Να διασκεδάσει την αρνητική εντύπωση, που δημιούργησε η άποψη του για τα χορευτικά συγκροτήματα των χωρών που συμμετείχαν στις προηγούμενες διοργανώσεις του έθνικ φεστιβάλ cosmopolis, προσπάθησε ο δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, απαντώντας σε ερώτηση που δέχτηκε από την προκάτοχο του, Δήμητρα Τσανάκα, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, σχετικά με τη δήλωση που έκανε στην πρόσφατη παρουσίαση του «οράματος» για τις μελλοντικές διοργανώσεις.

Αφού επιχείρησε να εξηγήσει πως τα λεγόμενα του μεταφέρθηκαν σύμφωνα με την «οπτική» του εκπροσώπου του Μέσου Ενημέρωσης, δηλαδή του «Κ.Τ.», που παραβρέθηκε στη συνέντευξη Τύπου, δήλωσε ότι δεν υποτιμά τη αφρικανική φυλή των Ζουλού, ούτε το φεστιβάλ cosmopolis. Οι Ζουλού, σημείωσε, είναι ένας λαός που δεν κατακτήθηκε και τον σέβεται απολύτως.

Προφανώς και σέβεται τους Ζουλού, αλλά και κάθε λαό, ο δήμαρχος Καβάλας, ωστόσο διαφωνεί με τον χαρακτήρα του έθνικ φεστιβάλ, που έχει ως βάση την παρουσίαση της χορευτικής κουλτούρας των χωρών που συμμετέχουν. «Θέλουμε να αλλάξουμε τη ρότα στη διοργάνωση», είπε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, επιβεβαιώνοντας ότι δεν θα συνεχιστεί ο ίδιος χαρακτήρας του φεστιβάλ. Στην παρουσίαση του «νέου format» της διοργάνωσης, υπενθυμίζουμε, ρώτησε τους εκπροσώπους των Μέσων Ενημέρωσης, εάν κέρδισαν κάτι βλέποντας, τα προηγούμενα έτη, τους χορούς των Ζουλού και συμπλήρωσε ότι τα χορευτικά συγκροτήματα θα καταργηθούν, γιατί είναι σημαντικό κόστος στο φεστιβάλ. Αντί των χορευτικών συγκροτημάτων, θα συμμετέχουν οι επισκέπτες σε «μαθήματα» χορού από τα μέλη των ξένων αποστολών.

Για μία ακόμα φορά, ο Θ. Μουριάδης προσπάθησε να «μπαλώσει» μία άστοχη και ατυχή αναφορά, αποδίδοντας την στην άγνοια, όπως είπε, εκείνου που την μετέφερε. Στην ουσία, δεν συμφωνεί με την αισθητική του έθνικ φεστιβάλ της πόλης, την οποία θέλησε να σχολιάσει χρησιμοποιώντας το ερώτημα για τους «χορούς των Ζουλού». Όπως ανέφερε, ορθώς, όλοι και όλες κρίνονται για τις αποφάσεις και τις πράξεις τους από τους πολίτες.

Επίσης, πήρε απόσταση από τη (νέα) δήλωση που έκανε ο βουλευτής Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, Μακάριος Λαζαρίδης, σχετικά με την απόρριψη της εισήγησης της δημοτικής Αρχής, για την υποβολή πρότασης που αφορά ορισμένες παρεμβάσεις στην παλιά πόλη (σ.σ. συνοικία της Παναγίας) σε συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα, από την πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου. Όταν του ζήτησαν δημοτικοί σύμβουλοι να προστατέψει το κορυφαίο θεσμικό όργανο στην τοπική αυτοδιοίκηση και τα μέλη του που καταψήφισαν την εισήγηση, από την κριτική του βουλευτή, απάντησε ότι: «Εγώ δεν προστατεύω κανένα. Είμαστε υπόλογοι για τις αποφάσεις που παίρνουμε» και πρόσθεσε ότι ο Μ. Λαζαρίδης είναι εκλεγμένος βουλευτής, έχει κρίση και ξέρει τι κάνει.

Όσον αφορά τα προβλήματα της καθημερινότητας, δήλωσε πως με την κοινωφελή εργασία και τα άτομα που θα έρθουν στον Δήμο Καβάλας, θα βελτιωθεί αισθητά η κατάσταση στην πόλη και τα υπόλοιπα δημοτικά διαμερίσματα. Ενημέρωσε, ακόμα, για τα προληπτικά μέτρα αντιμετώπισης του κορονοϊού, λέγοντας ότι θα γίνουν απολυμάνσεις στις σχολικές μονάδες (σ.σ. τα Σαββατοκύριακα), στα γυμναστήρια των σχολικών μονάδων, στο δημοτικό κολυμβητήριο και σε κάθε κλειστό χώρο που συναθροίζονται πολλά άτομα, ενώ για μερικές εβδομάδες θα σταματήσουν οι δραστηριότητες που έχουν μαζικότητα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ