• Μετά το «Βερούλειο» δημοτικό γήπεδο, η δημοτική αρχή του Δήμου Καβάλας αποφάσισε να αναπλάσει ριζικά και το Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο «Αλεξάνδρα Δήμογλου» στην Καλαμίτσα, το οποίο αποτελεί, πραγματικά, «πνεύμονα» άθλησης και αναψυχής για μεγάλο αριθμό Καβαλιωτών, έδρα των τοπικών αθλητικών σωματείων αθλοπαιδιών και χώρο φιλοξενίας πολιτιστικών και αθλητικών διοργανώσεων.
  • Τα προηγούμενα έτη έγιναν αρκετές παρεμβάσεις, οι οποίες αναβάθμισαν το αθλητικό κέντρο, αλλά υπάρχει περιθώριο για νέες βελτιώσεις στο «πάρκο αθλητισμού και πολιτισμού» του δυτικού τομέα της πόλης. Θα επικροτήσουμε την απόφαση της δημοτικής αρχής, να διαθέσει το χρηματικό ποσό των 600.000 ευρώ, που δικαιούται ο Δήμος Καβάλας, από το πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» και τα υπόλοιπα χρήματα, για την υλοποίηση του έργου, από το «ταμείο» του Δήμου. Θεωρούμε ότι προέχει η αναβάθμιση των υπαρχουσών υποδομών και εφόσον αυτές δεν επαρκούν, μπορούν να κατασκευαστούν καινούργιες.
  • Έχοντας ως παράδειγμα το Δ.Α.Κ. «Αλεξάνδρα Δήμογλου», θέλουμε η επόμενη δημοτική αρχή, να δώσει έμφαση στο Δημοτικό Αθλητικό και Κοινωνικό Κέντρο Φαλήρου, ή όπως το αποκαλούν οι Καβαλιώτες «πάρκο Φαλήρου», το οποίο κατασκευάστηκε και λειτούργησε στα τέλη της δεκαετίας του 1960 και στις αρχές της δεκαετίας του 1970. Η λειτουργία αθλητικών υποδομών, σε συνδυασμό με την παιδική χαρά, θα «ξαναζωντανέψει» το μεγαλύτερο πάρκο εντός του αστικού ιστού. Και θα δημιουργήσει ένα ακόμα «πνεύμονα» αναψυχής και άθλησης, που βρίσκεται μία «ανάσα» από το κέντρο της πόλης!
  • Ήδη, στο ανοικτό γήπεδο αθλοπαιδιών, που είναι ιστορικό για την πόλη, αθλούνται πολλοί νέοι καθημερινά. Δυστυχώς, τα δύο γήπεδα αντισφαίρισης (τένις) καταργήθηκαν και στη θέση τους διαμορφώθηκε χώρος για το «παιχνίδι» των ζώων συντροφιάς. Ζητάμε να κατασκευαστούν καινούργιοι χώροι άθλησης, να αξιοποιηθούν τα αποδυτήρια και το κυριότερο, να επανασυνδεθεί το παλιό κολυμβητήριο με το πάρκο.
  • Θέλουμε, επίσης, να αναφερθούμε και στο λεγόμενο «αθλητικό πάρκο» στην ανατολική πλευρά της πόλης, στο Περιγιάλι. Εκεί λειτουργούν το δημοτικό στάδιο «Ανθή Καραγιάννη», το δημοτικό κολυμβητήριο και το αθλητικό κέντρο του Α.Ο. «Καβάλα». Η σημερινή δημοτική αρχή σχεδιάζει να ολοκληρώσει το αθλητικό αυτό σύμπλεγμα, με την κατασκευή ενός καινούργιου κλειστού γηπέδου.
  • Όπως γράψαμε σε προηγούμενα άρθρα, η λειτουργία ενός σύγχρονου «αθλητικού πάρκου» στο Περιγιάλι, είναι σημαντική και απαραίτητη. Διότι στο μέλλον, η περιοχή θα γίνει, πιστεύουμε, η συνοικία πρότυπο της Καβάλας. Θα μας επιτρέψουν τα μέλη της διοίκησης του Δήμου Καβάλας, να καταθέσουμε την ταπεινή μας άποψη και συγχρόνως πρόταση.
  • Συμφωνούμε με την κατασκευή του καινούργιου κλειστού γηπέδου. Ωστόσο, προτείνουμε ο Δήμος Καβάλας να δώσει βαρύτητα, μετά το Δ.Α.Κ. στην Καλαμίτσα, στην ανάπλαση του πάρκου Φαλήρου, όπως προαναφέραμε και να μη «φορτωθεί» με την κατασκευή, λειτουργία και συντήρηση ακόμα μιας μεγάλης αθλητικής υποδομής στο Περιγιάλι.
  • Καλούμε τον Δήμο να συνεργαστεί με τον Ερασιτέχνη Α.Ο. «Καβάλα», στην προσπάθεια να αποκτήσει ο μεγαλύτερος και πιο ιστορικός σύλλογος της πόλης (και του Νομού) την πρώτη ιδιόκτητη αθλητική εγκατάστασή του. Ένα κλειστό γήπεδο για τις αθλοπαιδιές. Απ’ όσο γνωρίζουμε, το οικόπεδο έχει εντοπιστεί, το οποίο μπορεί ο Δήμος να παραχωρήσει στον Ερασιτέχνη Α.Ο.Κ. και μαζί με την μελέτη, να βοηθήσει το διοικητικό συμβούλιο στην ανεύρεση χρηματοδότησης του έργου. Έτσι, στην ίδια περιοχή, ο Α.Ο.Κ. θα έχει «συγκεντρωμένες» τις αθλητικές υποδομές του, που θα αποτελέσουν το αθλητικό κέντρο «Χρήστος Μπάτσης». Αυτό πρέπει να γίνει το όραμα των διοικούντων και των φιλάθλων του δημοφιλέστερου αθλητικού σωματείου στην Καβάλα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ