρατήσει το όνομα ΙΡΙΣ δεν θα πήγαινε κανείς, όμως για να λέγεται ΑΟΚ το κλειστό ήταν γεμάτο, και μιλάμε για έντεκα το πρωΐ. Τέτοια είναι η δίψα του κόσμου για να δει ξανά τον ΑΟΚ στο μπάσκετ. Δλδ δεν το καταλαβαίνουν; Τι φοβούνται μη παρεξηγηθεί ο Παππάς και η Ένωση; Αυτοί μας τελειώσαν. Η Ένωση θα ξαναβγεί κατηγορία όταν ο Βαγγέλης γίνει Δήμαρχος, δλδ ποτέ. Ο ΑΟΚ πλέον βρίσκεται σε φάση αναγέννησης όλων των τμημάτων, δεν είναι δυνατόν να παραμελούν το μπάσκετ.

  2. Σήμερα διάβασα ότι τελικά η ονομασία ΠΑΕ ΑΟΚΑΒΑΛΑ 1965 θα είναι μόνο στα χαρτιά και η ομάδα θα χρησιμοποιεί τον διακριτικό τίτλο ΠΑΕ ΚΑΒΆΛΑ κ KAVALA FC. Δλδ μια από τα ίδια. Γιατί δεν θέλουν το ΑΟΚαβαλα να φαίνεται προς τα έξω; Άντε να αφήσουμε το έτος απ’ έξω για να μην είναι το όνομα σιδηρόδρομος, αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί δεν πρέπει να φαίνεται το Α.Ο. προς τα έξω και να φαίνεται προς τα έξω το σκέτο Καβάλα. Μπορεί κάποιος να μου το εξηγήσει αυτό;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ